Döntően a gerincén áll a Hableány – legkorábban vasárnap emelhetik a víz felszínére

Publikálás dátuma
2019.06.07. 21:39

Fotó: Szergej Markoszov
Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót.
A legfrissebb szonárképek szerint döntően a gerincén, déli irányban (tattal felfelé) áll a múlt szerdai hajóbalesetben elsüllyedt Hableány - mondta a Terrorelhárítási Központ (TEK) társadalmi kapcsolatokért felelős osztályának vezetője az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában. Jasenszky Nándor hozzátette: továbbra is azon dolgoznak, hogy a vezetőszárakat átfűzzék. Ez folyamatos munka - jegyezte meg.
Közölte: jelenleg nem lehet megmondani, hogy a négy heveder átfűzésével mikor végeznek. Optimális helyzetben vasárnap, de az is lehet, hogy egy hét múlva.

Felidézte, a kezdet kezdetén ki kellett alakítani egy vezetési pontot, majd fel kellett mérni és össze kellett szedni az együttműködő partnereket. „Ez komoly és feszített munka volt” – mondta. Kállai Zoltán, a HSP Hídépítő Speciál Építőipari Kft. hajózási üzletágának vezetője azt mondta: ha alá van hevederezve a Hableány, akkor fél óra, egy óra alatt emelhetik a víz felszínére. Ezután egy hosszabb, elhúzódó folyamat kezdődik. 
Ha már minden ablak a felszínen lesz, megkezdik a víz kiszivattyúzását, majd eldöntik, milyen módon szállítják el a hajót.

Hozzáfűzte: arra számítanak, hogy a roncs a hordalékkal és a vízzel együtt 60 tonna súlyú lesz.
Szerző
Témák
Hableány
Frissítve: 2019.06.07. 21:40

Durva támadás ért egy leszbikus párt egy londoni buszon

Publikálás dátuma
2019.06.07. 17:50

A támadók arra kérték a két nőt, hogy csókolózzanak előttük, ám ők ezt visszautasították.
Véresre vertek egy fiatal leszbikus párt egy londoni buszon május végén – szemlézte a BBC cikkét a 444. Négy férfi az utcán követni kezdte a két nőt - a 28 éves Melania Geymonat és párját Christ- , egészen a buszig, amire felszálltak velük együtt. Először verbálisan, majd fizikálisan is bántalmazták Geymonatékat, miután nem voltak hajlandóak a csoport kérésére csókolózni.  Miután durván összeverték a két fiatal lányt, egyszerűen leszálltak. A rendőrség nyomoz a homofób bűncselekmény ügyében, tájékoztatásuk szerint az elmúlt öt évben kétszeresére nőtt a tömegközlekedésben a gyűlöletbűncselekmények száma Nagy-Britanniában
Szerző
Témák
homofóbia

Megtámadtak egy rendőrt a 8. kerületben

Publikálás dátuma
2019.06.07. 15:12
Képünk illusztráció
Fotó: Népszava
Egy kamasz fiú támadhatta meg a járőrt.
Megütöttek egy rendőrt Budapesten, a VIII. kerületben, a Kesztyűgyár Közösségi Háznál. Kollégái több autóval érkeztek a helyszínre – írja a 24.hu. A portál információi szerint egy tizenéves fiú támadt a járőrre igazoltatás közben. Egyelőre még vizsgálják, hogy mennyire komolyak a megtámadott rendőr sérülései.
Szerző
Témák
rendőr