Teljes az ellenzéki összefogás Szegeden, a DK is beállt Botka mögé

Publikálás dátuma
2019.07.06. 13:28

Fotó: Tóth Gergő
Minden körzetben egyetlen jelöltet fognak állítani a csongrádi megyeszékhelyen.
Az elmúlt napon Gyurcsány Ferenc többször is egyeztetett Botka Lászlóval, Szeged polgármesterével és a DK szegedi szervezetének vezetőjével. A megbeszélések célja az volt, hogy kialakuljon az együttműködés, teljes ellenzéki egység sorakozzon fel a Fidesszel szemben, egyúttal biztosítva az arányos és méltányos részvételt a közös ellenzéki listán és az egyéni körzetekben is – írta szombati közleményében a Demokratikus Koalíció (DK). A párt közölte, hogy a DK elnökének közvetítése sikerrel zárult. „A mindkét fél által elfogadott megállapodás alapján a Demokratikus Koalíció támogatja Botka László polgármester újraválasztását, részt veszünk a közös ellenzéki listán és egyéni jelöltek indításában is. A kölcsönös kompromisszumot a felek elfogadták, a vita lezárult. Valamennyi résztvevő a Fidesz legyőzését tekinti feladatának” – tették hozzá.
Az Összefogás Szegedért Egyesület közölte, hogy a civilek és demokratikus pártok szövetsége örömmel fogadta a DK csatlakozási szándékát, aminek köszönhetően immár hétre bővült a Botka Lászlót és programját támogató szervezetek száma. „Az összefogás a Demokratikus Koalíció érkezésével a teljes ellenzéki palettát lefedi, ami tovább növeli a szövetség sikeres szereplésének az esélyét az őszi önkormányzati választáson” – írták, hozzátéve: az összefogásban részt vevő civilek és politikai szervezetek közös célja, hogy Szeged a jövőben is szabad, független város lehessen, amely békében tud fejlődni, ezért minden körzetben egyetlen jelöltet fognak állítani, és együtt támogatják Botka László újrázását.
Szerző
Frissítve: 2019.07.06. 16:33

A ceglédi ellenzék is egymásra talált, közös jelöltet indítanak

Publikálás dátuma
2019.07.06. 10:45
Illusztráció
Fotó: Népszava
A pártok a Czigle Egyesület mögé álltak be, és ha elindul a független Csáky András, ő lesz a közös polgármester-jelölt.
Közös szándéknyilatkozatot tettek közzé a ceglédi ellenzéki erők, írja a Ceglédi Panoráma: Momentum, az MSZP, a Jobbik, az LMP és a Demokratikus Koalíció a Czigle Egyesület színeiben kíván képviselőjelölteket, polgármestert és közös önkormányzati listát állítani.
"Csak akkor van esélyünk lebontani a helyi korrupt Fidesz hatalmát, ha együttműködünk, összehangoljuk cselekvéseinket és szakpolitikai programjainkat. Egyetértünk abban, hogy az önkormányzati választásra úgy érdemes készülni, ha közösen, egységes erőként állunk ki a kormánypárt jelöltjeivel szemben"

- olvasható a dokumentumban. Megállapodtak a pártok képviselői abban is, hogy indulása esetén Csáky Andrást támogatják polgármesterként. Csáky úgy nyilatkozott, függetlenként indul, ha indul, amiről a későbbiek folyamán tájékoztatja a nyilvánosságot.
Szerző
Frissítve: 2019.07.06. 16:33

Havi 60 ezerért keresnek Fidesz-propagandistának álló egyetemistákat az önkormányzati választás előtt

Publikálás dátuma
2019.07.06. 09:32
Illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
A Fidesz-székházba bejegyzett alapítvány két nappal a lejárta előtt tette közzé a pályázatot.
"A Fúzió Ösztöndíj Program célja, hogy a felsőoktatásban résztvevő, polgári értékeket valló fiataloknak lehetőséget adjon saját véleményük, gondolataik kifejtésére az offline és az online térben egyaránt"- így kezdődik a leírása szoljon.hu-n annak az ösztöndíj-programnak, ami lényegében a következőről szól:
fél évig havi 60 ezer forintot kapnak azok az egyetemisták, akik felcsapnak fideszes propagandistának.

A programot a Szövetség az Új Nemzedékért Alapítvány hirdette meg. Ezt, mint a felhívást kiszúró 444.hu írja, Ágh Péter, a Fidelitas elnöke hozta létre 2012-ben, a kuratórium első elnöke Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere volt, a szervezet a Lendvay utcai Fidesz-székházba van bejegyezve. A portál kiemeli:
az augusztus elsején induló program résztvevői éppen az őszi önkormányzati választás előtti hónapokban kezdenek pénzt kapni annak fejében, hogy kormánypárti véleményekkel írják tele az internetet és az offline sajtót.

"A program időtartama alatt a hallgatók publikációkat, véleménycikkeket írnak és jelentetnek meg, hallgatótársaik körében közösségszervező feladatokat látnak el, valamint rendezvények szervezésében működnek közre" - részletezik ugyanis. Az önkéntes alkalmi propagandistáknak új szervezeti hálót is alapítanak Fúzió Hallgatói Közösségek néven.
Előnyt jelent a pályázat elbírálásában az "ajánlás civil vagy közéleti szervezeti vezetőtől", teszik hozzá. És hogy kétség se férhessen a program bennfenteseket preferáló voltához, azt a pályázatok benyújtásának határideje előtt mindössze két nappal hirdették meg.
Szerző
Frissítve: 2019.07.06. 10:44