Előfizetés

Kirabolt egy postást és nyitott autókból lopott egy férfi a Balatonnál

MTI
Publikálás dátuma
2019.05.29. 09:52

Magyar Posta egyik járművéből ki akart venni egy táskát, amiben közel 240 ezer forint volt, ám tetten érték.
Nyitva hagyott autókból lopott a Balaton térségében, Keszthelyen pedig egy postásautó kifosztása közben rátámadt a postai alkalmazottra is az a férfi, aki ellen a Keszthelyi Járási Ügyészség emelt vádat. Jánky Judit, a Zala Megyei Főügyészség helyettes szóvivője szerdán az MTI-nek az előzményekről azt közölte: a 37 éves,
többszörösen büntetett előéletű kaposvári férfi alkalmi és részben ismeretlenül maradt társai autójának utasaként az út mellett parkoló és le nem zárt, őrizetlenül hagyott járműveket fosztogatta.

Tavaly áprilisban Vonyarcvashegyen egy lezáratlanul hagyott gépkocsiból 141 ezer forintot és 550 eurót, valamint két bankkártyát emelt ki. Néhány héttel később Gyenesdiáson bement a vízmű telephelyére, ahol egy lezáratlan autóban hagyott pénztárcából 200 ezer forintot lopott el. Pár nappal később szintén Gyenesdiáson, egy út mentén parkoló kocsiból egy hátizsákot emelt el, amelyben iratok, bankkártyák és 287 ezer forint készpénz volt. A férfi május közepén egy keszthelyi áruház közelében látta meg, hogy a Magyar Posta egyik járművéből éppen rakodnak.
Ki akarta venni a gépkocsivezető táskáját, amiben a kiszállított küldeményekért begyűjtött közel 240 ezer forint volt. A postai alkalmazott azonban tetten érte a férfit, aki dulakodni kezdett a járművezetővel,

majd megpróbált elmenekülni, de a segélykiáltásra felfigyelve két férfi lefogta őt. A rendőrök megérkezésekor a rabló futásnak eredt, közben pedig a pénzt is szétszórta, de a járőrök utolérték.  
A postai alkalmazott a támadáskor nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A többszörös visszaeső vádlottal szemben a Keszthelyi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és közfeladatot ellátó személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat.

Bedrogozott turista ugrott ki egy ferencvárosi szálloda ablakából - aztán vetkőzni kezdett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 20:08

A meztelen, zavart férfit végül rendőrök állították meg, a történtek miatt nyomozás kezdődött.
Elfogták a rendőrök azt a dél-afrikai férfit, aki kiugrott egy szálloda második emeletéről, majd mezítelenre vetkőzve sétált Budapest IX. kerületében. 
A rendőrséget délután egy körül riasztották, hogy a 22 éves turista a kivetette magát a szálloda ablakán, és ráesett egy autóra. A zavart férfi ezután megszabadult ruháitól, és a Kálvin tér felé indult, ahol végül rátaláltak. Mivel esetében felmerült a drogfogyasztás gyanúja, az ügyben kábítószer birtoklása miatt indult eljárás, írja a police.hu.

Autóba tuszkolva vitték el a NAV korábbi felderítési vezetőjét

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.28. 18:20

Korrupciós ügy miatt foghattak el több NAV-os munkatársat, összesen három embert vettek őrizetbe az akció során.
Ügyészségi nyomozók vitték el kedden délelőtt a NAV Bűnügyi Főigazgatóságának Huszti úti épületéből a felderítő osztály volt vezetőjét - értesült az Index.  "A Fővárosi Nyomozó Ügyészség hivatali visszaélés bűntette és más bűncselekmények miatt nyomozást folytat, amely során a mai napon több embert előállított, hármat őrizetbe vett. Az eljárás érdekeire figyelemmel további tájékoztatást - jelenleg - nem áll módunkban adni" - mondta érdeklődésükre Rab Ferenc, a Fővárosi Főügyészség helyettes sajtószóvivője.   
A hírportál úgy tudja, korrupciós ügyről van szó. Az ügy jellege miatt a belső elhárítás, a Nemzeti Védelmi Szolgálat is "dolgozhatott" az érintettekre. Az ugyanakkor nem derült ki egyértelműen, hogy a volt vezető is az őrizetbe vett személyek között van, vagy csak rendőri szóhasználattal élve „előállították.”