Budapest;ellenzék;polgármester;

2019-07-03 15:25:44

A kiugrott LMP-s is indulhat a VII. kerületben, ahol már van egy közös jelölt

Moldován László már próbálkozott Erzsébetvárosban.

Hiába lépett ki június közepén az LMP-ből Moldován László, függetlenként elindulhat polgármester-jelöltként a VII. kerületben – értesült a Népszava. Az LMP volt budapesti elnöke és etikai bizottságának vezetője lapunknak talányosan csak annyit mondott, hogy még nem tudja elindul-e, ugyanakkor több Facebook-csoportban megosztotta hét oldalas, erzsébetvárosi programját.

Moldován kérdésünkre leszögezte, finoman szólva sincs kibékülve az ellenzék VII. kerületi jelöltjével, a DK-s Niedermüller Péterrel.

Moldován egyébként már 2014-ben is próbálkozott Erzsébetvárosban. Legutóbb tavaly áprilisban – amikor az LMP több politikusa visszalépett az esélyesebb ellenzéki jelölt javára – is indult, de csak háromezer szavazatot kapott. Ez nem veszélyeztette a több mint húszezer vokssal záró DK-s Oláh Lajos sikerét, sőt Moldován előtt végzett a fideszes Bajkai István és a jobbikos Stummer János is. Az LMP volt politikusa a májusi, uniós voksolás után mondott le a a párt fővárosi szervezetének irányításáról, júniusban pedig egyebek mellett azzal indokolta kilépését, hogy szerinte ugyanott tart az ország, mint tíz éve. - Gyurcsány vagy Orbán, a fideszes és a DK-s plusz szocialista pártelit uralja a politikát - írta.