Felhőszakadás, jégeső és erős szél jön – Ismét másodfokú riasztásokat adtak ki

Publikálás dátuma
2019.06.21. 14:20

Fotó: Shutterstock
A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 17 és 24 fok között alakul.
Borsod-Abaúj-ZemplénHajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére is másodfokú riasztásokat adott ki felhőszakadás veszélye miatt péntekre az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ), az érintett területeken intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat. Az ország többi részén elsőfokú figyelmeztetések vannak érvényben.
A zivatarok veszélye miatt az egész országra elsőfokú figyelmeztetést adtak ki.
Az előrejelzés szerint nagyobb számban a középső és keleti országrészben várható zivatar, míg északnyugaton kevesebb helyen valószínű. A zivatarokhoz elsősorban felhőszakadás, néhol jégeső, illetve rövid ideig tartó, 60 km/h-t meghaladó szél társulhat. Főként az Alföldön délután, kora este egy-egy helyen heves zivatar is esetleg előfordul, 70-90 km/s szélrohammal és nagyobb méretű jéggel, míg elsősorban északkeleten az intenzívebb csapadékgócokban 30-60 milliméter csapadék is hullhat. Éjszaka is labilis marad a légkör, de csak kevés helyen, főként nyugaton és a Tiszántúlon, északkeleten lehet egy-egy zivatar. A hőmérséklet délután 26 és 31, késő este 17 és 24 fok között valószínű.
Szerző

Elítéltek egy fideszes polgármester-jelöltet

Publikálás dátuma
2019.06.21. 13:31

Fotó: HírTV
Becsületsértésért jogerősen elítélte és megrovásban részesítette a bíróság Pintér Gábort, a Fidesz XV. kerületi polgármester-jelöltjét, amiért 2014 őszén megsértette Kolompár Gyöngyi becsületét.
A bíróság indoklása alapján a kormánypárti politikus „gyalázkodó, közszereplőhöz méltatlan módon beszélt a roma asszonnyal, a szándéka egyértelműen a nő megalázása volt, az ítélet pedig csak azért nem lett súlyosabb, mert az eset óta majdnem öt év telt el.” Ez nem véletlen, hiszen Pintér folyamatosan orvosi igazolásokkal mentette ki magát a tárgyalások alól. A nő – idézte fel a 24.hu – az öt évvel ezelőtti önkormányzati választás utáni napokban a polgármesteri hivatalban veszett össze Pintérrel. A kiváltó ok a választási szórólapok tartalma volt. A bíróság előtt több tanú is megerősítette, hogy a vitában a fideszes politikus annyira elragadtatta magát, hogy azt mondta „Takarodj, te cigány kurva!” Az elfajult vitában a nő is visszaszólt, amiért Pintér is feljelentést tett. A párhuzamosan zajló viszontvádas eljárásban azonban felmentő ítélet született. Pintér most lapunknak azt mondta: tiszteletben tartja a bíróság jogerős ítéletét. Az eseményeket ő úgy idézte fel, hogy a nő és közte „volt egy vita több évvel ezelőtt.” Pintér még fontosnak tartotta hozzátenni, hogy Kolompár Gyöngyinek Czeglédy Csaba volt az ügyvédje.
Szerző
Témák
XV. kerület
Frissítve: 2019.06.21. 13:56

Elhagyhatta a börtönt a csengeri örökösnő

Publikálás dátuma
2019.06.21. 12:51
Sz. Gáborné rendőrök között érkezik vissza Svájcból
Fotó: police.hu
Nyomkövetőt kell viselnie, de hazatérhet otthonába. Az asszony kitart amellett, hogy Kósa Lajost is megszédítő 1300 milliárdos öröksége létezik.
Kiengedték a börtönből a csengeri örökösnőként elhíresült Sz. Gábornét – tudta meg a 24.hu. A lap információit megerősítette Helmeczy László, az asszony régi új ügyvédje is, aki bő egy hónapja ismét ellátja az asszony jogi képviseletét. Sz. Gáborné bűnügyi felügyeletbe, régi nevén házi őrizetbe került. Ez azt jelenti, hogy hazatérhetett a csengeri otthonába, és nyomkövetőt kell viselnie – mondta Helmeczy.

Kósa hitt neki, de ma már csalónak tartja

A fideszes Kósa Lajost is mesés svájci örökséggel megbabonázó csengeri asszony a tavalyi országgyűlési kampányban vált ismertté. Az asszony évek óta azt állította magáról, hogy 1300 milliárd forintnyi vagyont örökölt, amit többek közt Kósa Lajos is elhitt. Az asszony befektetési tanácsokat kért a Fidesz politikusától, akivel többször is találkozott, és egy megállapodást is aláírtak közjegyző előtt. Kósa később elismerte a dokumentum valódiságát, de csalónak nevezte Sz.-nét, aki tavaly április elején elhagyta az országot, még az előtt, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda beidézte volna kihallgatásra. A nőt nemzetközi elfogatóparancs alapján Svájcban fogták el. Miután megtörtént a kiadatása, hazahozták, őrizetbe vették és letartóztatták.
Sz. Gáborné vallomáson azt állította, hogy nem csapott be senkit, és létezik az általa emlegetett 1300 milliárdos hagyaték. A Kósa Lajossal kapcsolatban azt mondta, ő is tudja majd igazolni, hogy a hagyaték valós, hiszen látta a dokumentumokat és intézkedett is a hagyatékkal kapcsolatban. A csengeri asszonyt 368 millió forintnyi csalással gyanúsították meg, majd zárolták a vagyonát. Sz. Gáborné elismerte, hogy különböző vállalkozóktól és magánszemélyektől több százmilliót kapott. Azt azonban tagadta, hogy bárkit is szándékosan be akart csapni. Állítása szerint arra kellett neki a pénz, hogy hozzájusson a mesés hagyatékhoz, és fedezze a külföldi és a hazai ügyvédek költségeit és a kiadásait. A kölcsönkért pénz összege pedig csak egy töredéke volt annak, amit a birtokába jutott okiratok szerint örökölt. Az asszony férje tavaly, fia pedig idén lett öngyilkos, így egy éven belül férjét és egyik gyermekét is elveszítette. A fiú 2018-ban még arról mesélt, hogy nem anyja, hanem maga Kósa kereste fel az örökösnőt befektetési ötleteivel.
Szerző