Budaházy György;Budapest Pride;

2019-06-21 20:32:00

Budaházy megint megzavart egy Pride-rendezvényt

Feltétlenül be akartak jutni, hogy inzultálhassák a résztvevőket. A rendőrökre egy órát kellett várni.

Egy újabb Pride-rendezvényt zavart meg péntek este Budaházy György és 3-4 társa Budapesten, értesült a Népszava. Molinókkal és zászlókkal próbált bejutni a szélsőjobboldali csoport Budapest Pride programfüzetében is szereplő eseményre, beszámolók szerint kifejezetten erőszakosan, de az ajtónál nem jutottak tovább:

Este fél 9 előtt még nagyban egyezkedtek a rendőrséggel a szélsőségesek, akik kitartottak amellett, hogy bárhová bemehetnek. A jelenlévőket mindennek elmondták ugyan, ám a rendezvényt megjelenésükkel nem sikerült ellehetetleníteniük, az a helyszín belső részén késéssel, de elkezdődhetett.

Végül nem jutottak be az eseményre. Búcsúzóul még a járókelőket zaklatták azzal, hogy az épületben lévők "fertőznek".

Budaházyék egyébként a szokásos témákat hozták elő: a nemzetről, a kereszténységről és a normalitásról magyaráztak a fültanúknak, pontosabban arról, ahogy ezeket a fogalmakat a sajátos módjukon értelmezik. Hasonló jelenet játszódott le hétfőn is: a radikális kiscsapat akkor egy filmvetítést zavart meg szitkozódva és lökdösődve, és a gyanú szerint a helyszín mosdóját is megrongálták. Az ügy nem maradt jogi következmények nélkül, az Amnesty Internatioanl egy alkalmazottja közösség tagja elleni erőszak miatt feljelentést tett.