Hamarosan szabadulhat az olaszliszkai lincselő

Publikálás dátuma
2019.05.28. 13:39

Fotó: Népszava
A bíró megállapította, hogy a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. Az ügyészség fellebbezett, az ítélet nem jogerős.
A 2006-os olaszliszkai ügyben emberölés és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott egykori elsőrendű vádlott feltételes szabadságra bocsátásáról döntött a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője kedden az MTI-vel azt közölte: ifj. H. D. elítélt a kiszabott szabadságvesztést a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, ahonnan
feltételes kedvezménnyel július 15-én, a büntetést kitöltve 2023. október 14-én szabadulhat.

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy az elítélt a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. A fogvatartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett. Mindenben kifejezte megbánását,
a fogvatartásának körülményei miatt számára megítélt kártalanítás összegét a sértett családja kapta meg.

Kifogástalan magatartásának köszönhetően mintegy húsz alkalommal hagyhatta el az intézetet. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott. A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, hivatkozva az elítélt által elkövetett életellenes bűncselekmény súlyára és az elkövetés módjára, így a döntés nem végleges. Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.

Szerző

Megszökött otthonról egy 13 éves lány Budapesten

Publikálás dátuma
2019.05.28. 13:27

Fotó: police.hu
A rendőrség a lakosság segítségét kéri Kékedi Auróra Enikő megtalálása érdekében.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint a lány hétfőn a X. kerületi otthonából ismeretlen helyre távozott, azóta életjelet nem adott magáról, jelenleg is keresik a rendőrök. Kékedi Auróra Enikő körülbelül 170 centiméter magas, vékony testalkatú, barna hajú. Eltűnésekor sötét hosszú ujjú pulóvert és fekete farmernadrágot viselt. A rendőrség kéri, hogy aki a képen látható Kékedi Auróra Enikőt felismeri, tartózkodási helyéről vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, névtelensége megőrzése mellett hívja az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú” zöldszámát, illetve a 107 vagy 112 központi segélyhívó számok valamelyikét.
Szerző

Halálos baleset – Kamionnal ütközött egy autó Hahótnál

Publikálás dátuma
2019.05.28. 12:57
Illusztráció
Fotó: Népszava
Egy 70 éves zalaegerszegi férfi a kórházba szállítását követően életét vesztette.
Egy balra kanyarodó autó összeütközött a szemből érkező nyerges vontatóval kedd reggel a Zala megyei Hahót község külterületén – írja a police.hu.   A baleset következtében egy 70 éves zalaegerszegi férfi olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházba szállítását követően életét vesztette. A rendőrök befejezték a helyszíni szemlét és a műszaki mentés is véget ér, így az érintett útszakaszon megszűnt a forgalomkorlátozás.
Szerző
Frissítve: 2019.05.28. 13:43