Elvesztette választmányi elnöki székét a költségvetési csalással gyanúsított Simonka

Publikálás dátuma
2019.06.20. 21:01
Simonka György
Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Kósa Lajos vigyázó tekintete kísérte a Fidesz Békés megyei területi választmányi elnökének megválasztását - Simonka el sem indult a posztért.
Az előzetes várakozásokkal szemben Simonka György el sem indult a Fidesz Békés megyei területi választmányi elnöki posztjáért, így egyetlen indulóként Herczeg Tamás békéscsabai fideszes országgyűlési képviselő lett az új elnök, írja a Magyar Narancs. Erről csütörtökön Békéscsabán, a megyei Fidesz területi választmányi ülést előkészítő tárgyalásán született döntés, melyen a szokásoktól eltérően a régióigazgató, Kerényi Imre mellett
részt vett Kósa Lajos egykori debreceni polgármester, a Fidesz parlamenti frakciójának volt vezetője és a harmadik Orbán-kormány tárca nélküli minisztere.

A megválasztott Herczeg hosszú ideig volt Békéscsaba önkormányzati képviselője és tanácsnoka, a tavaly tavaszi parlamenti választáson egyéni körzetből jutott a parlamentbe. A Narancs.hu több fideszes forrása a megosztott Békés megyei Fidesz-szervezeten belül a Simonka-vonalhoz sorolja Herczeget, amit ő a lap kérdésére nem kívánt kommentálni. Annyit mondott, autonóm politikai közszereplőnek tartja magát.
A Fidesz Békés Megyei Területi Választmányának tisztújításának eredménye azért érdekes, mert az utolsó előtti pillanatig is azt jósolták fideszes források, hogy Simonka választmányi elnöki posztját mindenképpen meg akarja őrizni. Annak ellenére is, hogy a Legfőbb Ügyészség bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalással gyanúsítja őt. Az ügyészség gyanúja szerint a túlárazott beruházásokat végző vállalkozóknak a kifizetett ár 45 százalékát kellett visszaadni a fideszes képviselőnek készpénzben.
Bár Simonkát a Fidesz parlamenti frakciójából nem tették ki több mint fél évvel ezelőtti meggyanúsítása ellenére sem, jelzésértéke van, hogy nem is indult a területi választmány elnök posztjáért.
Herczeg Tamás mandátuma két évre szól. Állítja magáról, hogy ő együttműködés-párti.
Szerző

Lázár Jánost kérte fel polgármesterjelöltnek a hódmezővásárhelyi Fidesz

Publikálás dátuma
2019.06.20. 18:58
Lázár János
Fotó: Népszava
Nyitottan fogadta, de még nem döntött a megkeresésről a képviselő és dohányzásügyi biztos.
"Megvitattuk a kialakult helyzetet és száz százalékos konszenzus alakult ki abban, hogy Lázár Jánost kérjük fel, vállalja a polgármester-jelöltséget" - nyilatkozta a hódmezővásárhelyi Fidesz elnöke, Havasi Katalin a promenad.hu-nak. Szerinte annak számára, aki a városban él, el sem kell magyarázni, hogy miért a vadászkastélyához még közutat is lekerítő egykori városvezető, később Miniszterelnökséget vezető miniszter, jelenleg pedig képviselő és dohányzásügyi miniszterelnöki biztos a legjobb választás Hódmezővásárhelynek. Márki-Zay kapcsán polgárháborút emlegetett, Lázár kapcsán pedig erőt.
Lázár "nyitottan" fogadta a felkérést. "Ez azonban nem könnyű döntés, így gondolkodási időt kért" - tette hozzá Havasi, aki biztosra veszi, végül a város jól fog járni. Ha Lázár polgármester lesz, parlamenti képviselői helyére új választást kell kiírni a választókerületben.
Szerző

52,6 millió forintot fizet a köztévé a Rogán Cecília szépségversenyéért

Publikálás dátuma
2019.06.20. 18:21
Koroknyai Virág; Kulcsár Edina; Szarvas Andrea
Fotó: Kovács Tamás / MTI
Modern közszolgálatiságnak látja az MTVA a félmeztelen nők színpadon történő méregetését; az érte fizetett közpénz pedig a Rogán-Sarka holdudvarba kerül.
Vasárnap két közszolgálati csatornán, a Duna TV-n és a Duna World-ön közvetítik a Magyarország Szépe című rendezvényt. A nőket tárgyiasító méricskélésért
az MTVA a Rogán-Gaál Cecília és Sarka Kata holdudvarához tartozó Digital Minds Kft.-nek 52,6 millió forint+áfát, azaz bruttó 66 millió 802 ezer forint közpénzt fizetett

- derült ki abból a szerződésből, amit közérdekű adatigénylést követően kapott meg a 24.hu. Tavaly ugyancsak 52,6 milliót kapott a Digital Minds az összemérhetetlent összemérő sajátos rendezvény megrendezésére. Ekkoriban Rogán-Gaál Cecília zsűritagként és a Miss World licensztulajdonosaként volt jelen. A nevéhez fűződő gazdasági kör különben nagyjából 0,59 milliárd forint osztalékot tehetett zsebre tavaly.
Korábban a 444.hu kérdésére az MTVA elárulta, miért gondolják fontosnak szépségversenyt közvetíteni: szerintük ez ugyanúgy belefér a modern közszolgálatiságba mint az Európa Bajnokság közvetítése vagy mint a Petőfi Zenei Díj gálája a VOLT 0. napján.
A versenyre egyébként csak legfeljebb 26 éves, gyermektelen nők jelentkezhetnek.
Szerző