Előfizetés

Az utcán verte meg a hittérítőket a kaposvári férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.04. 07:43
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Garázdaság miatt gyorsított eljárásban állította bíróság elé a kaposvári ügyészség azt a kaposvár-toponári férfit, aki az utcán bántalmazott két hittérítőt.
A vádlott a múlt hónapban a háza udvarán dolgozgatott, amikor az utcáról megszólították a hittérítők: a férfi és a nő a vallásukról akart beszélgetni. Mivel a vádlotthoz korábban már többször is kéretlenül csengettek be különféle adománygyűjtők, és ezúttal részeg is volt, így dühbe gurult, szitkozódva elzavarta a hittérítőket, sőt még egy csatornadarabot is utánuk hajított. Ám még ez sem volt elegendő, hogy megnyugodjon, hanem kapta magát, a térítők után rohant, és a férfit ököllel halántékon ütötte – a megtámadott bemenekült az egyik ház udvarába, ahová a vádlott nem követte, hanem a nő után indult. Amikor utolérte, pofon vágta, majd hazament. A kaposvári bíróság a büntetett előéletű vádlottal szemben 2 évi próbára bocsátást alkalmazott, ám mivel az ügyészség súlyosbításért fellebbezett, így a verdikt nem jogerős.

Jó évet zártak Habonyék Angliában

Batka Zoltán
Publikálás dátuma
2019.06.04. 07:00

Fotó: Mohai Balázs / MTI
A kampányguru 2016-ban létrehozott brit cégének mérlege szerint 2017-hez képest több mint 100 ezer angol fonttal 408 ezer fontra – 149 millió forintra – emelkedett a rendelkezésre álló készpénzállománya.
Nem panaszkodhat a 2018-as évre Habony Árpád, Orbán Viktor miniszterelnök nem hivatalos stratégiai főtanácsadója. A kampányguru 2016-ban létrehozott brit tanácsadócége, a Danube Business Consulting Ltd. (DBC) bevételei ugyanis jelentősen nőttek a tavalyi évben: a vállalkozás cégmérlege szerint tavalyelőtthöz képest több mint 100 ezer angol fonttal 408 ezer fontra – 149 millió forintra – emelkedett a DBC rendelkezésre álló készpénzállománya. Igaz, közben a kötelezettségek is nőttek, azonban a cég teljes tőkeállománya 2017-hez képest így is 45 ezer fonttal 308 ezerre gyarapodott.
Habony Árpád a tavaly elhunyt amerikai kampány-guruval, Arthur J. Finkelsteinnel közösen alapította a Danube Business Consultingot. Finkelstein halála után a cég teljesen Habony tulajdonába került, a vezetője pedig a Schmidt Mária által felvásárolt Figyelő volt főszerkesztője, Lánczi Tamás lett. A brit cég tevékenységéről viszonylag keveset tudni, nemrég a G7 gazdasági hírportál derítette ki, hogy 40 százalékos tulajdonrésze van a V4 nemzetközi hírügynökségben.
Mint korábban megírtuk, Habony az utóbbi időkben eltávolodott a magyarországi médiatértől, a korábban érdekeltségébe tartozó kiadványokat – Lokál, Ripost, 888.hu – nemrégiben ingyen át kellett adnia a fideszes médiumokat egyesítő óriás konglomerátumba, a Közép-európai Sajtó és Média Alapítványba (KESMA). A tanácsadó ezzel párhuzamosan nemzetközi terjeszkedésbe fogott, a V4 hírügynökséggel pedig más országokban is teríteni tudják a kormánypropagandát.

Már a nyaralás sem olyan, mint régen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.04. 06:34

Fotó: Németh András Péter
A pünkösd csúcsokat dönthet.
Jelentősen megváltoztak a magyarok nyaralási szokásai, ma már kevésbé jellemző a kéthetes pihenés, a többszöri néhánynapos üdülés váltotta fel a korábbi gyakorlatot - mondta el Balogh Zoltán, a Magyar Fürdőszövetség főtitkára a Magyar Hírlapnak egy kedden megjelent interjúban. Hozzátette: ennek jelentős szerepe volt abban, hogy idén a húsvéti hétvége kiemelkedő látogatói létszámot produkált a fürdőüzemeltető társaságok számára. Úgy véli, ha a húsvétihoz hasonlóan kedvező lesz az időjárás, a szektor pünkösdkor is látogatói csúcsokat dönthet. Elmondta, hogy a nagy turisztikai vonzerőt jelentő fürdők népszerűsége tovább nőtt az országba látogató külföldiek körében, de ugyanilyen markáns jelenség a magyar vendégkör bővülése is. Ez utóbbit segíti a SZÉP kártya kedveltsége is. Tavaly a társaságok árbevétele 9,1 százalékkal magasabb volt, mint 2017-ben, ezen belül a fürdőszolgáltatás árbevétele 7,5 százalékkal haladta meg az előző évit.