Börtönt kér a darnózseli hentesre a másodfokú ügyészség

Publikálás dátuma
2019.05.29. 15:14

Fotó: Bodnár Boglárka / MTI
A férfit a Tatabányai Törvényszék március 1-jén mentette fel újból a vád alól.
A Győri Fellebbviteli Főügyészség, mint másodfokú ügyészség a darnózseli emberölés ügyében az elsőfokú ítélet megváltoztatását, a vádlott bűnösségének halált okozó testi sértés bűntettében kimondását, a vádlott végrehajtandó szabadságvesztésre és mellékbüntetésül közügyektől eltiltásra ítélését indítványozza. Az ügyészség közleményében felidézi, hogy a megismételt eljárásban a Tatabányai Törvényszék március 1-jén meghozott ítéletében a vádlottat az ellene emberölés bűntette miatt emelt vád alól újból felmentette, mert nem látta kétséget kizáróan bizonyítottnak, hogy a vádlott ölte meg a feleségét. A nem jogerős ítélet szerint a sértett 2014. május 27-én 20 óra után ismeretlen módon, ismeretlen időpontban, ismeretlen helyen meghalt. A bíróság által megállapított tényállás szerint azonban a – felesége sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt próbára bocsátás alatt álló – vádlott volt az, aki 2014. május 27-én késő délután a felesége mosonmagyaróvári munkahelyéhez ment, ott találkozott a válófélben lévő feleségével, autóval mindketten Darnózselire indultak. A vádlott volt az, aki 2018. május 28-án 1 óra 30 perc körüli időben betolatott a háza udvarára, majd a gépkocsiból ismeretlen tárgyat vett ki és a füstölő felé vitte, s a vádlott volt az, aki 2014. május 29-én részt vett a sértett már élettelen testének ismeretlen helyen és ismeretlen módszerrel történő megsemmisítésében, majd a maradványok eltüntetésében. Az ítélet ellen fellebbező elsőfokú ügyész és másodfokú ügyészség szerint az elsőfokú bíróság e tényállásából viszont okszerűen csak az következhet, hogy a vádlott volt az, aki a felesége halálát okozta.
Szerző

Kokainmámorban gázolt halálra egy idős férfit az érdi BMW-s

Publikálás dátuma
2019.05.29. 14:59
Ripityára tört az érdi gázoló autója
Fotó: ugyeszseg.hu
Az áldozat testét métereken át vitte magával a részeg, bedrogozott gyorshajtó – és közben még egy balesetet okozott.
Halált okozó ittas vezetéssel vádolja a Budakörnyéki Járási Ügyészség azt az érdi férfit, aki tavaly novemberben 130 kilométer/órás sebességgel ütött el egy járókelőt a helyi Bajcsy-Zsilinszly úton – egy olyan útszakaszon, ahol a megengedett sebesség csak 50 kilométer/ óra volt.  
A vádlott a tragédia előtt kokaint és alkoholt is fogyasztott, így bódultan száguldott BMW-jével, amikor áldozata útjába került. Az idős férfi egy gyógyszertárból kilépve próbált átjutni az úttesten – a balesetet okozó sofőr észrevette az átkelőt, de olyan sebességgel haladt, hogy már nem tudta elkerülni őt. Így egyszerűen elütötte a sértettet, aki előbb a szélvédőre, majd az útpadkára esett.
Az ütközés ereje akkora volt, hogy az idős férfit a karambol helyszínétől 51 méterre sodorta.

Szinte azonnal meghalt – ám nem ő a baleset egyetlen áldozata. A gázolás után a BMW-s ugyanis balra rántotta a kormányt, és az ellentétes forgalmi sávban frontálisan ütközött egy kisteherautóval is. A furgon sofőrje maradandóan sérült a karambolban. 
Az ügyészség börtönbüntetés kiszabását kérdi az érdi vádlottal szemben, és indítványozzák, hogy a férfit tiltsák el a vezetéstől is. A gázoló jelenleg letartóztatásban várja tárgyalását.
Szerző

Kártérítést ítéltek a lúgos orvosnak, áldozata azonban még mindig nem kapott semmit

Publikálás dátuma
2019.05.29. 14:52

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Renner Erika egy fillér kártérítést sem kapott a tavaly júliusi jogerős bírósági ítélet óta.
Tavaly júliusban ítélték jogerősen tizenegy év börtönbüntetésre a lúgos támadásként elhíresült ügyben Bene Krisztiánt, azt az orvost, aki az ítélet szerint 2013 márciusában maró lúggal öntötte le volt barátnője, Renner Erika nemi szervét és altestét, miután a nő pár hónappal korábban szakított vele. A Kúria hozta a végleges ítéletet az öt évig húzódó ügyben, és az áldozatnak különféle jogcímeken 738 951 forint kártérítést ítélt meg a bíróság – írja az Index. A tavaly júliusi ítélet után szeptemberben Renner benyújtotta kártérítési igényét, ezt a Fővárosi Törvényszék végrehajtási osztálya be is fogadta. December közepén aztán ez az igénylés útra kelt a bíróságok között, a Fővárosi Törvényszékről 
az ügyhöz egyáltalán nem kötődő Budapest Környéki Törvényszékre postázták a dokumentumot, ahonnan négy nappal később vissza is küldték a feladónak, és a levélben azt írják „nyilvánvalóan tévesen került megküldésre” hozzájuk.

Az ide-oda postázás közben a Rennernek ítélt kártérítés még mindig nem volt sehol, ezért  panaszt tett, amire újabb pár hónap elteltével február közepén kapott választ, hogy „adminisztrációs hiba és téves iktatás történt”, de február elsején elindult a végrehajtási eljárás. Az eljárás tehát papíron már folyt, de pénz még nem volt sehol (azóta sem), közben viszont
az ügyben elítélt orvosnak a rossz börtönkörülmények miatt a Fővárosi Törvényszék Büntetésvégrehajtási Csoportja február 28-án kelt végzése 591 ezer forint kártérítést ítélt meg. Ebből a végzés szerint mindössze 250 ezret kaphat az áldozat.

A végzés úgy szól, hogy a végrehajtási csoport  „a sértett ezt meghaladó igényét elutasítja”.  Május 21-én a portál megkérdezte a Fővárosi Törvényszéket, hogy miért utasítják el a fennmaradó összeg kifizetését, ha a nőt 738 951 forint illeti meg, nem 250 000 forint. A megkeresésre az elmúlt egy hétben nem válaszoltak. Mint azt már korábban megírtuk, a volt kórházigazgató 2013-ban maszkot viselve megjelent exe, Renner Erika lakásának ajtajában. Az akkor 43 éves nő éppen kutyasétáltatáshoz készülődött, már nyitotta is a bejárati ajtót, amikor bele ütközött a férfiba. A támadó a találkozáskor megragadta a nő nyakát és visszarángatta a lakásba. 
A földre lökte, majd egy zsineggel összekötözte őt. Kábítóinjekcióval combon szúrta, majd levetkőztette, és a fürdőkádba tette a nőt. Ezután lúgot öntött a áldozata nemi szervére. Az ekkor már ájult Rennert végül egy pokrócba csavarta, s hogy támadását rablásnak álcázza, kirabolta őt.

Bene összesen 250 ezer forint értékű elektronikai cikket (Renner két mobilját, és egyik gyermeke laptopját) vett magához ekkor, áldozatát pedig egyszerűen hátrahagyta. A brutálisan megkínzott nőre új élettársa talált rá.
Szerző
Frissítve: 2019.05.29. 14:54