Előfizetés

Megérkeztek a hatos lottó nyerőszámai

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.07. 16:46

Fotó: Shutterstock
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 27. héten megtartott hatos lottó számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
Nyerőszámok: 14 (tizennégy) 18 (tizennyolc) 21 (huszonegy) 22 (huszonkettő) 43 (negyvenhárom) 44 (negyvennégy) Nyeremények: A 6 találatos szelvény nem volt. az 5 találatos szelvényekre 780 255; a 4 találatos szelvényekre 9870; a 3 találatos szelvényekre 1870 forintot fizetnek.

Roma pénzek, Elios-ügy, kötvénybiznisz: kapott néhány tippet a korrupció elleni harchoz Deutsch Tamás

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.07. 14:45
Deutsch Tamás
Fotó: óth Gergő
Ha komolyan veszi várható kinevezését, Deutsch a NER legnagyobb botrányainak feltárásával is kezdheti a munkát – ajánlotta Ujhelyi István.
Egy sor tippet küldött Deutsch Tamásnak a szocialisták EP-képviselője. Ujhelyi István lapunk cikkét idézve megjegyezte, sokak szerint a kecskére bízták a káposztát azzal, hogy a Deutsch lehet az uniós korrupciós ügyeket vizsgáló költségvetési bizottság egyik alelnöke – az ötlet pedig legalább olyan nevetséges, mint az, hogy az Európai  Néppárt a Fidesz korábbi kommunikációs igazgatóját, a „fedett pályás sorozosásban” világcsúcstartó Hidvéghi Balázst ajánlja a jogállamisággal foglalkozó bizottság alelnökének.
Ujhelyi szerint Deutsch igyekezett keresztbe feküdni az Európai Parlament többsége által később elfogadott, magyarországi jogállamiságról szóló Sargentini-jelentésnek – ennek kapcsán pedig könnyen lebuktatható hazugságokba is belefutott. Ha azonban Deutsch Tamás mégis az érdemi munkát választaná – vetette fel Ujhelyi – akkor kaphat egy kis segítséget. „figyelmébe ajánlom egyfelől a szakbizottság által a Sargentini-jelentéshez benyújtott különvéleményt"
  • „olvasmánynak az Európai Ügyészség fontosságáról készített tanulmányt,
  • de vizsgálódásra javasolnám többek között az Elios-botrány uniós forrásokra gyakorolt hatását,
  • a Farkas Flórián felelősségét felvető „Út a munkába”-program (Híd a munka világába-program, a szerk.) sajátos forrásfelhasználását,
  • Mészáros Lőrinc uniós adófizetői pénzeken történő meggazdagodását és a már hivatkozott egyszereplős közbeszerzések közti összefüggéseket,
  • vagy akár az Európai Unióba bejutást segítő fideszes letelepedési kötvények hátterét”
- áll a politikus felsorolásában. Bejegyzésében Ujhelyi arra is kitér, hogy Orbán Viktor illiberális államot bejelentő tusványosi beszéde után ez már a 251., „a rezsim bűneire” figyelmeztető nyílt levele, és minden hétre jut egy belőlük.

Rogán szerint Orbán bizalmán múlhat az EB elnökének kinevezése

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.07. 11:42
Rogán Antal Orbánnal társalog az Országgyűlés korábbi ülésén
Fotó: Tóth Gergő
Megszavazták a bizalmat Ursula von der Leyernek, de a magyar miniszterelnök előtte azért még elbeszélgetett vele - fejtegette Rogán Antal.
Elképesztő, ellentmondásoktól hemzsegő interjút adott a a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője vasárnap a Kossuth Rádiónak, melyet az MTI is idézett. Rogán Antal arról beszélt, hogy Frans Timmermans, a szocialisták csúcsjelöltje vagy Manfred Weber, az Európai Néppárt jelöltje azért nem lehettek az az Európai Bizottság elnökei, mert bevándorláspártiak – ráadásul Manfred Weber többször is megsértette a magyarokat. 
A nyilatkozat tele van csúsztatásokkal, kezdve Manfred Weber bevándorlás-pártiságának hangoztatásával: Weber ugyanis többször egyértelműen szólalt fel az illegális bevándorlás ellenzőjeként. Áprilisban még arról beszélt, hogy „határozottabban kell fellépni az illegális bevándorlás és a terrorizmus ellen, és tovább kell erősíteni a külső határok védelmét (…) Meg kell védeni az európai életmódot”. De szigorú intézkedéseket ígért az embercsempészekkel szemben májusi, szófiai látogatása során is. 
Weber és Timmermans megbuktatásában közel sem a bevándorlás játszott szerepet, hanem a kölcsönös politikai európai parlamenti tőrdöfések: a néppárti jelöltet a szocialista és liberális pártszövetségek kaszálták el – akik ezzel az egész csúcsjelölti rendszert is bedöntötték – míg Timmermans bukása a néppárti olasz és V4-es ellenkezésnek tudható be.
A fenti azonban csak kisebb ferdítésnek tűnhet a továbbiakhoz képest. Rogán szavaiból ugyanis úgy tűnik, hogy Orbán bizalmán múlt Ursula von der Leyer EB-elnökjelöltsége is. Mint mondta,  lehet megelőlegezett bizalmat adni az új vezetőknek,
„Ursula von der Leyen asszonyt is úgy lehetett megválasztani, hogy Orbán Viktor telefonon beszélt a jelölttel, és megkérdezte őt arról, hogy bizottsági elnökként hajlandó-e kellő tiszteletet tanúsítani Magyarország és a közép-európai nemzetek iránt.”

Rogán Antal szerint pedig a tisztelet tanúsítására ígéretet is kapott Magyarország. Jobb ezt még egyszer megismételni, kormányzati retorikai elemek nélkül, pusztán a tényeket említve:
az Európai Néppártban felfüggesztett, szavazati joggal nem rendelkező Fidesz elnöke felhívta az Európai Bizottság vezetőjének jelölt német miniszterasszonyt – akit 28 uniós államból jelenleg 27 támogat – és tiszteletet követelt tőle Magyarországnak; ő pedig tiszteletet ígért nekünk, ezen múlt minden.

Nagy maflás ez a józan észnek, de Rogán visszakézből adta a következőt is, hiszen szinte azonnal sikerült ellentmondania magának. Úgy folytatta, hogy az Európai Bizottság elnökének semelyik ország vezetőjének nem kell megfelelnie. Hogy ez miként fér össze Orbán Viktor gyámolító-eligazító telefonhívásával, az a szürreális fideszes gondolkodásmód rejtélye – von der Leyernek talán csak jelöltként kötelessége a szőnyeg szélére állnia, ha a magyar miniszterelnökkel beszél.
Ha mindehhez még hozzátesszük, hogy Ursula von der Leyer annyira nem bevándorlásellenes, hogy 2014-ben még egy szíriai menekült fiút is befogadott otthonába (egy évvel később a Politico cikke szerint pedig határozottan bírálta a Röszkénél menekülteket gumibotozó, könnygázzal lefújó magyar rendőröket), akkor a Rogán által előadott zűrzavar totálissá válik. Persze lehet, hogy csak egy félreértés tanúi voltunk: Rogán Antalt talán a rádiókabaré műsorába hívták meg, de eltévesztette a stúdiót, és helyette a Vasárnapi Újságban mutatta be tréfás műsorszámát - a riporter pedig jobbnak látta, ha nem kérdez rá a furcsaságokra.