Szúró szag miatt kísérték ki a lakókat egy XV. kerületi társasházból

Publikálás dátuma
2019.06.15. 21:54
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Nem mutattak ki egészségre káros anyagot a mérések, a szagot valószínűleg paprikaspray okozta.
Több lakót is kikísértek a fővárosi hivatásos tűzoltók egy XV. kerületi, Drégelyvár utcai társasházból, mivel a tízemeletes épületben erős, szúró szagra panaszkodnak az ott élők – közölte szombat este a katasztrófavédelem. Tájékoztatásuk szerint nem mutattak ki egészségre káros anyagot azok a mérések, amelyeket a katasztrófavédelmi mobil labor végzett, a maró szagot paprikaspray okozhatta. A lakók már visszatérhettek az épületbe.
Szerző

Holtan találtak egy nőt a zalaegerszegi parkerdőben

Publikálás dátuma
2019.06.15. 20:58
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A környéket lezárta a rendőrség.
Holttestet találtak a sétálók szombat reggel a zalaegerszegi parkerdőben - írja a zaol.hu. A portál szerint szerint az áldozat egy 29 éves, hajléktalanként élő nő, akinek a halálát nem kizárt, hogy bűncselekmény okozta. A több órán át tartó helyszínelés miatt a környéket lezárta a rendőrség.     A megyei rendőr-főkapitányság sajtószolgálata későbbre ígért tájékoztatást.
Szerző

Egy újpesti pár nagyon megharagudott Gróf Károlyi Istvánra

Publikálás dátuma
2019.06.15. 17:31
Gróf Károlyi István újpesti szobra
Fotó: Wikipedia/ Szenti Tamás
Ezüst festékkel öntötték le a városrész alapítójának szobrát, valószínűleg félreértésből.
Rongálás vétsége miatt felelhet egy 33 éves férfi és 30 társnője ellen, akik a gyanú szerint június 6-án Újpesten, a Szent István parkban ezüst festékkel öntötték le Gróf Károlyi István szobrát, valamint a szobrot megvilágító lámpákat. A gyanúsítottakat egy térfigyelő kamera is felvette, így június 12-én Újpesten elfogták a férfit, egy nappal később pedig partnerét is. Mindkettőjüket kihallgatták, majd eljárást indítottak ellenük. Hogy miért locsolták le az Újpest városrészt megalapító reformer nemes szobrát, azt a rendőrség nem közli, de nem kizárt, hogy a nevét összetévesztették Károlyi Mihály baloldali miniszterelnökkel, a Nemzeti Tanács egykori vezetőjével, akit revizionista és szélsőjobboldali körökben sokan gyűlölnek, és Trianon személyes felelősének tekintenek.
Károlyi Mihály 1975-ben felállított szobrát ismeretlenek többször is vörös festékkel öntötték le, de volt, hogy hurkot kötöttek a nyakába, táblát akasztottak rá „Én vagyok felelős Trianonért” felirattal. A sokáig az Országház előtt álló szobrot 2012-ben elszállították, és előbb Kőbányára, majd Siófokra vitték.
Szerző
Frissítve: 2019.06.15. 18:10