Előfizetés

Autóba tuszkolva vitték el a NAV korábbi felderítési vezetőjét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 18:20

Korrupciós ügy miatt foghattak el több NAV-os munkatársat, összesen három embert vettek őrizetbe az akció során.
Ügyészségi nyomozók vitték el kedden délelőtt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Huszti úti épületéből a felderítő osztály volt vezetőjét - értesült az Index.  "A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást folytat, amely során a mai napon több embert előállított, hármat őrizetbe vett. Az eljárás érdekeire figyelemmel további tájékoztatást - jelenleg - nem áll módunkban adni" - mondta érdeklődésükre Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője.   
A hírportál úgy tudja, korrupciós ügyről van szó. Az ügy jellege miatt a belső elhárítás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat is "dolgozhatott" az érintettekre. Az ugyanakkor nem derült ki egyértelműen, hogy a volt vezető is az őrizetbe vett személyek között van, vagy csak rendőri szóhasználattal élve „előállították.” 

Meggyilkolták a vajdasági mészáros egykori bizalmasát

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 14:29

Karan segíthetett D. Csabának eljutni Prágába.
Brutális módon kivégezték a 26 éves Nebojsa Karant. A szerb férfi holttestére egy elhagyott farmépületben találták rá februárban, nem messze Szabadkától, holttestét sebhelyek borították, fejét több, vágástól származó sérülés torzította – írja a Blikk. A Blic információi szerint Karan segíthetett a menekülésben D. Csabának, a vajdasági bérgyilkosnak, mielőtt márciusban Prágában elfogták. D. Csaba tavaly szeptemberben a budapesti Szilas-pataknál végzett V. László vállalkozóval, majd januárban 
Szerbiában a nyílt utcán lelőtt egy autójába babakocsit bepakoló férfit – de nem azt, aki a célpont volt. Lapértesülések szerint a következő áldozata egy szerb politikus lett volna.

Nebojsa Karan
Karan ezután segíthetett D. Csabának eljutni Prágába.  A vajdasági mészáros néven elhíresült férfi jelenleg Prágában várja, hogy döntsenek róla a hatóságok. Azt egyelőre nem tudni, hogy Szerbiának, Magyarországnak vagy esetleg Hollandiának adják-e ki, ahol egy étteremben gyilkolt. Jelen állás szerint a legnagyobb esélye a magyar hatóságoknak van, mert ők adták be elsőként a kiadatási kérelmet.

Hamarosan szabadulhat az olaszliszkai lincselő

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.28. 13:39

A bíró megállapította, hogy a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. Az ügyészség fellebbezett, az ítélet nem jogerős.
A 2006-os olaszliszkai ügyben emberölés és rongálás bűntette miatt 17 év szabadságvesztéssel sújtott egykori elsőrendű vádlott feltételes szabadságra bocsátásáról döntött a Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája. Juhászné Prágai Erika, a bíróság szóvivője kedden az MTI-vel azt közölte: ifj. H. D. elítélt a kiszabott szabadságvesztést a Szegedi Fegyház és Börtönben tölti, ahonnan
feltételes kedvezménnyel július 15-én, a büntetést kitöltve 2023. október 14-én szabadulhat.

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy az elítélt a börtönben kifogástalan magatartást tanúsított, különböző címen 53 jutalmat is kiérdemelt, érvényben lévő fenyítése nincs. A fogvatartás alatt tanulmányait jó eredménnyel folytatja, júniusban érettségizik, önismereti és konfliktuskezelő tréningen is részt vett. Mindenben kifejezte megbánását,
a fogvatartásának körülményei miatt számára megítélt kártalanítás összegét a sértett családja kapta meg.

Kifogástalan magatartásának köszönhetően mintegy húsz alkalommal hagyhatta el az intézetet. Szabadulása után élettársához és gyermekéhez költözne, két helyről is munkáltatói szándéknyilatkozatot kapott. A bíróság végzése ellen az ügyész fellebbezést jelentett be, hivatkozva az elítélt által elkövetett életellenes bűncselekmény súlyára és az elkövetés módjára, így a döntés nem végleges. Ifj. H. D.-t a Debreceni Ítélőtábla 2009. november 13-án sújtotta jogerősen 17 év fegyházbüntetéssel az olaszliszkai emberölési ügy elsőrendű vádlottjaként. Az ügyben a bíróság három vádlottat ítélt életfogytig tartó fegyházbüntetésre.
Szögi Lajos tiszavasvári tanárt a gyermekei szeme láttára verték agyon 2006. október 15-én, a Borsod megyei Olaszliszkán, miután autójával a feltételezések szerint - amit azóta az eljárás megcáfolt - elsodort egy kislányt, aki az árokba esett, de nem sérült meg.