Előfizetés

Két hétvégén is pótlóbusz jár a csepeli HÉV vonalán

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.04. 13:41
Illusztráció
Fotó: Népszava
Július 8-án és 12-én szintén a teljes vonalon szünetel a H7-es HÉV közlekedése.
Karbantartás miatt pótlóbusz jár a H7-es HÉV helyett a Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között szombattól hétfőig, valamint jövő héten péntektől vasárnapig – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) csütörtökön az MTI-vel. Mint írták, a július 6-7-i és 13-14-i hétvégén a HÉV közlekedése a teljes vonalon szünetel, helyette H7-es jelzéssel pótlóbusz közlekedik Csepel, Szent Imre tér és a Boráros tér között. A pótlóbuszra Csepel, Szent Imre téren a 179-es autóbusz végállomásán, a Boráros téren az 54-es és az 55-ös autóbusz végállomásán lehet felszállni. Az érintett két hétvégén a Boráros téren a 23E autóbusz a 23-as, az 54-es és az 55-ös autóbusz pedig a 23E végállomásáról indul. Július 8-án (hétfőn) és 12-én (pénteken) szintén a teljes vonalon szünetel a H7-es HÉV közlekedése. A Boráros tér és Csepel, Szent Imre tér között a hétköznap reggeli csúcsidőszakban, 6 órától 9 óráig H7E jelzéssel gyorsjárati autóbusz közlekedik, amely csak a Közvágóhíd H, a Szabadkikötő H, illetve a belváros felé a Szent Imre tér H megállóhelyen áll meg. A reggeli csúcsidőszakon kívül, üzemkezdettől 6 óráig, majd 9 órától üzemzárásig a hétvégi forgalmi renddel megegyező módon a H7-es pótlóbusszal lehet utazni. Ezeken a napokon a Boráros téren az 54-es és az 55-ös autóbusz a Soroksári út Duna felőli oldalán, a 15-ös és a 115-ös autóbusz megállóhelye előtt kijelölt ideiglenes végállomásról indul. A Szent Imre tér és Csepel HÉV-végállomás között a 38-as buszcsalád járataival, továbbá a 35-ös, a 36-os, a 71-es, a 148-as, a 151-es, a 152-es vagy a 159-es autóbusszal lehet utazni, amelyeken a pótlóbuszon kezelt jegyek ezen a szakaszon érvényesek. A 38-as autóbuszcsalád egyes kora reggeli és késő esti indulási időpontjai módosulnak a pótlóbuszhoz csatlakozás biztosítása érdekében – közölte a BKK.

Megvannak az új elnökségi tagok Márki-Zay Péter mozgalmában

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.04. 13:03

Fotó: Molnár Ádám / Népszava
Olykor az egyeztetések konfliktusokat szülnek, de ez természetes – közölte az MMM.
Csütörtökön lapunk számolt be arról, hogy Hadházy Ákos szerdán lemondott a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) alelnöki pozíciójáról. Ezzel a héttagú vezetésből már ketten távoztak. (Ábrahám Júlia – aki Hadházyval együtt korábban az LMP színeiben politizált – már korábban lemondott.) Úgy tudjuk, van még más vezetőségi tag is, aki fontolgatja, hogy lemond. A háttérben húzódó problémák egyszerre személyiek, szervezetiek és ideológiaiak – többen például azt mondták lapunknak, hogy Márki-Zay Péter, Kész Zoltán és Lukácsi Katalin egyre inkább egy „belső kört” alkot az elnökségen belül, és visszatartanak információkat a többiektől, ráadásul ők határozottan jobboldali értékeket vallanak, míg mások a baloldal felé is nyitnának. Az erről szóló cikkünket itt találja.
A Mindenki Magyarországa Mozgalom később a Facebook-oldalán közölte: „Tegnap elnökségi ülést tartott az MMM, ahol új elnökségi tagokat választottunk Kaltenbach Jenőt, volt ombudsmant és Üveges Gábort, Herdnádszentandrás polgármesterét, két elismert közszereplőt, akikkel öröm, hogy együtt dolgozhatunk.” Ábrahám Júliának és Hadházy Ákosnak megköszönték a munkáját, és sok sikert kívántak. Kitértek arra is „Az MMM azt a célt tűzte ki, hogy híd lesz, nem a pártok ellenében szerveződik, hanem civilek és a pártok, jobboldaliak és baloldaliak közös fóruma lesz, és segíti a helyi együttműködéseket. Olykor ezek az egyeztetések konfliktusokat szülnek, de ez természetes. Hálásak vagyunk azért, hogy egyre több városban járulunk hozzá ahhoz, hogy egy hiteles csapat hívja ki a korrupt és hazug hatalmat. És különösen megtisztelő az, hogy számos városban és faluban az MMM színeiben teszik ezt majd a helyi közösségek.

Csárdi Antal is Baranyit szeretné ferencvárosi polgármester-jelöltnek

Z. Á.
Publikálás dátuma
2019.07.04. 11:50

Fotó: Lakos Gábor / Népszava
Az LMP képviselője ezt csütörtök délelőtti sajtótájékoztatóján ajánlotta a pártok figyelmébe.
Csárdi Antal, az LMP országgyűlési képviselője és a helyi szervezet Baranyi Krisztina ferencvárosi képviselőt, a megszűnt Együtt korábbi politikusát szeretné a IX. kerület polgármester-jelöltjének – ezt Csárdi Antal ajánlotta a pártok figyelmébe csütörtöki sajtótájékoztatóján. Kanász-Nagy Máté, a párt ügyvezetője a sajtótájékoztató előtt kérdésünkre válaszolva közölte, hogy nem ért egyet az LMP csütörtöki közleményével. Szerinte valóban vannak még bizonytalan kerületek, azonban korántsem olyan rossz a helyzet, mint azt a közlemény sugallja. Azt mondta, hogy gyakorlatilag egy igazán kérdéses kerület maradt, a IX., de ez sem abban a témában, amiről a közlemény szól. A közleményében egyébként az állt: a párt Budapesti Regionális Kongresszusa június 15-én elfogadta a DK, Momentum, az MSZP és a Párbeszéd budapesti ajánlatát, ami az EP-választás fényében készült. Eszerint ha az LMP jelölőszervezetként támogatja az előválasztás győztesét, és támogatja a kerületi polgármester-jelölteket, akkor „garantálják, hogy az LMP minden kerületben legalább egy közös képviselőjelöltet állíthat”. Kanász-Nagy szerint a sajtótájékoztató tulajdonképpen az LMP IX. kerületének és Csárdi Antalnak a saját akciója, erről testületileg nem döntött az LMP. Azonban úgy véli, abban mindenkinek igaza van, hogy olyan polgármesterjelölt kell, aki minden szereplő számára elfogadható. Csárdi Antal ezzel kapcsolatban azt mondta, hazugság, hogy nem egyeztették a sajtótájékoztatót. Közlése szerint ő maga szólt Kanász-Nagynak a sajtótájékoztatóról, és arról is, hogy a IX. kerületi szervezetük Baranyit szeretné polgármester-jelöltnek. Arra a kérdésünkre, milyen fényt vet az LMP-re az, hogy hazugsággal vádolja a párt egyik vezetőjét, Csárdi azt válaszolta, „az igazság a legfontosabb“. 
Baranyi korábban lapunknak arról beszélt: már április 6-a előtt is azt hallgatta, hogy közel van a megállapodás. Ehhez képest még mindig nem történt semmi, így pesszimista a kérdésben. Az biztos, hogy Karácsony Gergely, az ellenzék főpolgármester-jelöltje Baranyi Krisztinát favorizálja a IX. kerület polgármester-jelöltjeként. Karácsony szerint egyértelmű a helyzet, mert április 6-án deklarálták, hogy a kerületben a Párbeszéd jelölhet aspiránst. Május végén azonban a Momentum kiugró eredményt ért el az uniós választáson. Mivel a Párbeszéd sokáig nem nevezett meg jelöltet, a Momentum vezetői – ellenzéki egyeztetések után – bejelentették, szeretnék, ha Jancsó Andrea mögé sorakozna fel az ellenzék.
Kapcsolódó
Kusza viszonyok az LMP-ben Ferencváros miattNincs még fehér füst Ferencvárosban