Megható gesztussal tisztelgett a Hableány áldozatainak emléke előtt egy szerb hadihajó teljes legénysége

Publikálás dátuma
2019.06.05. 17:13
A Kozara a Dunán
Fotó: Saly Noémi
Díszegyenruhában sorakozott fel a fedélzeten a Kozara nevű szerb hadihajó teljes legénysége, amikor a hajó elhaladt a Margit híd alatt, így tisztelegve a Hableány áldozatainak emléke előtt.  A Kozara amúgy úgy került Budapestre, hogy a szerb folyami flottilla rendszeresen közös gyakorlatokat és csereprogramokat folytat a szomszédos országokkal, így Magyarország mellett Horvátországgal, Romániával és Bulgáriával is. 
Szerző
Frissítve: 2019.06.05. 23:21

Előkerült a Hableány katasztrófájának 15. áldozata

Publikálás dátuma
2019.06.05. 16:44

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Egy holttest jelent meg a Duna felszínén szerda délután négy óra előtt, nem messze a múlt szerdán elsüllyedt Hableány roncsaitól - írja az Index. A rendőrök kiemelték a testet. A portál kérdésére pedig azt válaszolták: 
"a délután folyamán a kutatásban részt vevők találtak egy holttestet a Duna budapesti szakaszán, amelynek azonosítása folyamatban van".

Szerda reggel is felhozták egy áldozat holttestét a Dunából a búvárok. Rögzítőpontokat kerestek a hajón a későbbi kiemeléshez, amikor rátaláltak az újabb áldozatra.  Délután egy másik holttest is előkerült a Duna Fejér megyei szakaszán - hangzott el az M1 híradójában. Mivel hét embert kimentettek, hét dél-koreai állampolgár holttestét még aznap megtalálták, azóta pedig nyolc holttestet találtak a Dunában, így még 13 embert kell keresni. A hatóságok a Duna teljes déli szakaszán keresi az eltűnteket.
Szerző
Frissítve: 2019.06.05. 18:58

Kígyó próbált átkelni a Wesselényi utcán

Publikálás dátuma
2019.06.05. 16:21
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Videóra vették, ahogy reggeli csúcsban egy kígyó próbál átjutni a Wesselényi utcán, de az nem derül ki, sikerült-e.
Egy kígyószerű állatról tett közzé videót a Qubit. A portál szerint talán erdei sikló lehetett az az állat, amelyik a reggeli csúcsban megpróbál átsiklani a Wesselényi utcán az Almássy tér felé. 
A rövid felvételen látszik, ahogy néhány autó lassít, de az nem derül ki, hogy az utolsó áthajt-e az állaton.
Szerző
Frissítve: 2019.06.05. 16:30