MSZP;Korózs Lajos;törvénymódosítás;

2019-06-25 14:48:41

Törvénymódosítással biztosítaná a nyugdíjasok szociális üdültetését az MSZP

„Ha stadionokra van pénz, akkor a rászoruló idősek, fogyatékosok és nagycsaládosok üdültetésére is kell, hogy legyen néhány száz millió” – áll a javaslatban.

Módosító javaslatot nyújtott be az MSZP-s Korózs Lajos, valamint Szabó Sándor a Varga Mihály pénzügyminiszter által jegyzett költségvetési salátatörvényhez, mivel úgy vélik: elfogadhatatlan, hogy a kormány meg akarja szüntetni a szociális üdültetés lehetőségét.

A dokumentumban az áll: a benyújtott törvényjavaslat alapján nem tudnak másra következtetni, hiszen kiveszik a szövegből a szociálisan rászoruló kifejezést és már csak a gyerekek üdültetése és étkeztetése

marad benne. „Ez a szigorítás nagyon sok embert érint: a sajtóban megjelentek szerint tavaly 43 ezer nyugdíjas és 9 ezer fogyatékossággal élő tudott szociálisan üdülni. Sőt az Erzsébet-program kifejezés meghatározásának módosításával még azt is kiveszik, hogy ez állami feladata kell, hogy legyen. Ki tudja, kinek akarják átjátszani mindezt” – fogalmaztak.

Szerintük hiába cáfolja az MNÜA, illetve a tárca, hogy ez nem így lesz, csak a források miatt módosítják a

törvényt, akkor is az előttünk fekvő javaslat szerint a szociálisan rászorulókat nem érinti a jövőben az Erzsébet-program rendszere.

 

Hozzátették, hogy ha stadionokra van pénz, akkor a rászoruló idősek, fogyatékosok és nagycsaládosok üdültetésére is kell, hogy legyen néhány száz millió, vagy akár néhány milliárd forint is, de addig sem szabad kivenni a korábbi jogosultakat a Program célcsoportjából.