Előfizetés

Halálra gázoltak egy férfit a XIII. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.31. 09:31

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A rendőrség vizsgálja a baleset körülményeit.
Elütött egy gyalogost egy autó péntek reggel Budapest XIII. kerületében, a Katona József utcában. A baleset következtében a férfi olyan súlyos sérülést szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette – írja a police.hu.  A baleset körülményeit vizsgálják.

Elütött egy gyereket Kovács Zoltán államtitkár a II. kerületben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.30. 18:48
Illusztráció
Fotó: Népszava
A 14 éves fiatalt a mentőszolgálat fejsérüléssel szállította kórházba.
A Budapest II., Hűvösvölgyi út egyik gyalogos átkelőhelyétől mintegy 30 méterre egy 14 éves gyermek szaladt át az úttesten 2019. május 30-án 17 órakor az ott egy szolgálati személygépjárművel haladó Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elé - közölte a rendőrség honlapján. A police.hu tájékoztatása szerint az államtitkár az ütközést nem tudta elkerülni, elütötte a gyermeket. A budakeszi fiatalt a mentőszolgálat fejsérüléssel szállította kórházba. A rendőrség megkezdte a baleset körülményeinek vizsgálatát.  

Drámai videó örökítette meg a Hableány pusztulását

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.05.30. 11:51
A pillanat, amikor a Hableány és a Viking Sigyn összeütközött
Fotó: Youtube/ ATV
A felvételen látszik, hogy az óriási szállodahajó szabályosan maga alá gyűri az elé forduló városnéző járművet.
Hét másodperc alatt következett be a fedélzetén 35 embert szállító Hableány tragédiája, az ATV által közölt, rövid felvétel pedig az ütközés pillanatait is bemutatja. A videó utolsó jelenetein látszik, hogy a Viking Sigyn szállodahajó a Margit híd két pillére között utoléri a jóval kisebb városnéző hajót, ami a rendőrségi vizsgálatok szerint váratlanul a mögötte haladó monstrum elé fordult. 
A szállodahajó ezután megtolta a Hableányt, majd egyenesen ráfutott, maga és a víz alá gyűrte a dél-koreai turistákat szállító járművet. Mint arról több cikkben is beszámoltunk, a hajókatasztrófában hét ember meghalt, hét túlélőt találtak, 21 eltűntet pedig jelenleg is keresnek a hatóságok –  valószínűleg már csak halottakat találnak majd, a testek kiemelését viszont nehezíti az áradás, a búvárok  jeleneleg lemerülni sem tudnak a hajó roncsaihoz.
 Az ügyben rendőrségi eljárás indult, halálos tömegszerencsétlenséget okozó vízi tömegközlekedés veszélyeztetése jogcímmel nyomoznak a történtek miatt.