Kokainmámorban gázolt halálra egy idős férfit az érdi BMW-s

Publikálás dátuma
2019.05.29. 14:59
Ripityára tört az érdi gázoló autója
Fotó: ugyeszseg.hu
Az áldozat testét métereken át vitte magával a részeg, bedrogozott gyorshajtó – és közben még egy balesetet okozott.
Halált okozó ittas vezetéssel vádolja a Budakörnyéki Járási Ügyészség azt az érdi férfit, aki tavaly novemberben 130 kilométer/órás sebességgel ütött el egy járókelőt a helyi Bajcsy-Zsilinszly úton – egy olyan útszakaszon, ahol a megengedett sebesség csak 50 kilométer/ óra volt.  
A vádlott a tragédia előtt kokaint és alkoholt is fogyasztott, így bódultan száguldott BMW-jével, amikor áldozata útjába került. Az idős férfi egy gyógyszertárból kilépve próbált átjutni az úttesten – a balesetet okozó sofőr észrevette az átkelőt, de olyan sebességgel haladt, hogy már nem tudta elkerülni őt. Így egyszerűen elütötte a sértettet, aki előbb a szélvédőre, majd az útpadkára esett.
Az ütközés ereje akkora volt, hogy az idős férfit a karambol helyszínétől 51 méterre sodorta.

Szinte azonnal meghalt – ám nem ő a baleset egyetlen áldozata. A gázolás után a BMW-s ugyanis balra rántotta a kormányt, és az ellentétes forgalmi sávban frontálisan ütközött egy kisteherautóval is. A furgon sofőrje maradandóan sérült a karambolban. 
Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérdi az érdi vádlottal szemben, és indítványozzák, hogy a férfit tiltsák el a vezetéstől is. A gázoló jelenleg letartóztatásban várja tárgyalását.
Szerző

Kártérítést ítéltek a lúgos orvosnak, áldozata azonban még mindig nem kapott semmit

Publikálás dátuma
2019.05.29. 14:52

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Renner Erika egy fillér kártérítést sem kapott a tavaly júliusi jogerős bírósági ítélet óta.
Tavaly júliusban ítélték jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre a lúgos támadásként elhíresült ügyben Bene Krisztiánt, azt az orvost, aki az ítélet szerint 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. A Kúria hozta a végleges ítéletet az öt évig húzódó ügyben, és az áldozatnak különféle jogcímeken 738 951 forint kártérítést ítélt meg a bíróság – írja az Index. A tavaly júliusi ítélet után szeptemberben Renner benyújtotta kártérítési igényét, ezt a Fővárosi Törvényszék végrehajtási osztálya be is fogadta. December közepén aztán ez az igénylés útra kelt a bíróságok között, a Fővárosi Törvényszékről 
az ügyhöz egyáltalán nem kötődő Budapest Környéki Törvényszékre postázták a dokumentumot, ahonnan négy nappal később vissza is küldték a feladónak, és a levélben azt írják „nyilvánvalóan tévesen került megküldésre” hozzájuk.

Az ide-oda postázás közben a Rennernek ítélt kártérítés még mindig nem volt sehol, ezért  panaszt tett, amire újabb pár hónap elteltével február közepén kapott választ, hogy „adminisztrációs hiba és téves iktatás történt”, de február elsején elindult a végrehajtási eljárás. Az eljárás tehát papíron már folyt, de pénz még nem volt sehol (azóta sem), közben viszont
az ügyben elítélt orvosnak a rossz börtönkörülmények miatt a Fővárosi Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja február 28-án kelt végzése 591 ezer forint kártérítést ítélt meg. Ebből a végzés szerint mindössze 250 ezret kaphat az áldozat.

A végzés úgy szól, hogy a végrehajtási csoport  „a sértett ezt meghaladó igényét elutasítja”.  Május 21-én a portál megkérdezte a Fővárosi Törvényszéket, hogy miért utasítják el a fennmaradó összeg kifizetését, ha a nőt 738 951 forint illeti meg, nem 250 000 forint. A megkeresésre az elmúlt egy hétben nem válaszoltak. Mint azt már korábban megírtuk, a volt kórházigazgató 2013-ban maszkot viselve megjelent exe, Renner Erika lakásának ajtajában. Az akkor 43 éves nő éppen kutyasétáltatáshoz készülődött, már nyitotta is a bejárati ajtót, amikor bele ütközött a férfiba. A támadó a találkozáskor megragadta a nő nyakát és visszarángatta a lakásba. 
A földre lökte, majd egy zsineggel összekötözte őt. Kábítóinjekcióval combon szúrta, majd levetkőztette, és a fürdőkádba tette a nőt. Ezután lúgot öntött a áldozata nemi szervére. Az ekkor már ájult Rennert végül egy pokrócba csavarta, s hogy támadását rablásnak álcázza, kirabolta őt.

Bene összesen 250 ezer forint értékű elektronikai cikket (Renner két mobilját, és egyik gyermeke laptopját) vett magához ekkor, áldozatát pedig egyszerűen hátrahagyta. A brutálisan megkínzott nőre új élettársa talált rá.
Szerző
Frissítve: 2019.05.29. 14:54

Életfogytiglanra ítélték a tescós rablót

Publikálás dátuma
2019.05.29. 13:04

Fotó: Népszava
2005-ben a budaörsi Tesco parkolójában eldobtak egy kézigránátot, miután a rendőrök tüzet zúdítottak rájuk. Egy évvel korábban pedig megöltek egy valutaváltó házaspárt.
Tényleges életfogytiglant, illetve 8 és 20 év közötti fegyházbüntetéseket szabott ki a budaörsi Tescónál, illetve máshol elkövetett fegyveres rablások miatt megvádolt öt ember ügyében a Fővárosi Törvényszék első fokon szerdán. 
Több másik vádpont, köztük egy kettős gyilkosság ügyében felmentették őket.

A másfél évtizeddel ezelőtti bűncselekmény-sorozatról körülbelül öt éve már született első fokú, nem jogerős ítélet. Akkor a törvényszék hét vádlott közül hármat ítélt életfogytiglanra, egyet közülük ténylegesre.  Azt a döntést azonban a tábla másodfokon megalapozatlanság miatt hatályon kívül helyezte, új bizonyítást rendelt el. A megismételt eljárásban korábban az ügyész 5 életfogytiglani büntetést indítványozott. Az ítélet Fővárosi Törvényszéken zajló indokolása várhatóan több órás lesz. A határozathirdetést tucatnyi géppisztolyos őr vigyázza.   Mint azt már korábban megírtuk:  bűncselekmény-sorozat legismertebb epizódja 2005-ben a budaörsi Tesco parkolójában zajlott, amikor S. Péterre és társaira a kiérkező rendőrök tüzet zúdítottak, megpróbálták őket feltartóztatni, ám az egyik, idegenlégiós kiképzésen is átesett férfi menekülésük fedezése érdekében kézigránátot dobott el a parkolóban.
2004 novemberében pedig megöltek egy valutaváltó házaspárt.

Blikk 2017-ben arról adott hírt, hogy S.Péter éhségsztrájkba kezdett, mert szerinte méltánytalanságok érték a börtönben: elvették a súlyzóit és az mp3-lejátszóját mindenféle előzetes figyelmeztetés és indoklás nélkül. A  lap szerint egyébként nem koplalt teljesen, csak a börtönkoszthoz nem nyúlt, de a börtönben működő boltból saját magának vett ételből evett. Az „éhségsztrájkot” végül feladta. A fővádlott 
több ízben is kártérítést - a rossz körülmények közötti sétákért félmillió forintot, a silány étkeztetés miatt egymillió, a hajvágással kapcsolatos panasza miatt tízezer forintot - kapott, amiért „kegyetlenségek” érték a börtönben.

Témák
budaörsi Tesco