Előfizetés

Kölcsönfűrésszel lopott biciklit egy katádfai férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.22. 09:39

Nem akart hazagyalogolni,
Lopás miatt nyomozott a Szigetvári Rendőrkapitányság egy 34 éves katádfai férfi ellen, aki március 5-én délelőtt Nagypeterden, a Kossuth utcában lévő kerékpártárolóból ellopott egy biciklit írja a police.hu.  
Mivel a kétkerekű lánccal és lakattal volt lezárva, ezért kölcsönkért egy vasfűrészt egy helyi lakostól, akinek azt mondta, hogy az a saját biciklije, csak elhagyta a lakat kulcsát.

Miután levágta a lakatot a kerékpárról, visszavitte a fűrészt, majd elhajtott. A rendőrök a nyomozás során beazonosították, majd elfogták a tolvajt. A férfi a kihallgatáson beismerte tettét, és 
azt is elmondta, hogy azért lopta el a biciklit, mert nem akart hazagyalogolni.

A férfi lakhelyén megtartott kutatás során a rendőrök megtalálták, majd lefoglalták az eltulajdonított kerékpárt, és visszaadták a tulajdonosnak. A rendőrség az ügy vizsgálatát befejezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

Munkatársai élesztettek újra egy tanárt a továbbképzésen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.21. 19:34

A férfit mentőhelikopter szállította kórházba.
Beköszöntött a nyári szünet az iskolákban, de a tanárok még továbbképzéseken vesznek részt. Az egyik Hajdú-Bihar megyei tanintézményben éppen az egyik ilyen képzés alatt lett rosszul egy pedagógus – írja Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat. A bejegyzés szerint a tanár kollégái azonnal hívták a mentőket, azonban időközben a beteg légzése és keringése leállt. Munkatársai a mentésirányítóval folyamatosan vonalban maradva megkezdték az újraélesztését, amit a mentők kiérkezéséig folytattak. A mentők emelt szinten folytatták az életmentést, mely a laikusoknak is köszönhetően sikerre vezetett. A helyszíni ellátásban esetkocsi és mentőhelikopter vett részt, a férfit stabil állapotban a helikopter szállította kórházba.

Porszívóval mentettek meg egy kölyökkutyát Egerben

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.21. 17:16

Az állat egy húsz centiméter átmérőjű műanyag csőben, hat méter mélyen volt.
Egy kútba esett kéthetes kölyökkutyához riasztották az Agria Speciális Mentő és Tűzoltó Csoport tagjait Egerben, a Béke utcában. Az állat valójában egy húsz centiméter átmérőjű műanyag csőben, hat méter mélyen volt – írja a katasztrófavédelem a Facebook-oldalán. A csoport tagjai leengedtek egy porszívó csövet, bekapcsolták a gépet és gyakorlatilag a mélyből kiporszívózták a rémült állatot. A kiskutya biztonságba került, ép bőrrel megúszta a kalandot.