Komoly baleset, busz és négy autó ütközött Csepelen

Publikálás dátuma
2019.06.21. 10:01
Baleseti helyszínelő. A kép illusztráció
Fotó: police.hu
Az ötös karambol miatt nagy torlódás várható a II. Rákóczi Ferenc úton.
Eddig ismeretlen körülmények között történt karambol pénteken reggel Csepelen: négy személyautó és egy busz rohant egymásba fél kilenc körül, a a II. Rákóczi Ferenc út és a Posztógyár utca kereszteződésében; sérültekről egyelőre nincs hír.
A rendőrök már megkezdték a helyszínelés, a baleset és terület ideiglenes lezárása miatt pedig dugóra számíthatnak az erre tartó autósok – jelezte honlapján a rendőrség.
Szerző

Letartóztatják a volt feleségét kivégző érdi férfit

Publikálás dátuma
2019.06.20. 15:50
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Odalépett mellé, fejéhez tartotta a pisztolyt, és meghúzta a ravaszt. A letartóztatás nem jogerős, de végrehajtható.
A Budakörnyéki Járásbíróság csütörtökön elrendelte annak az érdi férfinak a letartóztatását, akit volt felesége meggyilkolásával gyanúsít a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság, olvasható a Budapest Környéki Törvényszék Sajtóosztályának közleményében.
A gyanúsított F. F. és volt felesége, a sértett közös házban éltek az Érden. F. F. és a sértett között évek óta rossz volt a kapcsolat anyagi természetű viták miatt, a gyanúsított ráadásul rendszeresen ivott is. Múlt vasárnap reggel is veszekedett a sértett és a gyanúsított. A férfi aztán a műhelyéből magához vette a nyomozás során bűnjelként lefoglalt 7.62 kaliberű, szekrénytáras pisztolyt és visszament a lakótérbe. A sértett éppen a fürdőszobában tartózkodott,
a gyanúsított a nőhöz lépett, és a fej jobb oldalán, a fül fölötti területen lövést adott le a sértettre.

A sértett azonnal életét vesztette. A gyanúsított ezt követően a gépkocsijával és a lőfegyverrel eltávozott otthonról. A bíróság a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára, a kiszabható büntetés mértékére, a szökés, elrejtőzés veszélyére, valamint a bűncselekmény jellegére és az elkövetés körülményeire való tekintettel elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A döntés ellen a gyanúsított és védője fellebbezett, így a végzés nem végleges, de végrehajtható.

Ki emlékszik még az Isztambuli Egyezményre?

Magyarországon a statisztikák alapján hetente egy nő gyilkosság áldozata lesz, mely előzménye túlnyomórészt bántalmazó élettársi vagy családi kapcsolat az elkövető és az áldozat között. Az utóbbi hét nap azonban jóval sötétebbnek bizonyult az átlagnál: volt fiatal nő, akit egy parkerdőben vertek agyon; volt 18 éves lány, akivel saját bátyja végzett; egy kamaszlány az anyját és testvérét megkéselő apja ellen védekezve kellett, hogy gyilkossá legyen; egy meggyilkolt asszonyra pedig férje holtteste mellett találtak rá, egy bezárt házban. És pont egy héttel ezelőtt engedték haza házi őrizetbe a börtönből a Novozánszki Fanni meggyilkolásával megalapozottan gyanúsítható férfit, ami jól szemlélteti a hatóságok hozzáállását a nők elleni erőszak kérdéséhez. De ide tartozik az a szomorú tény is, hogy Magyarországon minden ötödik nő bántalmazottnak számít. A kormány eközben mondvacsinált okokkal évek óta halogatja a problémát megcélzó Isztambuli Egyezmény ratifikálását.

Szerző

Bombával fenyegetőzött egy férfi Alsózsolcán

Publikálás dátuma
2019.06.20. 14:48
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A rendőrök még a helyszín közelében elfogták a gyanúsítottat.
A police.hu oldalon közzétett tájékoztatás szerint egy férfi csütörtökön, valamivel 9 óra után, Alsózsolcáról tett bejelentést a 112-es segélyhívó telefonszámra arról, hogy elrejtett egy bombát. A miskolci Hívásfogadó Központ munkatársainak gyors információtovábbítását követően a rendőrök azonnal az Alsózsolca, Táncsics úton található nyilvános telefonfülkéhez siettek. A járőrök még a helyszín közelében elfogták a valótlan bejelentést tevő férfit, akinek a kihallgatása jelenleg is folyamatban van.
Szerző