Helikopter zuhant egy New York-i felhőkarcolóra

Publikálás dátuma
2019.06.10. 22:05
Füstfelhő száll egy manhattani felhőkarcoló tetejéről. Az 54 emeletes épület tetejéhez helikopter csapódott be 2019. június 10-én
Fotó: Atilgan Ozdil / 2019 Anadolu Agency
A pilóta meghalt, a jármű kigyulladt, miután az 54 emeletes épület tetejéhez csapódott.
Halálos kimenetelű légi baleset történt Manhattanban magyar idő szerint hétfőn este nyolckor: egy helikopter felhőkarcolóra zuhant a Hetedik Sugárúton. A pilóta életét vesztette a becsapódásban, ami olyan nagy erejű volt, hogy az 54 emeletes épület szabályosan beleremegett az ütközésbe – írja honlapján a BBC.
A becsapódás után ráadásul tűz ütött ki a toronyház tetején, amit a gépből szivárgó üzemanyag is táplált. A tüzet idővel sikerült megfékezni, a felhőkarcolóból pedig mindenkit kimenekítettek.
A hírportál idézi New York kormányzóját, Andrew Cuomót, aki szerint a helikopter kényszerleszállás közben zuhant le, a katasztrófa híre pedig nagy riadalmat váltott ki a városlakók között. „A New York-iakban azonnal 9/11-es pánikot váltott ki, amikor a becsapódásról hallottak”, mondta a kormányzó, aki igyekezett hozzátenni, hogy az ügyben nincs semmilyen szándékosságra, merényletre utaló nyom. 
Szerző

Tízen vetélkednek May bársonyszékéért

Publikálás dátuma
2019.06.10. 20:10

Fotó: DANIEL LEAL-OLIVAS / AFP
Boris Johnson korábbi külügyminiszter és Dominic Raab, a Brexitért felelős miniszter is a jelöltek között van.
Tíz jelölt indul a kormányzó brit Konzervatív Párt vezetői tisztségéért - jelentette be hétfő este a pártfrakció illetékes szakbizottsága. Theresa May miniszterelnök pénteken távozott a Konzervatív Párt éléről, és ez miniszterelnöki tisztségének megszűnésével is jár, de utódja megválasztásáig ügyvezető minőségben ellátja a kormányfői és a pártvezetői feladatokat. A pártvezetői tisztségére jelentkező képviselők hétfőn brit idő szerint 17 óráig - közép-európai idő szerint 18 óráig - jelezhették indulási szándékukat,  írja az MTI.
Az utódválasztás lebonyolításáért felelős frakcióbizottság bejelentése szerint a határidőre Boris Johnson volt külügyminiszter, Sajid Javid belügyminiszter, Matt Hancock egészségügyi miniszter, Jeremy Hunt külügyminiszter, Michael Gove környezetvédelmi miniszter, Andrea Leadsom, az alsóház volt vezetője, Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, Rory Stewart nemzetközi fejlesztési miniszter, Esther McVey volt munkaügyi miniszter és Mark Harper egykori Chief Whip, vagyis a tory frakció szavazási fegyelméért felelős volt főtisztviselő regisztráltatta indulását.
Szerző

Mellkason szúrtak egy papot a lengyelországi Wroclawban

Publikálás dátuma
2019.06.10. 16:44
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A késelőt elfogták, áldozata súlyos sérülésekkel került kórházba.
Pünkösd hétfőn támadtak meg egy római katolikus papot Wroclaw városában. A támadó, egy egy 57 éves férfi reggel hét órakor, a Szűz Mária nevű templom előtt késelte meg áldozatát, akit súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba -írja az Index, az AP értesülését idézve.
A városi egyetemi kórház szóvivője szerint a papnak mellkasi sérülései voltak, megműtötték és most már stabil állapotban van. A késelőt elfogták, a bűntény okai még nem ismertek. A támadás ugyanakkor olyan időszakban történt, amikor a Lengyelországban köztekintélynek örvendő római katolikus egyházat egyre több kritika éri a papi pedofília és az elkövetők enyhe büntetése miatt.A Ne mondd el senkinek című filmet, amiben rejtett kamerás felvételeken szembesítik az egyházi zaklatókat áldozataikkal, az elmúlt egy hónapban több mint 22 millióan nézték meg a Youtube-on. 
Az egyház kritikusai azt is bírálják, hogy az intézmény még a leleplezett, feljelentett papokat sem bünteti meg igazán, inkább plébániák között helyezgetik át az elkövetőket, minthogy a világi törvénykezés elé küldenék őket.
Szerző