Előfizetés

Tragédia a MOM tetején: testvérpár okozta a tüzet, míg édesanyjuk vásárolt

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.25. 12:01

Fotó: Mihádák Zoltán / MTI
A BRFK gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen.
Ahogyan arról tegnap mi is beszámoltunk egy fabódé gyulladt ki a Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején hétfő este.    A Budapesti Rendőr-főkapitányság ügyeletére 2019. június 24-én 18 óra 32 perckor érkezett bejelentés, mely szerint Budapesten a XII. kerületi Csörsz utcában, a MOM Sportközpont tetején egy használaton kívüli építményben eddig ismeretlen okból tűz keletkezett - írja a internetes oldalán a rendőrség.    A tűzoltók az oltási és mentési munkálatok során egy 8 éves kislányt eszméletlen állapotban hoztak ki az épületből, akinek újraélesztését a mentőszolgálat munkatársai a helyszínen azonnal megkezdték. A gyermek a szakszerű ellátás ellenére a helyszínen életét vesztette. A Budapesti Rendőr-főkapitányság a tűzeset következtében történt haláleset körülményeinek tisztázása érdekében gondatlanságból elkövetett emberölés vétség gyanúja miatt nyomozást indított ismeretlen tettes ellen. A nyomozás során beszerzett személyi és tárgyi bizonyítékok alapján a nyomozók megállapították, hogy a tűzesetet megelőzően három testvér a közeli parkban játszott és miközben a felügyeletüket ellátó édesanyjuk egy közeli boltba ment vásárolni, közülük kettő, egy 11 éves fiú és egy 8 éves kislány a MOM Sportközponthoz ment. A gyerekek a sportközpont lezárt tetejére felmentek, majd a tetőn lévő, használaton kívüli faházba annak ablakán keresztül bemásztak, és ott tüzet okoztak. Az építményből gyorsan terjedő tűz elől a 11 éves fiú és a 8 éves kislány megpróbált kimenekülni, azonban a kislány az épületben rekedt és életét vesztette. Testvérét, a 11 éves fiút a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították, ahol a nyomozók az esettel összefüggésben meghallgatták. A nyomozás során beszerzett adatok alapján a tűzeset bekövetkezéséért harmadik személy büntetőjogi felelőssége ez idáig nem merült fel.     
Videó: Szabadi Bálint tűzoltó zászlós. Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Felfüggesztett kapott a nagyatádi fegyvergyűjtő

Vas András
Publikálás dátuma
2019.06.25. 09:55
Képünk illusztráció
Fotó: Christian Lagerek / AFP/Science Photo Library
Az idős férfi működőképes, engedély nélkül tartott mordállyal díszítette szobája falát is.
Két év, három esztendőre felfüggesztett börtönre ítélt a nagyatádi bíróság egy 64 éves férfit, aki fegyverarzenált halmozott fel a lakásában. A vádlott engedély nélkül, kedvtelésből gyűjtött évek óta különböző lőfegyvereket, fegyver-fődarabokat és lőszereket, melyeket nagyatádi lakásában egy páncélszekrényben tartott, gyűjteménye büszkeségeit – egy sörétes puskát és egy revolvert – pedig a szoba falára tette ki, annak ellenére, hogy mindkettő működőképes volt.
Engedély nélkül űzött hobbijára egy ellenőrzés során derült fény tavaly karácsonykor, mely után a rendőrök félautomata és egylövetű pisztolyokat, sörétes puskát és revolvereket, továbbá közel 200 darab vegyes kaliberű lőszert, valamint több kilónyi lőport foglaltak le. Az ügyészség lőfegyver és lőszer engedély nélküli tartásával elkövetett lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt emelt vádat a férfi ellen, aki beismerte bűnösségét.

Halálra gázoltak egy gyalogost az M1-esen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.25. 08:06
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozat éjszaka, Budaörs határában sétált az autópályán, amikor elütötték.
Belehalt sérüléseibe az a férfi, akit keddre virradó éjszaka két óra után ütöttek az M1-es autópályán. Az ismeretlen járókelőt a Budapestről kivezető oldalon, a 14- es kilométerszelvényben gázolták el – a baleset körülményei tisztázatlanok, ahogy az is, hogy miért sétált a sztrádán.
A rendőrségi helyszínelés idejére az érintett útszakaszt félpályán lezárták, reggel hat óra körül azonban már ismét zavartalanul haladhattak az autósok - írja a police.hu.