Előfizetés

Pultról lopott telefont a Nyugati aluljáróban egy férfi

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.29. 16:12

A rendőrség ismeretlen tettes ellen indított eljárást.
A terézvárosi rendőrök keresik azt a férfit, aki egy büfé pultjáról lopott el mobiltelefont. A Budapesti Rendőr-főkapitányság VI. kerületi Rendőrkapitányság lopás vétség miatt folytat nyomozást ismeretlen tettes ellen – írja a police.hu. A férfi pénteken 4 óra körül a Nyugati téri aluljáróban ellopta egy fiú mobiltelefonját, aki a készüléket egy büfé pultjára tette. A férfi 20 év körüli, rövid barna hajú, aki a bűncselekmény elkövetésekor fekete fehér kockás kapucnis felsőt, fekete nadrágot, fehér pólót és sötét sportcipőt viselt. ​

Kigyulladt egy teherautó az M0-áson

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.29. 15:58

A tűzoltók jelenleg a végleges oltáson dolgozik három vízsugárral.
Kigyulladt egy teherautó Szigetszentmiklós térségében, az M0-s autóút halásztelki lehajtójánál. A jármű lapra szerelt bútort szállított. A szigetszentmiklósi hivatásos tűzoltók két habsugárral körülhatárolták a tüzet – olvasható a Katasztrófavédelem honlapján. Az eset miatt a lehajtó sávot lezárták, áll a forgalom. Az egység jelenleg a végleges oltáson dolgozik három vízsugárral.

Tíz embert mentettek ki a Balatonból a vízirendőrök

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.06.29. 15:40

A strandolók gumicsónakkal, vitorlásokkal és szörffel sodródtak el az erős, viharos szél miatti hullámzásban.
A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai szombaton összesen tíz személyt mentettek ki a tóból.  A nap folyamán a strandolók gumicsónakkal, vitorlásokkal, szörffel és SUP deszkával sodródtak el az erős, viharos szél miatti hullámzásban, egy vitorlás pedig műszaki hiba miatt nem tudott volna a vízirendőrök segítsége nélkül biztonságosan partra jutni (a mentések idején II. fokú viharjelzés volt érvényben) – írja a police.hu. A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a figyelmet arra, hogy a vízen, vagy 
a vízben különösen fontos betartani a viharjelzési szabályokat, figyelni egymásra, társainkra, gyermekeinkre, hiszen egy veszélyhelyzet nagyon gyorsan kialakulhat.

Elsőfokú viharjelzés esetén a viharjelző percenként 45-öt villan, ebben az esetben úszni, illetve csónakkal és más vízi sporteszközzel csak a parttól számított 500 méteren belül szabad tartózkodni.
Másodfokú viharjelzés esetén a viharjelző berendezés percenként 90-szer villan fel, ilyenkor fürödni tilos, valamint szintén nem szabad csónakkal és más vízi sporteszközzel közlekedni (a vitorláshajók kivételével).

A viharjelzés figyelembe vételével, jó helyzetértékeléssel és az alapvető biztonsági intézkedések betartásával legtöbbször megelőzhetők a veszélyhelyzetek. A Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság felhívja a figyelmet, hogy amennyiben bajba kerülnek vagy bajba jutott személyt észlelnek, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 1817-es segélyhívó telefonszámon!