Orbán beszédet mond az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadásán

Publikálás dátuma
2019.07.08. 15:54
Megemlékezés után egy mosolygós fotó Orbán Viktorral
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda
A Budapesti Kongresszusi Központba szervezett rendezvényen hosszú idő óta először, a magyar miniszterelnök is részt vesz.
„Két szempontból is különleges lesz az idén az amerikai nagykövetség függetlenség napi fogadása, hiszen ezúttal Orbán Viktor kormányfő is jelen lesz kedden a Budapesti Kongresszusi Központban, ahol beszédet is tart majd” – írja a Magyar Nemzet diplomáciai forrásokra hivatkozva.  A kormány az elmúlt években csak miniszteri szinten képviseltette magát a július 4-hez fűződő találkozón. Orbán az elmúlt évek során mindig kapott meghívót az eseményre, de nem jelent meg azon.
Szerző
Frissítve: 2019.07.08. 16:17

Nagykanizsán is közös jelöltet indít az ellenzék

Publikálás dátuma
2019.07.08. 14:39
Zakó László a Jobbik regionális igazgatója sajtótájékoztatón jelentette be összefogást, Hári Tibor nem vett részt a bejelentésen
A város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul.
A Jobbik, az MSZP, a Momentum, az LMP és a DK az Éljen Városunk! Egyesület jelöltjét, Hári Tibor ügyvédet támogatja az őszi polgármester-választáson Nagykanizsán – jelentették be hétfőn a városháza előtt tartott sajtótájékoztatón. Horváth Jácint, a DK választókerületi elnöke hozzátette, hogy a város mind a tíz körzetében egyetlen ellenzéki képviselőjelölt indul. Megjegyezte: az ellenzéki pártok fél éve azért dolgoznak, hogy olyan egységet, szövetséget hozzanak létre, amely az őszi önkormányzati választáson eséllyel indulhat; a tavasszal alakult Éljen Városunk! Egyesületet hatalmazzák fel arra, hogy jelölteket indítson.    Azt mondta, az elmúlt tizenhárom évben több mint 10 százalékkal csökkent a város lakossága, és gazdasági ereje is visszaesett. Horváth Jácint szerint ennek fő oka, hogy a helyi önkormányzati testület nem képes mozgósítani azokat az erőket, amelyek jó pályára állítanák a város gazdasági fejlődését. Az őszi önkormányzati választáson szeretnének meghatározó többséget szerezni és az új testülettel a város gazdasági erejét visszaadni – mondta. Az egyesület polgármesterjelöltje, Hári Tibor ügyvéd „tiszta múltú, tisztakezű ember”, életkoránál, tapasztalatánál fogva alkalmas a város irányítására – mondta Zakó László, a Jobbik Zala megyei elnöke. Károlyi Attila, az LMP választókerületi elnöke arról beszélt, hogy szeretnék folytatni a zöldprogramot, alternatív energiák hasznosításával, és pályázati forrásból megvalósuló fejlesztésekkel szeretnék csökkenteni a környezeti szennyezést. Fodor Csaba, az MSZP Zala megyei elnöke kiemelte: az összefogás az egyetlen útja annak, hogy új önkormányzati testület álljon fel és új polgármestere legyen Nagykanizsának. A jelenlegi városvezetés nem élt a lehetőségekkel, az új testületnek viszont alkalmasnak kell lennie arra, hogy kimozdítsa a várost „a lefelé menő spirálból” – hangsúlyozta. A cél, hogy Nagykanizsának pártok fölött álló, független városvezetője legyen – mondta Schauta Marcell, a Momentum helyi szervezetének elnöke.
Szerző
Témák
Nagykanizsa
Frissítve: 2019.07.08. 16:55

Új főszerkesztő vezeti a 24.hu-t

Publikálás dátuma
2019.07.08. 13:48
Pető Péter
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Szigeti Pétert eddigi helyettese, Pető Péter váltja.
A 24.hu eddigi főszerkesztője, Szigeti Péter augusztus 1-től digitális lapigazgatóként vezeti tovább a 24.hu hírportált, ezzel egy időben Pető Péter eddigi főszerkesztő-helyettes főszerkesztővé, Bita Dániel vezető szerkesztő pedig főszerkesztő-helyettessé lép elő - közölte a kiadó.  A 24.hu-nál újonnan létrehozott, de a Central Médiacsoport más termékeinél korábban már jól működő lapigazgatói feladatkörben Szigeti Péter felel ezentúl a portál hosszú távú tartalmi és üzleti stratégiájáért. A 24.hu üzleti irányítását eddig Bognár Bálint, a kiadó digitális üzletágának vezetője látta el termékmenedzserként. Megnövekedett feladatai miatt döntött az átszervezés mellett, amely illeszkedik a hírportál elmúlt két évben zajló fejlesztési stratégiájába.  
Szerző
Témák
24.hu