Vészhelyzetet jelzett, majd megszakította útját egy Budapestről Philadelphiába tartó repülőgép

Publikálás dátuma
2019.06.13. 15:54

Fotó: Silas Stein/dpa Picture-Alliance / AFP
Vészhelyzetet jelző kódot beállítva műszaki hiba miatt Frankfurt repülőterén szakította meg útját az American Airlines Budapestről Philadelphiába tartó járata csütörtökön délután.
A tervezetthez képest mintegy félórás késéssel, délben szállt fel Budapestről az American Airlines philadelphiai járata. A cseh-német határ, Karlovy Vary térségében aztán a személyzet eddig ismeretlen okból az általános vészhelyzetet jelző kód leadásával az út megszakítása mellett döntött. A repülőgép nagyjából másfél órával a felszállása után épségben landolt a frankfurti repülőtéren. A leszállást követően a légitársaság műszaki személyzete megkezdte a repülőgép átvizsgálását.
Az Airportal megkeresésére az American Airlines azt közölte, hogy a járatot teljesítő személyzet egy lehetséges műszaki hiba miatt döntött az út megszakítása mellett.
Szerző

Letette a katonai esküt Orbán fia – migránsvadásszá is kiképezték

Publikálás dátuma
2019.06.13. 15:32

Fotó: Szolnok TV
Szolnokon tett honvédesküt Orbán Gáspár, az eseményen a miniszterelnök is ott volt. A fegyveres harcra felkészített Orbán-fiú korábban a krisztusi tanítást hirdette.
Május eleje óta hallani pletykákat arról, hogy Orbán Gáspár, Orbán Viktor miniszterelnök fia bevonult a honvédséghez, és a Szolnok TV június 7-én megjelent videójából most kiderült, hogy tényleg így van – írja a csatorna adását szemléző 444.hu. A portál megjegyzi: bár a helyi tévé nem verte nagy dobra a dolgot, Orbán Gáspár vagy a miniszterelnök jelenlétét egyáltalán nem említik, de a Katonai eskütétel című összeállításukból egyértelműen látszik, hogy Orbán Gáspár is esküt tett Szolnokon 21 másik katonával együtt, miután elvégezték a Magyar Honvédség 2. vitéz Bertalan Árpád Különleges Rendeltetésű Dandár kiképző századának kiképző tanfolyamát. Az Orbán-fiú mellkasán egy hazai szerelésű új BREN2-es gépkarabéllyal feszít,  egy képkockán pedig az eseményen résztvevő Orbán Viktor miniszterelnököt is fel lehet fedezni.  
A Szolnok Tv leírása szerint 
a 22 honvéd kemény, különleges kiképzésen vett részt. A testnevelés mellett többek között tanítottak nekik katonai közelharcot, tájékozódást, valamint határvédelmi gyakorlat is szerepelt a programban, hiszen „az illegális bevándorlás megállítása most ez egyik legfontosabb feladat”.

Június 7-én a Honvédelmi Minisztérium oldala, a honvedelem.hu is beszámolt az eskütétléről. Gondosan úgy válogatták a képeket, hogy azokon se a miniszterelnök, se a fia ne látszódjanak, és a szövegben sem emlékeztek meg róluk. Ott az olvasható, hogy az esküt tett katonák „Budapest, Debrecen, Szolnok, Szentes és Győr helyőrségekben állomásozó alakulatoknál kezdik majd meg szerződéses katonai szolgálatukat.”

Krisztus igéjétől a gépkarabélyig

A lépés azért is meghökkentő, mert Orbán Gáspár közismert keresztényi elkötelezettségéről, a több ezer fiatalt megmozgató, márciusban befejezett Felház mozgalom egyik alapítójaként és szószólójaként pedig Krisztus tanítását hirdette. Jézus Krisztus ugyanakkor egyetlen feljegyzett beszédében sem szólt arról, hogy fegyverrel vagy puszta kézzel kellene harcolni bevándorlók ellen, bármely, magát keresztényinek tartó ország határainál – tekintve, hogy az Újszövetség szerint őt is Egyiptomba menekítették Heródes elől. Inkább ezt üzente: „Mert éhes voltam és ti ennem adtatok; szomjas voltam, és ti innom adtatok; idegen voltam, és ti befogadtatok; ruhátlan voltam, és ti betakartatok; beteg voltam, és ti fölkerestetek; börtönben voltam, és ti meglátogattatok!”  (Mt 25,31-46
Jézusnak atzonban volt egy ennél egyszerűbb, és a keresztény Orbán Gáspárnak aktuális tanítása is:  elfogásának pillanatában csak ennyit mondott őt védeni próbáló kísérőjének: 
„Tedd vissza hüvelyébe kardodat! Aki kardot ragad, az kard által vész el." (Mt, 26)

Szerző
Frissítve: 2019.06.13. 16:14

Fütyül az összefogásra az LMP, saját jelöltet indít az összes pécsi választókerületben

Publikálás dátuma
2019.06.13. 15:18

Fotó: Shutterstock
Zsarolást, ultimátumot és fairtást kiált a pécsi LMP, és hátat fordít a teljes ellenzék által támogatott polgármesterjelöltnek.
Az LMP önállóan indul valamennyi pécsi választókerületben az ellenzéki párt Baranya megyei elnökségének csütörtöki közlése szerint. Közleményükben úgy fogalmaznak: "a baloldal" tette lehetetlenné a teljes ellenzéki együttműködést Pécsen, az érintetteknek ezért vállalniuk kell a felelősséget.
Nem támogatják Péterffy Attilát sem, mert az összes többi ellenzéki parlamenti párt és a Momentum támogatását bíró polgármesterjelölt szerintük "összefüggésbe hozható a mecseki erdőrészek tarvágásáért, fairtásért".

Részletekbe nem bocsátkoztak. Az LMP "visszautasítja azt az elvtelen ultimátumot", amely szerint ha nem támogatják formálisan Péterffy jelölését, elutasítják velük az együttműködést. Az "elfogadhatatlan zsarolásért" az LMP arra szólította fel az "MSZP-DK-Momentum-Jobbik-szövetséget", hogy vállalják a teljes politikai felelősséget.
Pécsen az EP-választáson komolyan rávert a kormánypártra az ellenzék az együttes eredményt nézve, majd a várost tíz éve vezető Páva Zsolt is bejelentette visszavonulását, így komoly esély nyílt egy ellenzéki polgármesterjelölt győzelmére. Még annak ellenére is, hogy a választókerületek határai jelenleg lábaival céltalanul nyúlkáló polipok alakjait rajzolják a város térképére, a választási hivatalok számításokra alapozott munkájának hála. Pécsett az ellenzéki szövetség a független Péterffy Attilát indítja jelöltként. Péterffy pécsi, 50 éves, gépészmérnök, s korábban a pécsi hőerőmű vezérigazgatója volt, ám az ottani változások után a Főtávnál vállalt munkát, így – pécsi bázisát megtartva – a fővárosba ingázik. Péterffy úgy véli, hogy tízmilliárdos nagyságrendű céget irányítva megtanult gyorsan, szakszerűen és felelősen dönteni, és pécsi szakmai és társadalmi kapcsolatait mozgósítva képes lesz a városnak új célokat találni. A polgármesterjelölt korábban azt nyilatkozta, egy ellene induló karaktergyilkos hadjáratra számít a Fidesz részéről. Az kérdéses, hogy vajon az EP-választáson még a Kétfarkú Kutyapártnál is mindenhol rosszabbul szereplő LMP fairtásos utalgatása gyengítheti-e az ellenzéki együttműködést.