Budapest;Karácsony Gergely;

2019-07-05 10:36:15

Hatpárti megállapodás Budapesten

Ferencvárosban előválasztás lesz, Soroksáron pedig a Jobbik által támogatott jelölt mögé állnak.

Ferencvárosban előválasztás lesz, Soroksáron a Jobbik által támogatott jelölt mögé állnak, míg Pesterzsébeten kifarolnak Szabados Ákos mögül az ellenzéki pártok. Karácsony Gergely, az ellenzék közös főpolgármester-jelöltje sajtótájékoztatón azt mondta: ő a csapatkapitány, és szerinte ideje volt már csapatot alkotni.

Molnár Zsolt, az MSZP fővárosi elnöke szerint lezárult az ellenzék egymás közötti versengése, új korszak kezdődik.

Ferencvárosban jelen állás szerint két induló lesz az előválasztáson, Baranyi Krisztina és a momentumos Jancsó Andrea. Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, és más momentumos vezetők korábban azt mondták: az előválasztásra már nincs idő. Azonban Hajnal most kérdésünkre úgy fogalmazott, hogy nem alakult ki konszenzus, mindenkinek áldozatot kellett hoznia, de az előválasztás egy jó megoldás, így a ferencvárosiak dönthetnek a jelöltről. Hajnal leszögezte, hogy ők továbbra is Jancsót támogatják.

Karácsony Gergely most nem akart állást foglalni, ugyanakkor korábban lapunknak is azt mondta, hogy Baranyit tartaná ideális jelöltnek.

Bencsik János, a Jobbik fővárosi elnöke megerősítette a Népszavának tett tegnapi nyilatkozatát: ők is Jancsót támogatják, ahogy – Molnár Zsolt közlése szerint – az MSZP is.

A DK-s Gy. Németh Erzsébet azt mondta, ők a győztes mögé állnak majd. Kanász-Nagy Máté, az LMP ügyvezetője szerint pedig a párt IX. kerületi szervezete Baranyit favorizálja. Arról azonban nem tett említést, hogy ez országosan is így van-e.

Az előválasztás időpontját firtató kérdésekre minden ellenzéki prominens csak annyit válaszolt, hogy a lehető leghamarabb meg kell rendezni.