Páva Zsolt tíz év után nem indul újra a pécsi polgármesteri székért

Publikálás dátuma
2019.06.06. 08:12
Páva Zsolt
Fotó: Népszava
A fideszes politikus egy korábbi olimpiai bajnok vízilabdázót ajánlott polgármester-jelöltnek maga heelyett.
A pécsi Fidesz közleménye szerint Páva Zsolt (Fidesz-KDNP), a baranyai megyeszékhely polgármestere a szerda esti tisztújító közgyűlésén bejelentette, nem kívánja ismét megmérettetni magát a 2019-es önkormányzati választásokon, írja a 24.hu.
A fideszes politikus - aki egyébként több mint tíz éve vezeti megszakítás nélkül a várost - Vári Attila korábbi kétszeres olimpiai bajnok vízilabdázót, a Pécsi Sport Nonprofit Zrt. vezérigazgatóját ajánlotta maga helyett. A pécsi Fidesz meg is szavazta Várit, de a kormánypárt polgármester-jelölési eljárásának megfelelően ez csak akkor emelkedik jogerőre, ha a párt országos testülete, a Választási Előkészítő Bizottság is jóváhagyja. E döntést június végéig hozza meg a testület.
Szerző

Semjén vadászegyesülete főszerkesztővé teheti Kovács Zoltánt

Publikálás dátuma
2019.06.06. 07:34
Kovács Zoltán
Fotó: Népszava
A legalább 50 milliárd forintos vadászati "világkiállításnak" feltétlenül kell egy újság is.
"Távozik posztjáról Zoltán Attila, a Nimród eddigi főszerkesztője (...) lapunk úgy értesült: Kovács Zoltán államtitkár, a vadászati világkiállítás kormánybiztosa veszi át a posztot" – szúrta ki az index.hu a Nimród vadászújságról megjelent írást a magasles.reblog.hu oldalon. A május 30-i blogbejegyzés szerint már érett a vezetőcsere, ám
az még a kiadót is meglepte, "amikor Kovács Zoltán államtitkár-kormánybiztos az idei FeHoVa kiállítás megnyitóján bejelentette: a vadászati világkiállítás hivatalos lapja a Nimród lesz".

A nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár főszerkesztő-helyettese a blog információi szerint Bors Richárd lesz, aki a legalább 50 milliárd forintos, csak névben "világ" kiállítást szervező iroda igazgatója. 
"Ehhez megvan a saját stábjuk is, gondolom"

- ezt már az Országos Magyar Vadászati Védegylet ügyvezető elnöke, Pechtol János mondta az index.hu megkeresésére. Elismerte, Kovácsék valóban megkeresték őket azzal, hogy szeretne egy "a 2021-ben esedékes vadászati világkiállítás célját szolgáló vadászújságot működtetni ebben a két évben". Pech szerint 2021 decemberének végéig szerkesztenék a lapot a kormány emberei, a jelenlegi főszerkesztő, Zoltán Attila viszont úgy tudja, véglegesen Kovácsé lenne a főszerkesztői szék.
A Védegylet elnöke egyébként 2010 óta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes.

Döntés azonban még így is csak hetek múlva születhet arról, hogy szerkeszthet-e az államtitkár vadászújságot: a Nimród főszerkesztőjét a Védegylet nevezi ki, de hivatalos beadványt még nem kaptak, amiről szavazhatna az elnökségük.
Szerző

Hableány-tragédia: újabb áldozatokat azonosítottak

Publikálás dátuma
2019.06.06. 07:22

Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Tizenegy dél-koreai utast és a hajó két fős magyar legénységét továbbra is keresik.
Azonosították a Margit hídnál és az Ercsinél talált két holttestet – derül ki a rendőrség szerda esti közleményéből.  A két áldozatot délután emelték ki a Dunából. Az eddig eltűntként keresett két nő a 2019. május 29-én történt hajóbaleset újabb két dél-koreai áldozata. A kutatásban részt vevők a Duna teljes déli szakaszán továbbra is keresnek még 11 dél-koreai utast és a hajó 2 fős magyar legénységét.
Múlt szerda este, nem sokkal 9 óra után a Margit hídnál a Viking szállodahajóval ütközött a jóval kisebb, dél-koreai turistákat szállító Hableány turistahajó, amely 35 emberrel a fedélzetén másodpercek alatt elsüllyedt.
Szerző