Felfüggesztett kapott a nagyatádi fegyvergyűjtő

Publikálás dátuma
2019.06.25. 09:55
Képünk illusztráció
Fotó: Christian Lagerek / AFP/Science Photo Library
Az idős férfi működőképes, engedély nélkül tartott mordállyal díszítette szobája falát is.
Két év, három esztendőre felfüggesztett börtönre ítélt a nagyatádi bíróság egy 64 éves férfit, aki fegyverarzenált halmozott fel a lakásában. A vádlott engedély nélkül, kedvtelésből gyűjtött évek óta különböző lőfegyvereket, fegyver-fődarabokat és lőszereket, melyeket nagyatádi lakásában egy páncélszekrényben tartott, gyűjteménye büszkeségeit – egy sörétes puskát és egy revolvert – pedig a szoba falára tette ki, annak ellenére, hogy mindkettő működőképes volt.
Engedély nélkül űzött hobbijára egy ellenőrzés során derült fény tavaly karácsonykor, mely után a rendőrök félautomata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskát és revolvereket, továbbá közel 200 darab vegyes kaliberű lőszert, valamint több kilónyi lőport foglaltak le. Az ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen, aki beismerte bűnösségét.
Szerző

Halálra gázoltak egy gyalogost az M1-esen

Publikálás dátuma
2019.06.25. 08:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat éjszaka, Budaörs határában sétált az autópályán, amikor elütötték.
Belehalt sérüléseibe az a férfi, akit keddre virradó éjszaka két óra után ütöttek az M1-es autópályán. Az ismeretlen járókelőt a Budapestről kivezető oldalon, a 14- es kilométerszelvényben gázolták el – a baleset körülményei tisztázatlanok, ahogy az is, hogy miért sétált a sztrádán.
A rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták, reggel hat óra körül azonban már ismét zavartalanul haladhattak az autósok - írja a police.hu.
Szerző

A tulajdonos szerint ellophatták a kengurukat a budai hotel kertjéből

Publikálás dátuma
2019.06.24. 22:00
Képünk illusztráció!
Fotó: STEFAN SAUER / AFP
A szálloda vezetője bejelentést tett rendőrségen, ők egyelőre nem nyomoznak.
Eltűnt két Bennett-kenguru a budai Hotel Tiliana kertjéből. Az 5 hónapos albínó hímet és barna nőstényt pénteken hozták a szálloda parkjába – hangzott el az RTL Klub Híradóban. Az állatokat egy több mint 2 méteres, speciális kerítés mögött tartották. A tulajdonos szerint ellophatták őket. A hotel biztonsági kamerája annyit rögzített, hogy szombat éjszaka valaki közelít a pilisi erdő felől, aztán annyit látni, hogy az állatok már nincsenek a helyükön. A szálloda vezetője bejelentést tett rendőrségen, ők egyelőre nem nyomoznak.
Szerző
Témák
kenguru