Két ál-tábornok is járta az országot, százmilliókat csaltak ki áldozataiktól

Publikálás dátuma
2019.07.02. 07:41

Fotó: police.hu
Egyikük ráadásul egy Pest megyei polgármester megbízásából ténykedett, hivatalos ügyeket is intézett.
két férfit is azzal gyanúsít a rendőrség a Nemzeti Védelmi Szolgálat (NVSZ) feljelentése alapján, hogy egymástól függetlenül, magukat tábornoknak kiadva károsítottak meg embereket - írja a police.hu.
Rendőr altábornagynak adta ki magát egyikük, állítva, magas szintű kapcsolatain keresztül nagy értékű üzleti projektek elnyerésében tud segíteni.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság 2019 februárjában csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a 43 éves mezőfalvai lakos ellen. A férfi a pályázatokkal kapcsolatos ügyintézésért, sikerdíj előlegként és más jogcímeken 2017-ben és 2018-ban összesen mintegy 600 millió forintot vett át – sértettenként 8 millió és 400 millió forint közötti értékben – a gyanú azonban az, hogy a csaláson kívül ténylegesen azonban semmilyen tevékenységet nem végzett. A nyomozók a büntetőeljárás során lefoglaltak többek között egy luxusautót és zár alá vettek egy ingatlant. A férfi korábbi bűncselekménye miatt elrendelt reintegrációs őrizetből megszökött, ellene a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság adott ki elfogatóparancsot 2019. május 21-én.
Az Alkotmányvédelmi Hivatal dandártábornokának, a Világbank alelnökének és jogásznak adta ki magát a másik gyanúsított.

A másik ál-tábornokot, írja a rendőrség, az NVSZ feljelentése alapján a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai fogták el, és indítottak ellene eljárást. Az 53 éves, budapesti férfi egy Pest megyei település polgármestere megbízásából pályázatok és egyéb hivatalos ügyek intézésében járt el, illetve nemlétező jogi doktori címet használva írt beadványokat magánszemélyeknek gyermekelhelyezési ügyben és büntetőeljárásban. Tevékenységeiért több alkalommal kért pénzt, az átvett összeg nagyságát a további nyomozás fogja tisztázni. A férfit zugírászat bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Pest megyei nyomozók 2019. május 30-án hallgatták ki. A gyanúsított beismerő vallomást tett.
Szerző

Fiatal férfi késelt meg két embert Budapesten

Publikálás dátuma
2019.07.01. 21:35
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
A 19 éves gyanúsítottat kilenc percen belül lekapcsolták a rendőrök.
Késeléshez riasztották hétfő este a rendőröket a XIII. kerületben: a Szent László utcában két embert is megszúrt egy fiatal gyanúsított. A kiérkező járőrök a bejelentéstől számított kilenc perc alatt, a helyszíntől nem messze elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 19 éves budapesti férfit, akinél megtalálták az elkövetéshez használt kést is. A sérülteket a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.
A rendőrök a férfit – elfogása után – előállították, elszámoltatása jelenleg is folyamatban van, írja police.hu.
Szerző

Kiraboltak egy bankot Bugyin

Publikálás dátuma
2019.07.01. 18:08
Bűnügyi helyszínelől dolgoznak a Bugyin egy bankfiók előtt, amit 2019. július 1-jén kirabolt egy ismeretlen fegyveres támadó
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Kiraboltak egy bankfiókot hétfő délután Bugyin - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
András Tamás elmondta: délután 4 óra előtt nem sokkal ment be a pénzintézetbe egy ismeretlen, kezében fegyverrel vagy annak utánzatával az alkalmazottat készpénz átadására kényszerítette, majd a pénzzel elmenekült a helyszínről.      
Az eset során lövés nem dördült, és nem sérült meg senki. A Pest megyei rendőrök megkezdték a szükséges intézkedéseket, az elkövető azonosítását, felkutatását - közölte a szóvivő.
Szerző
Témák
bankrablás Bugyi
Frissítve: 2019.07.01. 21:44