Előfizetés

Megszólalt Vizi E. Szilveszter a kutatóintézetekkel kapcsolatban

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.06. 20:50

Fotó: Népszava
Azt mondta, tényleg beszélt Palkoviccsal a témáról, de nem kapott konkrét felkérést.
Nem cáfolta, de nem is erősítette meg az RTL Híradónak Vizi E. Szilveszter akadémikus, hogy ő lehet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat vezetője. Vizi E. Szilveszter a csatorna kérdésére úgy fogalmazott:
„igaz, hogy a miniszter úr felhívott, de kérte a segítségemet, hogy találjunk egy olyan személyt, aki erre alkalmas”.

Konkrét felkérést viszont nem kapott. Arra a kérdésre, Palkovics László biztatta-e, hogy vállalja el, Vizi E. Szilveszter azt mondta, általánosságban beszéltek erről, „egyelőre keresni kell a megoldást”.
Pénteken a Magyar Hírlap számolt be arról: úgy tudják, „bár több név is van a kalapban”, Vizi E. Szilveszter Széchenyi-nagydíjas agykutató, farmakológus kerülhet az Eötvös Loránd Kutatási Hálózatot (ELKH) irányító testület élére. Később az Akadémiai Dolgozók Fóruma közölte: biztos abban, hogy sem Vizi E. Szilveszter, sem más, nemzetközi reputációval és jelentős szakmai életúttal rendelkező tudós nem fogja elvállalni az MTA-ra kényszerített szervezet vezetését. Úgy vélik, „bárki is vállalja a szervezet vezetését, az szakmai karrierjének végét jelentené”.
Ez a szervezet irányíthatja majd a Tudományos Akadémia kutatóintézeteit, amelyeket a tiltakozások ellenére a héten vett el az MTA-tól egy törvénymódosítással a Parlament. Az Akadémiai Dolgozók Fóruma szerint komoly tudós nem vállalhatja el a posztot.

Ötös lottó – Kihúzták a nyerőszámokat, két Joker-telitalálat is volt

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.06. 20:12
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 27. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 27 (huszonhét) 32 (harminckettő) 37 (harminchét) 73 (hetvenhárom) 85 (nyolcvanöt) Nyeremények: 5 találatos szelvény nem volt; 4 találatos szelvényekre egyenként 2 166 530; 3 találatos szelvényekre egyenként 22 010; 2 találatos szelvényekre egyenként 1665 forintot fizetnek. Joker: 654616 A 2 darab Joker-telitalálatra egyenként 27 456 945 forintot fizetnek. 

Megint a Pride betiltását követeli a fideszes képviselő

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.06. 19:07
Boldog István
Fotó: Facebook/Boldog István
A Horthyval viccelőket pedig börtönbe vetné Boldog István.
Ismét kifejezte kirekesztő világnézetét a Fidesz frakcióvezető-helyettese, Boldog István. Ezúttal nem a parlamentben nevezte aberrációnak a melegséget, hanem közösségi oldalán. A családhoz egy férfi és egy nő kell - írja felháborodottan, bár nyitott kapukat dönget: ezt már évekkel ezelőtt beírta az alkotmányba az Orbán-féle kétharmad. Majd hozzáteszi:
a gyerekeket meg kell védeni "a nyílt, szexuális aberrációtól, a provokatív vonulások látványától".

De Boldog tovább megy: egy másik posztban már a Horthy Miklóson viccelődő melegek bebörtönzését követeli, egészen pontosan ezt írta,
"vérlázító, amit művelnek, meggyalázták Horthy Miklós kormányzó úr emlékét. Akik ezt tették börtönbe a helyük, a Pride-ot be kell tiltani!"

Ehhez a kormánypárt utcai trolljainak Vadhajtások nevű blogjáról osztott meg egy bejegyzést illusztrációként. A bejegyzés címlapképén egy kisminkelt Horthy látható.