Arab nyelven beszélgetett két egyetemista, ezért durván bántalmazták őket

Publikálás dátuma
2019.06.19. 11:53
illusztráció
Fotó: Shutterstock
„Migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”– ezt kiabálták feléjük.
Közösség tagja elleni erőszak miatt emelt vádat két fiatallal szemben az ügyészség, akik származásuk miatt bántalmaztak két arab származású egyetemistát. A két sértett jemeni állampolgárok, akik Pécsett, illetve Szegeden járnak egyetemre – írja a 24.hu a Pécsi Járási Ügyészségre hivatkozva.
A két külföldi egyetemista az egyik pécsi üzletközpont előtt sétált tavaly nyáron és arabul beszélgetett. Ezt hallotta a két fiatal támadó is, akik az üzletház előtti padon ültek a barátaikkal. Ekkor egyikük az egyetemisták felé kiabált azzal, hogy 
„migránsok húzzatok haza, takarodjatok, Magyarországon magyarul beszéljetek!”

Amikor a diákok számon kérték ezt a beszédet a vádlottaktól, a két elkövető szidalmazni kezdte az egyetemistákat, majd utánuk eredtek. Mikor utolérték őket, 
egyikük a mellkasánál fogva megragadta az egyik egyetemistát, rángatni kezdte, majd a járdára lökte. Közben folyamatosan szidalmazták őket a származásuk miatt.

A földre esett tanulónak sikerült felállnia, majd a helyszínről elszaladt. Ezután a két támadó a másik egyetemista felé fordult, őt is lökdösték, majd acélbetétes bakancsaikkal többször megrúgták. A bántalmazás alatt a két elkövető folyamatosan sértegette a diákot a származása miatt. Végül neki is sikerült elmenekülnie, és szerencséjére már nem érték utol.  
Az eljárás megállapította, hogy a két elkövető a külföldi származásuk miatt bántalmazta a hazánkban tanuló diákokat

, így a cselekményük a súlyos testi sértés kísérlete mellett a közösség tagja elleni erőszak megállapítására alkalmas.
Szerző

Százkilós betontömb zuhant egy kisfiú fejére Pusztaszabolcson

Publikálás dátuma
2019.06.19. 10:10
Illusztráció
Fotó: Népszava
A Bors szerint az orvosok egész éjjel küzdöttek a gyerek életéért. A baleset körülményeit vizsgálják.
Mentőhelikopterrel vittek kórházba hétfő este egy 12 éves fiút a Fejér megyei Pusztaszabolcsról, mert játék közben a fejére esett egy csaknem 100 kilós betontömb – írja a Bors.  A lap szerint a fiú a barátaival az utcájuk végén lévő telekre biciklizett, amin egy ház romjai állnak. Az építmény évekkel ezelőtt egy gázrobbanás következtében vált lakhatatlanná. Tulajdonosa, amennyire tudta, elbontotta az életveszélyessé vált romokat. A fiú éppen az egyik betonfaldarabról akart átugrani a másikra, amikor megcsúszott, a földre esett, a 100 kilós tömb pedig rázuhant a fejére. A társai lélekjelenlétüknek köszönhető, hogy az gyorsan meg is érkezett. A Deltahírek úgy tudja: egy testnevelő tanár emelte le a hatalmas betontömböt a gyerekről. A mentősök hosszú ideig küzdöttek a fiú életéért. A lap úgy tudja, a gyereket többször újra kellett éleszteni, míg stabilizálhatták az állapotát annyira, hogy útnak tudjanak vele indulni a kórházba. Ott információik szerint az orvosok egész éjjel küzdöttek a műtőben azért, hogy megmentsék. A Borsnak a pusztaszabolcsi jegyző azt mondta, megtették a szükséges intézkedéseket, bejelentést tettek a járási hiva­talnál a balesetveszélyes in­gatlanról. A telek tulajdonosa együtt­működőnek mutatkozik, a rendőrségi nyomozás lezárása után feltehetőleg elbontatja a maradék romot is – tette hozzá. A baleset körülményeit közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság.
Szerző

Letartóztathattak egy férfit az eltűnt maglódi vállalkozó ügyében

Publikálás dátuma
2019.06.19. 10:04
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A letartóztatott L. megtagadta a hazugságvizsgálatot.
Letartóztathattak egy férfit a 41 napja eltűnt luxusautókkal foglalkozó maglódi vállalkozó, Pintér Gyula eltűnése miatt – írja a Bors. Pintér az autójával és a kutyájával együtt tűnt el, az állatot Szlovákiában megtalálták, illetve a gépjármű is valahogyan visszakerült a vállalkozó udvarára. A most letartóztatott L. az eltűnés napján biciklivel kereste fel a férfit, illetve előző éjszaka egyórás telefonbeszélgetést folytattak. A férfi egy közeli tanyán él, amiről a lap azt írja, hogy a bejáratot a rendőrség lezárta, a birtokot pedig speciális keresőkutyákkal átfésülték. A letartóztatott férfi állítólag megtagadta a hazugságvizsgálatot. 
Szerző