Kálmán Olgának egy nap alatt összegyűlt a 2000 ajánlás

Publikálás dátuma
2019.06.08. 10:34

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az előválasztáson induláshoz szükséges ajánlások megszerzésétől függetlenül, továbbra is lehet majd Kálmánal és a DK-val találkozni Budapest ucáin.
Nagy az érdeklődés a DK fővárosi aláírásgyűjtőinél, írja közleményében a párt. Hozzáteszik, Kálmán Olga egyetlen nap alatt megszerezte a budapesti főpolgármester-jelölti előválasztáson való induláshoz szükséges 2000 ajánlást.
A DK ettől függetlenül továbbra is jelen lesz a fővárosi utcákon, Kálmánnal is több helyen találkozhatnak a budapestiek.
Nem fogja bírálni társait az előválasztáson, közös politikai ellenfelük Tarlós István, nyilatkozta a műsorvezetőből lett főpolgármester-jelölt a Népszavának a mostani megmérettetés kapcsán.
Szerző
Frissítve: 2019.06.08. 11:00

Kis magyar gyűlöletbűnök: ellopták a szivárvány zászlót a zuglói polgármesteri hivatalról

Publikálás dátuma
2019.06.08. 09:57

Fotó: Facebook / Zugló
Karácsony feljelentést tesz, a zászlót az önkormányzat pótolja, biztonsági kamerák mindent felvettek.
Éjszaka ellopták a szivárvány zászlót a zuglói polgármesteri hivatalról, írja közösségi oldalán a polgármesteri hivatal. A zászló a Budapest Pride Fesztivál tegnapi megnyitója, a Pride-hónap kezdete kapcsán került ki az épületre azt jelképezve, hogy mindenkinek joga van a méltósághoz, mindenkinek joga van a boldogsághoz és mindenkinek joga van a szabad szerelemhez.
A Fidesz homofób retorikáját, és a büntetlenül ténykedő erőszakos fideszes provokátorokat ismerve nem is olyan meglepő, de szomorú, hogy egy napot sem maradt helyén a zászló. Azt éjjel 2 után már el is vitték a közlemény szerint.
A történtek miatt Karácsony Gergely polgármester feljelentést tesz.

Mivel az épület biztonsági kamerákkal van felszerelve, így a kis magyar gyűlölet-bűnről felvétel készült, ami segíteni fog majd a rendőrségnek a tettes vagy tettesek felderítésében.
Az ellopott zászlót az önkormányzat pótolja. A szivárvány zászló a Pride hónapban végig kinn lesz a zuglói hivatal homlokzatán.
Szerző
Frissítve: 2019.06.08. 10:05

Gyilkoló krónikus betegségek, átlag alatti ráfordítás - alig van lejjebb a magyar egészségügynél az unióban

Publikálás dátuma
2019.06.08. 09:19
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ország egészségügyi eredményei a legrosszabbak között vannak az Európai Tanács szerint.
Erős kritikát fogalmazott meg az Európai Tanács ajánlásában, melyben értékelte a magyar kormány által egy hónappal ezelőtt beadott konvergenciaprogramot, írja a portfolio.hu. Ebből kiderült, az egészségügyi eredmények itt rosszabbak, mint a legtöbb más uniós tagállamban. Azt írják:
"a dohányzás, az alkoholizmus és az elhízás elterjedtsége az egyik legmagasabb az EU-ban. Az Európai Unióban a magyarok a leginkább érintettek között vannak a rossz levegőminőség miatti korai elhalálozás tekintetében".

A társadalmi egyenlőtlenségekre is felhívva a figyelmet, azt is megállapítják, hogy jelentős különbségek vannak a minőségi ellátáshoz való hozzáférés terén, és a szegényebb területeken az egészségügyi dolgozók hiánya is akadályozza az ellátáshoz való hozzáférést.
Az egészségügyre fordított állami kiadások az uniós átlag alatt vannak, és a polgárok a minőségi ellátást közvetlenül fizetett térítések révén veszik igénybe, ami tovább növeli az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés tekintetében meglévő társadalmi-gazdasági szakadékot

- hangoztatja a Tanács, hasonlóan több hazai egészségügyi szakértő véleményhez. A rendszer továbbra is erősen kórházközpontú, derül még ki értékelésükből, melyben az alapellátás és különösen a krónikus betegségek korai észlelése és megelőzése terén nagyon komoly hiányosságok vannak.
Szerző