Előfizetés

Kétmilliárdos költségvetési csalást leplezett le a NAV

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.01. 09:26

A bűnszervezetben a könyvelő is részt vett, aki a vezetőkkel megegyezve adóminimalizáló bevallásokat nyújtott be.
A NAV bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt nyomoz őrző-védő céghálózatot működtető emberek ellen, akik kétmilliárd forintos kárt okoztak a költségvetésnek - közölte a NAV hétfőn az MTI-vel. A közlemény szerint a fő elkövetők - két Fejér megyei férfi - vagyonvédelmi szolgáltatásokat szerveztek, a dolgozók után azonban az adót és járulékokat nem fizették be. Az elkövetők az áfacsalással közel 700 millió, míg a foglalkoztatáshoz kapcsolódó adók és járulékok „megspórolásával” 1,3 milliárd forintos kárt okoztak az államnak.  
A csaláshoz többszintű céghálózatot hoztak létre, a bukó cégek élére strómanokat ültettek. A bűnszervezetben a könyvelő is részt vett, aki a vezetőkkel megegyezve adóminimalizáló bevallásokat nyújtott be.

A NAV nyomozói országos akcióban számolták fel a szervezetet, IT-szakemberek, járőrök és a NAV Merkur bevetési egysége támogatásával
51 helyszínen tartottak házkutatásokat, összesen 15 gyanúsítottat hallgattak ki.

Az elkövetők által okozott kár és a várható bírság biztosítására bankszámlákat zároltak, ingatlanokat, ékszereket és készpénzt foglaltak le 570 millió forint értékben. A bűnszervezet tagjai közül három ember letartóztatásáról már döntött a Székesfehérvári Járásbíróság.

Oszvald Marika balesetet szenvedett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.01. 07:59

A színésznő éppen az Aszófői Vigasságok nevű fesztiválra meghirdetett fellépésére sietett.
Oszvald Marika szombat délután az M0-s autóút 5. kilométerénél karambolozott, Törökbálint közelében. Az Operettszínház művésznőjét a baleset helyszínéről mentő vitte kórházba – írja a Blikk. A lap úgy tudja, a színésznő éppen az Aszófői Vigasságok nevű fesztiválra meghirdetett fellépésére sietett, amikor hátulról belementek, emiatt kocsija a szalagkorlátnak csapódott.
„Valóban történt egy baleset, de szerencsére minden rendben van. Oszvald Marikát elvitték a mentők, de már az otthonában pihen”

– mondta a lapnak a színésznő menedzsere, Görgényi Tibor.

Holtan találták meg a Balatonban eltűnt férfit

MTI
Publikálás dátuma
2019.06.30. 22:15

A strandi vízimentő irányításával a fürdővendégek élőláncot alkotva keresték az eltűntet.
Meghalt egy férfi a Balatonban Balatonfenyvesnél vasárnap – tájékoztatta a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t. Orbán Zoltán elmondta: az 55 éves magyar férfi vasárnap délelőtt Balatonfenyves térségében gumimatraccal ment be a tóba, majd eltűnt. Tar Mihály, a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálatának szóvivője közölte: három mentőhajóval és két szonárral kezdték meg a férfi keresését a mélyvízben, a sekély területen pedig a strandi vízimentő irányításával a fürdővendégek élőláncot alkotva keresték az eltűntet. A kutatásban részt vettek a Balatoni Vízirendészeti Rendőrkapitányság munkatársai is. A férfi holttestét délután a víz alatt találták meg – tette hozzá a szóvivő.