Jó ötletnek tűnt: át akarta úszni a Dunát, de végül a rendőröknek kellett kimenteni

Publikálás dátuma
2019.06.28. 22:05
Képünk illusztráció
Fotó: Police.hu
A budapesti vízirendészek két percen belül a bajba jutott férfi segítségére siettek.
A BRFK Dunai Vízirendészeti Rendőrkapitányság járőrei 2019. június 28-án 16 óra 25 perckor a hajósok csatornáján hallották az egyik sétahajó kapitányának vészjelzését, hogy az Olimpia park magasságában egy embert látnak a Dunában - írj a police.hu. A vízirendészek két percen belül a helyszínre hajóztak, és a kimerült férfit kiemelték a vízből. Az 51 éves férfit - aki ugyan eszméleténél volt, de kommunikálni már nem tudott a rendőrökkel – a Batthyány téri kikötőbe vitték és ott átadták a mentőszolgálat munkatársainak. Az intézkedés közben az is kiderült, hogy a férfi át akarta úszni a folyót, de félúton elfáradt és magától már nem tudott kiúszni a vízből.
Szerző
Témák
Duna vízimentés

150 km/órával száguldott a halálba biztonsági öv nélkül egy suzukis Kaposvárnál (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.28. 19:27

Fotó: police.hu
A sofőr elvesztette uralmát a jármű felett és nekiütközött a vele szemben közlekedő tehergépkocsinak.
A rendelkezésre álló adatok alapján 2019. június 28-án 14 óra 6 perckor Kaposvár külterületén, a Pécsi utcában Sántos irányába közlekedett egy személygépkocsi, amelynek vezetője elvesztette uralmát a jármű irányítása felett és nekiütközött a vele szemben közlekedő tehergépkocsinak - írja honlapján a rendőrség. A háromszemélyes kisteherautóban négyen utaztak, a mentőszolgálat munkatársai mindannyiukat kórházba szállították. A személygépkocsi sofőrje - aki a biztonsági övét szabálytalanul maga mögött kötötte be – olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. A baleset körülményeit a Kaposvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet a közlekedési szabályok betartására és a biztonsági öv használatára, nem csak egy szlogen, hogy csökkenti a sérülések kockázatát, életet menthet!
Szerző

Országos razziában csaptak le a drogbandára a rendőrök, nyolc ember ellen indult eljárás (videó)

Publikálás dátuma
2019.06.28. 17:10

Fotó: police.hu
Négy embert már le is tartóztattak a bűnszövetkezet feltételezett tagjai közül.
Szerdán és csütörtökön együtt akcióztak a budapesti, Hajdú-Bihar megyei és Békés megyei rendőrök, valamint a TEK. A police.hu azt írja, az ország több pontján összesen 8 főt fogtak el, akiket bűnszövetségben elkövetett kábítószer kereskedelemmel gyanúsítanak.
Több helyszínen tartottak kutatásokat, melynek során közel 5 kilogramm amfetamin származékot, 1 kilogramm marihuánát, mobiltelefonokat, drog-kimérő eszközöket, készpénzt, két gépkocsit és egy motort foglaltak le.
Bűnszövetségben elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folyik büntetőeljárás, négy embert már le is tartóztattak.
Szerző
Frissítve: 2019.06.28. 17:32