A helyszínen belehalt sérüléseibe a felüljáróról úttestre zuhant férfi az M6-oson

Publikálás dátuma
2019.06.03. 15:51
Illusztráció
Fotó: police.hu
A helyszínelés és a műszaki mentés véget ért, az érintett útszakaszon a forgalom ismét zavartalan.
Egy férfi 2019. június 3-án 13 óra 40 perckor az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, Paks térségében, a 111-es kilométerszelvény közelében lévő felüljáróról az autópálya úttestjére zuhant. A személy olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette - írja a police. hu.  A helyszínelés és a műszaki mentés idejére az érintett útszakaszon teljes útlezárás volt érvényben.
Szerző
Frissítve: 2019.06.03. 19:46

Elítéltek egy Pride-résztvevőt

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:47

Fotó: Népszava
A férfi a 2014-es felvonulás során keveredett szóváltásba egy ellentüntetővel.
Elítélt első fokon a bíróság egy külföldi férfit, aki a 2014-es Pride-on emberi méltóságot sértő módon nyúlt a másik férfihoz – közölte a Fővárosi Főügyészség. A vádirat szerint a vádlott, egy 52 éves külföldi férfi 2014. július 5-én egy, a belvárosban tartott fesztiválon, mialatt a sértett férfi egy, a közelben tartott tüntetésen vett részt. A férfi a délutáni órákban szóváltásba keveredett a tüntetés résztvevőivel, amelynek hatására a sértett megkérte, hogy távozzon. Az -korábbi hírek szerint Magyarországon élő - amerikai férfi azonban ennek nem tett eleget, és a másik férfit átkarolva egy közös fényképet akart készíteni, majd amikor a tüntető el akart távolodni tőle, végigsimította, illetve megmarkolta a mellét, megsértve ezzel emberi méltóságát. 
Ezután a vádlott a nemzetiszocialista rendszerben használt karlendítést és katonai díszlépést utánozva elsétált.

A Budapesti V. és XII. Kerületi Ügyészség a külföldi férfi ellen emberi méltóságot sértő szeméremsértés vétsége miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. A bíróság a férfit vád szerint bűnösnek mondta ki, és kettő évre próbára bocsátotta.  Az ítélet nem jogerős, ellene az ügyészség pénzbüntetés kiszabása, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezéssel élt – olvasható a Fővárosi Ügyészség sajtóközleményében.
Szerző
Témák
pride

Alkalmatlan lehet a rozsdás mentődaru a Hableány kiemelésére

Publikálás dátuma
2019.06.03. 11:04

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Egy szakember szerint már évek óta semmire nem használják a darut.
Bár napok óta a hajóbaleset helyszínén áll egy rozsdás mentődaru, egy szakember szerint alkalmatlan arra, hogy kiemelje a Hableányt – írja a 24.hu. A portál által megkérdezett, mentésben részt vevő szakember szerint
már évek óta semmire nem használják tragédia helyszínére vitt a darut, és igazából csak arra jó, hogy megnyugtassa az embereket.

Elmondása szerint egyedül a Clark Ádám úszódaru képes arra, hogy kiemelje a roncsot, ám olyan magas a vízállás, hogy képtelen megközelíteni a helyszínt, mert nem fér át a híd alatt. Mindeközben lezárta a rendőrség a Margit-híd déli oldalát a gyalogosforgalom elől. Jelenleg a híd alatt zajlanak az előkészületi munkálatok. 
Koreai katonák érkeztek a helyszínre, akiknek az a tervük, hogy a híd alá épített új pontonról lemerülnek és megpróbálják megközelíteni a roncsot.

Szerző
Témák
hajóbaleset
Frissítve: 2019.06.04. 08:31