Előfizetés

620 millióért őrizheti a Fidesz kedvenc biztonsági cége a Városligetet

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.02. 09:48

Fotó: Népszava
A rég véget ért vizes vb helyszínét pedig további 61 millió forint közpénzért biztosíthatja a Valton Security.
A Valton-Sec Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyerte egyedüli ajánlattevőként a Városligetben és a Liget Budapest projekthez kapcsolódó területen, továbbá a Városliget Zrt. vagyonkezelésében lévő területeken az őrzés-védelemre kiírt 620 millió forintos keretszerződést - szúrta ki az uniós közbeszerzési közlönyben a Napi.hu.
A Valton biztonsági cég további 61 millió forintért védi a Duna Arénát. A Valton a tavalyi budapesti vizes világbajnokságot szervező és még mindig aktív Bp2017 Kft. tenderét nyerte meg. A Duna Arénát korábban is a Valton védte: 2017 áprilisától 2018 végéig 244 millió forintért.
A múlt évben hat közbeszerzést nyertek meg, többek között a Szépművészeti Múzeumnál és a Városligeti Műjégpályánál is a Valton embereivel lehet találkozni.

323,12 forinton az euró

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.02. 08:22
Népszava fotó
Alig változott, vegyesen alakult a forint árfolyama a főbb devizákkal szemben a hétfő estihez képest keddre virradóra a nemzetközi devizakereskedelemben.
Az eurót a hétfő esti 323,17 forint után kedd reggel 323,12 forinton jegyezték, a dollár árfolyama 286,22 forint után 286,23 forinton állt reggel nyolc óra előtt, a svájci frank árfolyama pedig 289,86 forintról 290,05 forintra emelkedett. 

Végiglátogatják a strandokat a NAV emberei

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.02. 08:10
Illusztráció
Fotó: Népszava
Mindhárom, a Balatont övező megyében tartanak a héten ellenőrzést, de az ország más pontjain is vizsgálni fogják a fürdőhelyeket és azok környékét.
Több megye strandjain és fürdői­nél működő vállalkozásokat ellenőriz az adóhivatal a következő napokban - írja a Magyar Nemzet. A hatóság legfrissebb ellenőrzési tervéből az derül ki, hogy tulajdonképpen az ország felében strandok és fürdők környékén dolgoznak majd nagyon gyakran a NAV emberei.
Somogyban például a pizzériákat, az ételkiszállítókat, a vendéglátóhelyeket és a fizetővendéglátókat ellenőrzi a NAV, a hatóság embereinek felbukkanására elsősorban a megye Balaton-parti településein és a zamárdi Balaton Sound Fesztivál környékén számíthatnak a gazdasági szereplők. Zalában is lesznek ellenőrzések a strandokon, fürdőhelyeken, Veszprémben pedig a szuvenír- és ajándékboltokat, illetve a strandcikkeket árusító üzleteket keresik fel a revizorok. Tervbe vettek a hónapban strandellenőrzéseket az adóhivatal Pest megyei, Fejér megyei és Jász-Nagykun-Szolnok megyei igazgatóságán is, miközben Baranyában a fürdőzéshez elengedhetetlen termékek árusítói kerültek ezen a héten az érdeklődés középpontjába. Csongrádban a jövő hétre tervezik a fürdőhelyek kereskedőinek és vendéglátóinak felkeresését.
A hatóság emberei – mint általában, úgy ezúttal is – főként arra kíváncsiak, hogy a vállalkozások átadják-e a nyugtát, a számlát vevőiknek, bejelentették-e alkalmazottaikat, és megfelelőn használják-e online pénztárgépüket. Szóba kerülhet a készpénzkészlet helyzete is.