Előfizetés

Bolsonaro küldöttsége 39 kiló kokainnal indult Japánba

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.27. 13:33

Fotó: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
Brazília szélsőjobboldali államfője pedig épp júniusban szigorította a kábítószerekkel kapcsolatos büntetőtörvényeket.
Őrizetbe vették tokiói G20-talákozóra tartó Jair Bolsonaro előküldöttségének egyik tagját Sevillában - írja a Guradian. A katonából lett szélsőjobboldali vezető légierejében szolgáló, az elnök védelméért felelős személynél 39 kilogramm kokaint találtak a stáb spanyolországi megállója során.
Bolsonaro országa együttműködését ígérte a spanyol hatóságoknak. Az ügy fintora, hogy a szélsőséges nézeteket valló, egyébként roppantul piacbarát államfő épp júniusban szigorította a kábítószerekkel kapcsolatos büntetőtörvényeket.

Kényszerleszállás után kigyulladt egy repülő a Hargitán, ketten megsérültek

Népszava-MTI
Publikálás dátuma
2019.06.27. 12:57

Fotó: observator.tv
Állatoknak szánt veszettség elleni oltóanyagot szórt a baleset előtt.
Kényszerleszállást hajtott végre egy veszettség elleni oltóanyagot szóró kisrepülőgép a székelyföldi, több mint 1800 méter magas Madarasi Hargita hegycsúcs közelében - közölte csütörtökön a romániai katasztrófavédelmi felügyelőség (IGSU).
A bejelentő szerint a gép földet éréskor kigyulladt, de mind a pilóta, mind segédje azonnal elhagyta a járművet. Mindketten öntudatuknál vannak, sérüléseik az első jelek szerint nem súlyosak, állapotukat a mentésükre indult egészségügyi alakulatok fogják pontosabban felmérni.
Tekintettel arra, hogy a baleset nagy magasságban, nehezen megközelíthető helyen történt, az IGSU Marosvásárhelyről mentőhelikoptert küldött a sebesültekért, és három terepjárós mentőegység is segítségükre indult.

Ismét remegés tört rá Angela Merkelre

Rónay Tamás
Publikálás dátuma
2019.06.27. 11:21

Fotó: KAY NIETFELD /
Egy hét alatt másodszor lett rosszul nyilvános eseményen.
Nyolc napon belül másodszorra is remegni kezdett egy nyilvános eseményen Angela Merkel kancellár. Az új német igazságügyi miniszter, Christine Lambrecht kinevezési ceremóniáján a Bellevue kastélyban tört rá a remegés, amikor Frank-Walter Steinmeier államfő mellett állt. A dpa hírügynökség egyik fotóriportere szerint amikor mozogni kezdett, ismét jobban lett. Egy pohár vizet akartak adni neki, de végül nem kérte. Nyolc nappal ezelőtt szintén egészségügyi gondjai miatt aggódtak Merkelért. Akkor Volodimir Zelenszkij ukrán elnök fogadásán kezdett el remegni. Röviddel később jobban lett, s az esettel kapcsolatban elmondta, keveset ivott, ez okozta a gondot. Steffen Seibert kormányszóvivő elmondta, a kancellár a terveknek megfelelően elutazik a G20-ak pénteken kezdődő oszakai csúcstalálkozójára. Mint mondta, Angela Merkel jól van.