Swimathlon;

2019-06-03 16:30:37

Több mint százan úsznak civil ügyekért

Több mint százhúszan úsznak civil, ferencvárosi kötődésű ügyért június 16-án a Swimathon 2019 négyhetes közösségi adománygyűjtő kampányának látványos, ingyenes zárórendezvényén a Kőér utcai uszodában.

Angol mintára idén negyedik alkalommal szervezi meg a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány a Swimathon 2019-et, amelyen civil, ferencvárosi ügyekért úszik néhány ismert, és több mint 120 hétköznapi ember. A rendezvényen, bár a neve a swimming és a marathon angol szavakból született, a versenyzőknek nem kell nagy távot teljesíteniük, sőt ennek mennyisége sincs megszabva; mindenki annyit vállalt, amennyi számára kihívást jelent – mondta Barna Era az alapítvány igazgatója, a Swimathon magyarországi főszervezője a Népszavának.

A június 16-i, látványos, nyüzsgő, közösségi eseményen a Kőér utcai uszoda medencéjébe ugrók az úszás mellett azt is vállalták, hogy a most éppen félidejében járó, négyhetes adománygyűjtő kampányban felhívják az ismerőseik figyelmét a számukra fontos ügyre, azaz a választott projekt nagyköveteivé válnak. 

Az adományokat az esemény honlapján az úszók bemutatkozása mellett lévő „Támogatás” gombra kattintva, bankkártyás fizetéssel lehet eljuttatni, de a záróeseményen is várják a felajánlásokat. Két hét alatt már már több mint 8 millió forint gyűlt össze, de mivel tavaly összesen több mint 18 millió forint érkezett a hét civil ügyre, a szervezők bizakodóak. Az elmúlt négy évben 17 projektre 42 millió forintot „úsztak össze” – ismertette a Ferencvárosi Közösségi Alapítvány igazgatója.

A résztvevő projekteket az alapítvány kuratóriuma nyílt pályázattal úgy választja ki, hogy ferencvárosi kötődése is legyen. Az idei támogatható projektek:

Mindig vannak sajátos igényű úszók, akik a nyüzsgő, nagyforgalmú sávok helyett kicsit védettebben úszhatnak, idén ilyen lesz például egy pocakos kismama, de volt már, hogy egy vak fiú használta.

A kampányzáró uszodai esemény ingyenes, adományozni egészen a végéig lehet – mondta Barna Era.