Halálra rázta kétéves gyerekét egy pesterzsébeti férfi

Publikálás dátuma
2019.06.27. 16:48
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
Nevelőapja ütötte, rángatta a kicsit, akit újra is kellett éleszteni. Hiába hozták vissza, a gyerek belehalt a bántalmazásba.
Halált okozó testi sértés miatt emeltek vádat egy 30 éves pesterzsébeti férfi ellen, aki Fővárosi Főügyészség szerint dühében szó szerint halálra rángatta két éves nevelt fiát. A vádirat szerint a nevelőapa korábban is többször bántalmazta a gyereket, a fenyítési módszerek a fenékre csapástól odáig terjedtek, hogy a kiságyba dobta a fiút.
Tavaly január 24-én ismeretlen okból újra bántotta a gyereket, minden eddiginél durvábban: megragadta és rázta az áldozatot, aki olyan súlyosan sérült, hogy újra kellett éleszteni. A tettétől megrémült vádlott el is kezdte a reanimálást, és hívta a mentőket, akik újra is élesztették a kicsit – életét azonban így sem sikerült megóvni, három nappal később belehalt sérüléseibe. Az ítéletet letartóztatásban váró férfit akár nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel is sújthatják. A történtek kapcsán a főügyészség arra is figyelmeztet: a kisgyerekek érzékeny szervezete már kisebb bántalmazástól, rázástól is komoly sérülést szenvedhet.
Szerző

Vihar tombolt, kamiont is árokba borított a szél Szabolcsban

Publikálás dátuma
2019.06.27. 15:59
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Megállás nélkül hívják a tűzoltókat, esőtől járhatatlan utak, megbontott épülettetők maradtak a vihar nyomában.
Folyamatosan kapják a bejelentéseket a tűzoltók a kora délutáni vihar nyomán Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte csütörtök a térségi katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője az MTI-vel.Tóth Gabriella elmondta, Ajaknál kamion borult az árokba, a sok eső miatt Kékcse környékén járhatatlanokká váltak az utak, több útszakaszt pedig fakidőlések miatt kell lezárni. 
Útra borult fák akadályozzák a közlekedést Kisvárda körzetében a 4-es úton, Járminál a 49-es, Nyírmadánál a 41-es úton, valamint többek között Baktalórántházánál és Ramocsaházánál is; Gyulaházán pedig egy tornaterem tetejét bontotta meg a szél. Személyi sérülésről viszont egyelőre nem érkezett bejelentés.
A katasztrófavédelem közleménye szerint közel ezer jelzést kaptak a megyei tűzoltók: a vihar nagy erővel vonult át a megyén és rengeteg kárt okozott. . Több településen gyökerestől csavarta ki a szél a fákat, és több településen levitte a háztetőt is. Mátészalkán, a Hajdú utcában a háztetőben tett kárt a vihar, az esetnél a nyírbátori hivatásos tűzoltók segítettek. Nyírlugoson, az Acsádi utcában fa dőlt egy lakásra és a ház lakóját elzárta a külvilágtól. Az esethez a szakolyi önkormányzati egység vonult. Csengeren, a Tisza utcában a vihar szintén levitte a tetőt. Tyukodon is a háztetőt bontotta meg a szél, a helyi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Kisvárdán pedig a középiskola tetejét bontotta meg a szél. Az egységek folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán.
Szerző
Frissítve: 2019.06.27. 17:20

Haláláig terrorizálták áldozatukat a lőrinci uzsorások (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.26. 17:05
Rendőrök veszik körül az egyik, zsarolással gyanúsított lőrinci férfit
Fotó: Youtube /police.hu
Az sem állította meg őket, hogy a sértett meghalt, hozzátartozóitól is követelni kezdték a már rég visszafizetett tartozás rendezését.
Hosszú ideig tartó, gyomorforgató bűncselekmény-sorozatnak vetett véget a napokban a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság: bevetési egységük hétfőn elfogott és őrizetbe vett két, uzsorázással és zsarolással gyanúsított lőrinci lakost. A két, valószínűleg rokon férfi, H. Zoltán és H. Tibor kamatos kamattal adott kölcsön nagyobb összeget egy hatvani igénylőnek, akit a rendőrség szerint aztán terrorizálni kezdtek: miután visszakapták a kölcsön összegét, életveszélyes fenyegetéssel kényszerítették további fizetésre.
A hatvani sértett meghalt, a két uzsorás pedig ezután családját kezdte el kizsákmányolni, őket is fenyegették az amúgy már rég törlesztett kölcsön egyenlítésére. A terrornak a rendőrök vetettek véget, akik otthonukban fogták el a gyanúsítottakat. Miután eljárást indítottak ellenük, a rendőrség kérte a bíróságtól letartóztatásuk elrendelését is, így várhatóan 72 óránál tovább maradnak rács mögött.
Szerző