Előfizetés

Fekvenyomásban világrekorder lett egy magyar rendőrnő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.29. 13:25
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Négy érmet nyert egy magyar rendőrnő a tokiói fekvenyomó világbajnokságon. A magyar sportoló új világrekorddal is büszkélkedhet, és ő lett a torna második legeredményesebb női versenyzője is.
A 41 éves Vincze Zoltánné dr. Lombosi Melinda a nyolc versenynapból négyen versenyzett, a többi időben pedig tanítványait támogatta. A dunavarsányi anyuka nemcsak sokat, de jól is szerepelt a világbajnokságon. Korcsoportjában klasszikusban aranyérmes lett, equipped számban ezüstérmet szerzett, míg a fő versenyben, open kategóriában második helyen zárt klasszikus és equipped számban is.
Lombosi Melinda

Equipped és klasszikus

Most először rendezték egyszerre az equipped és a klasszikus versenyszámokat. Előbbinél segítőruházatban vannak a sportolók, így többet tudnak nyomni, utóbbinál csak a saját erejükre számíthatnak. Egy szabálymódosítás értelmében Tokióban már open és masters kategóriában is lehetett párhuzamosan indulni.

„147,5 kilogrammal masters 1-es világbajnoki csúcsot állítottam fel a +84 kilogrammos súlycsoportban, női nehézsúlyban, az open kategóriában a második legeredményesebb női versenyző lettem és equipped számban 200 kilogrammot nyomtam. Bár ez nem hivatalos, de a teljes világbajnokságot nézve én lettem a legsikeresebb, hiszen négy érmet rajtam kívül senki nem nyert, mert ennyi számot be sem mertek vállalni” – mondta a magyar versenyző.
A magyar válogatott a világbajnokságon összesen 17 érmet nyert, amelyek közül tíz Melinda és tanítványai nevéhez fűződik. A civilben a Készenléti Rendőrségnél rendőrtisztként dolgozó erőemelő nem ünnepelt sokáig, máris elkezdte a felkészülést az augusztusi luxemburgi klasszikus Európa-bajnokságra.