Kokainra füvet szívott, így csempészett heroint

Publikálás dátuma
2019.07.01. 14:37

Fotó: Fear and Loathing LLC / Rhino Fi / AFP/Collection Christophel
A szerb férfi kissé túlpörögve próbált átjutni a röszkei ellenőrzésen - nem ez volt élete legjobb ötlete.
Bódult állapotban elkövetett járművezetés és különösen nagy értékre elkövetett kábítószer-birtoklás – két vádpont miatt is felelnie kell egy szerb férfinak, akit még tavaly márciusban buktattak le a röszkei rendőrök. A vádlott frissen vásárolt autójában próbált drogot csempészni Magyarországra, de már az útlevél-ellenőrzésnél gyanús lett a nyomozóknak. Kábítószer-kereső kutyát is hoztak, így derült ki, hogy az autó műszerfalából kiszerelték a kesztyűtartót és a jobb légzsákot, az így kialakított üregben pedig egy kiló, magas tisztaságú heroint rejtettek el. 
A droghoz egy trükkös nyíláson keresztül lehetett hozzáférni, a kormányról bekapcsolható zárszerkezet feltárta a kesztyűtartó házrészét – a drogkereső kutya szimata ellen viszont a rejtekhely sem nyújtott védelmet. A sofőrön drogtesztet is végeztek, mely során kiderült, hogy kokaint és mariuhánát is fogyasztott, mielőtt autóba ült volna. A tavalyi ügyben a napokban emelt vádat a Csongrád Megyei Főügyészség, a letartóztatásban lévő vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.
Szerző

A Lupa-tóba fulladt egy férfi

Publikálás dátuma
2019.07.01. 12:42

Fotó: Facebook/Lupa Tó Official
Halálát közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja a rendőrség.
A tragikus kimenetelű balesetre az Index olvasója hívta fel a figyelmet. A rendőrség megerősítette az értesülést: 
"Az esetet a Szentendrei Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálja. Az ügyben idegenkezűség gyanúja nem merült fel."

A portál úgy tudja, hogy a haláleset a Lupa Beach területén történt, a hatóság ezt nem is cáfolta. Ugyanakkor a felelősség kérdésének felvetését nem kommentálta. A lapot a balesetről tájékoztató olvasó szerint az is felmerült, hogy a vízmélység nem akkora a tó ezen részén, mint amelyről a bányatavon strandolókat tájékoztatták.

Reagált az üzemeltető

"Valóban történt egy baleset, amiért a Lupa üzemeltetői részvétüket fejezik ki a Szombaton kora délután megkeresték a vízimentőket, hogy egy idősebb, 70 év feletti urat nem találnak, segítsenek a megkeresésben. Miután sem a strandolók, sem a családtagok nem észlelték, hogy valaki a vízben bajba került volna és a vízimentők sem észleltek hasonló esetet, a vízimentők az egyik családtaggal végigjárták az Öböl partszakaszát, benéztek minden épületbe, keresvén az eltűntet. Közben egy újabb információ érkezett arról, hogy megkerült a keresett úr, amit a vízimentő kolléga be is jelentett a belső rádióhálózaton. Majd később újra értesítették a vízimentősöket, hogy még sincs meg a keresett személy. Ezután már motorcsónakkal pásztáztak egy nagyobb partszakaszt, hisz’ közben felmerült, hogy az Öböl Strandról elgyalogolt a keresett férfi. Miután azonban a parton nem találták, riasztották a tűzoltó búvárokat, aki a vízben később megtalálták a férfit. A most megjelent hírekben azonban több pontatlanság is van. Egyrészt nem a Beach, hanem az Öböl területén történt a dolog, másrészt azt határozottan cáfoljuk, hogy nincs megfelelő tájékoztatás a víz mélységéről. Lévén bányató, az köztudott, hogy mély a víz, ezért is van fokozott vízimentői szolgálat a Lupa egész területén és mindenhol táblák jelzik, hogy honnantól mélyül a víz.családnak." 

Szerző
Frissítve: 2019.07.01. 15:30

Két 17 éves fiú tartotta rettegésben a Kalocsa környékén élő időseket

Publikálás dátuma
2019.07.01. 11:40
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A sértettek súlyos sérüléseket, egyebek mellett agyi bevérzést, orrcsont- és állkapocscsonttörést szenvedtek.
Vádat emeltek életveszélyt okozó testi sértés, rablás, magánlaksértés és kifosztás miatt két fiatalkorú ellen, akik felnőtt társaikkal rettegésben tartották a Kalocsa környéki falvak idős lakóit – közölte a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség az MTI-vel. Nánási László főügyész azt írta,
a két 17 éves fiú 2018 nyarán alig egy hét alatt hét egyedül élő, idős asszonyt rabolt ki Dusnokon, Dunaszentgyörgyön, Dunaszentbenedeken, Miskén és Kecelen.

A fiatalkorúak egy 24 éves bátyai férfi ötlete alapján erőszakoskodtak, aki maszkot és kesztyűt adott nekik, feltérképezte a környéket; az autójával közlekedtek, amelyet negyedik társuk, egy 19 éves férfi vezetett. A késő este elkövetett rablások idején a két felnőtt korú vádlott az autóban maradt.
A fiatalkorúak maszkban és kesztyűben támadtak rá álmukból felriadó áldozataikra, miután befeszítették az ajtót vagy betörték az ablakot. Az idős asszonyokat rendszerint ököllel ütötték, leteperték a földre vagy az arcukba párnát nyomtak, miközben értékeiket követelték.

Egyiküktől 35 ezer forintot, egy másik idős nőtől csak mintegy 2 ezer forintot tudtak elvinni. A fiatalok utolsó, a templomból kerékpárral hazafelé tartó áldozatukat már fényes nappal, a nyílt utcán támadták meg és bántalmazták.  
A sértettek súlyos sérüléseket, egyebek mellett agyi bevérzést, orrcsont- és állkapocscsonttörést szenvedtek.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő fiatalkorúakat életveszélyt okozó testi sértéssel, többrendbeli, csoportosan, bűnszövetségben, idős személy sérelmére elkövetett rablással, magánlaksértéssel és kifosztással, felnőtt társaikat felbujtóként, illetve bűnsegédként elkövetett, többrendbeli minősített rablással és magánlaksértéssel vádolja. Bűnösségükről a Kecskeméti Törvényszék dönt.
Szerző
Témák
idősek