Árokba hajtott és felborult egy autó az M3-ason, mentőhelikopter érkezett a helyszínre

Publikálás dátuma
2019.06.15. 10:10
Illusztráció
Fotó: Shuttestock
A balesetben három ember megsérült.
Érintőlegesen ütközött egy teherautóval, majd letért az útról és a vízelvezető árokba borult egy autó szombat reggel az M3-as autópálya 159. kilométerszelvényében, Hejőpapi közelében – írja a police.hu. A balesetben az autóban utazó négy személy közül hárman megsérültek. A katasztrófavédelem közlése szerint mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. A helyszínelés és a műszaki mentés befejeződött, a főút forgalma újra zavartalan. 
Szerző
Frissítve: 2019.06.15. 16:05

Óriási razzia, 60 embert fogtak el Budapesten (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.15. 09:48
Egy elfogott férfit bilincselnek meg a rendőrök a 2019. július 13-i fővárosi razzia során
Fotó: police.hu
Ferencvárosban, Kőbányán és Kispesten lendültek akcióba a rendőrök, körözött elítélteket és gyanúsítottakat kerestek.
Tíz órán át tartó razziát rendezett három fővárosi kerületben csütörtökön a Budapesti Rendőr-főkapitányság: a régiós körözési akcióban helyi és bevetési egységekkel együttműködve a IX. a X. és a XIX kerületben keresték bűncselekmények gyanúsítottjait, vagy olyan elítélteket, akiknek nem akarózott börtönbe vonulnia. 
A reggel öt és délután három között tartott razziában, köztereket, pályaudvarokat fésültek át a nyomozók, de magánlakásokhoz is becsöngettek: a kutatás során összesen 60 körözöttet találtak meg – egy 38 éves, a fogságot elkerülni próbáló férfi például egy ágy mögött kialakított rejtekhelyen próbált elbújni a rendőrök elől, hiába. A BRFK jelezte, hamarosan folytatják a több kerületet is érintő körözési razziákat (police.hu).
Szerző

Öt év után lezárták nyomozást a soroksári gyilkosság ügyében (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.15. 08:33
A több mint öt év nyomozás megállapításait tartalmazó csomagtartó
Fotó: police.hu
Ez azt jelenti, hogy hamarosan vádat is emelhetnek a brutális emberölés gyanúsítottja, R. Szilveszter ellen.
Húszezer oldalra rúgó nyomozati anyagot küldött el pénteken a Készenléti Rendőrség a Fővárosi Ügyészségnek, ekkora irathalmaz keletkezett a soros 2013. szeptember 25-én történt soroksári gyilkossági eset feltárása kapcsán. Ez azt is jelenti, hogy több mint öt év után a rendőrség lezárta a nyomozást a nagy port felkavaró ügyben, és vádemelési javaslatot tehet a gyanúsított ellen.
Közleményében az Országos Rendőr-főkapitányság felidézi a történteket is: az áldozatra, egy 36 éves, kisgyerekes családanyádra kocogás közben támadt rá a gyilkos, és „különös kegyetlenséggel” végzett vele: a nő holttestére végül több órás keresés után találtak rá egy fás-bokros területen, nem messze családi házukról. A közel kétméteres támadó megfojtotta és kifosztotta – korábbi gyanúsítás szerint pedig meg is erőszakolta – áldozatát, de az ORFK közleménye csak a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés gyanúját említi.
A rendőrségi megfogalmazás szerint „minden részletre kiterjedő, aprólékos” nyomozás során 391 tanút hallgattak ki, több mint 1500 DNS-mintát vizsgáltattak meg. A korábban személy elleni erőszakos bűncselekmények miatt a hatóság előtt ismert – a gyilkosság helyszínéhez valamilyen módon kapcsolható – elkövetőket is sorra vették a nyomozók. Így került képbe tavaly ősszel az akkor szabadságvesztését töltő, a bűncselekmény elkövetésekor 35 éves R. Szilveszter. Az áttörést a genetikai vizsgálat hozta. A Nemzeti Szakértői és Kutató Központ a férfi DNS-ét összevetette a helyszínen rögzített genetikai anyagmaradványokkal, ami az egyéb rendelkezésre álló bizonyítékokkal együtt a férfi személyével szemben egyértelműen megalapozta a gyanút.
Szerző