Rosszullét miatt ki kellett üríteni a miskolctapolcai barlangfürdőt

Publikálás dátuma
2019.06.12. 12:52
Illusztráció
Fotó: Népszava
Körülbelül 130 vendégnek kellett elhagynia a fürdőt, eddig hét embert elláttak a mentők.
Rosszullét miatt ürítettek ki egy fürdőt Miskolcon, a Pazár István sétányon – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF). A tűzoltók átvizsgálják az épületet, a helyszínre mentők is érkeztek. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végez a fürdőben. 
A Boon.hu információi szerint szerda délelőtt a Miskolci Barlangfürdőben a fertőtlenítő rendszer meghibásodott, ami miatt klór tartalmú gáz kerülhetett a levegőbe, melynek hatására többen is rosszul lettek. A portál azt írja, megyei rendőr-főkapitányságon megerősítették az információt, és közölték, hogy lakosságvédelmi intézkedés keretében működtek közre, és terelték ki a nagyjából 130 vendéget a fürdőből. A mentőszolgálatnál érdeklődésükre elmondták: eddig hét embert láttak el, akik rosszul lettek, egyikük állapota sem súlyos, de jelenleg is a helyszínen van több egységük, és vizsgálják a fürdő vendégeit. Még vizsgálják, hogy mi okozhatta a problémát, és pontosan milyen gáz kerülhetett a levegőbe.
Szerző
Témák
Miskolc fürdő

Személyesen kérne bocsánatot az elgázolt kislánytól a tótkomlósi sofőr

Publikálás dátuma
2019.06.11. 11:21

Fotó: Für Henrik
Már megpróbálta felvenni a kapcsolatot a gyermek családjával.
Vasárnap este az egyik versenyző a nézők közé hajtott az autójával vasárnap a Tótkomlós Rallyn. A balesetben tizenegyen megsérültek, egy kislányt életveszélyes állapotban vitték kórházba, akinek azóta a Blikk információi szerint sikerült stabilizálni az állapotát.
A lapnak a balesetet okozó sofőr, K. Attila azt mondta, „miután nekimentek a padkának, már nem tudta irányítani a kocsit” és még másnap is sokkos állapotban volt a történtek miatt.

A férfi rutinos versenyzőnek számít, navigátor feleségével 10 éve vesznek részt rendszeresen raliversenyeken. Mint mondja, vállalja a felelősséget a történtekért és mindenben a rendőrök rendelkezésére áll. Az önkormányzat mellett a vétkes sorfőr felajánlotta segítségét a sérülteknek. „Már megpróbáltam felvenni a kapcsolatot többek között a legsúlyosabban megsérült gyerek családjával is.
Személyesen kérek bocsánatot az elgázolt kislánytól. Röstellem, ami történt, de az idő kerekét sajnos már nem tudom visszapörgetni”

– nyilatkozta a lapnak a férfi.
Szerző

Csaknem 60 centimétert apadt a Duna

Publikálás dátuma
2019.06.11. 09:49

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az áradás a Hableány kiemelési munkálatait is nehezítette.
Csaknem 60 centimétert apadt a Duna Budapestnél szombat óta - közölte Szegi Attila, az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) szóvivő-helyettese az M1 aktuális csatornán kedd délelőtt.   
Korábban a május 29-ei hajóbalesetben elsüllyedt Hableány kiemelési munkálatait is nehezítette a Duna áradása.

Szegi  elmondta, szombat délután a fővárosi szakaszon is megkezdődött az apadás. Akkor 476 centiméteres volt a vízállás. Kedd reggel 8 órakor 417 centimétert mértek. A meteorológiai előrejelzés szerint számottevő csapadék csak a bajor területeken várható, így folyamatos, intenzív apadást várható.
Szerző
Témák
Duna