Előfizetés

Halálos baleset – Villanyoszlopnak ütközött egy motoros Abádszalókon

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.10. 06:47
Illusztráció
Fotó: Népszava
A fiatal motoros a helyszínen életét vesztette.
Letért az útról és villanyoszlopnak ütközött kedd este egy motoros a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalók belterületén, az Alsóerdősor úton – írja a police.hu. A balesetben a fiatal motoros a helyszínen életét vesztette.

150 év börtönt kaptak a korrupción kapott záhonyi határrendészek

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.09. 22:01
Illusztráció
Fotó: Népszava
Az útlevelekbe rejtett pénzek elfogadásáról még a határrendészek felettesei is tudtak, az 53 vádlott szinte mindegyike ülhet.
Háromnegyed órán át olvasta a bíró a vesztegetési ügy vádlottjainak ítéletét, írja az atv.hu. Az 53 érintettet 4 évvel ezelőtt, vették őrizetbe, mert rendszeresen kértek és fogadtak el kenőpénzt külföldiektől. Szinte mindenki börtönt kapott; 5 és fél év volt a legsúlyosabb kiszabott büntetés, a legtöbben 3 évet ülhetnek.
"A módszer lényege az volt, hogy a külföldi állampolgár az útlevelében elrejtette a készpénzt, ... hogy ezzel mennyi pénzt lehetett keresni, azt jól mutatja, hogy egy szolgálat végén tetten ért útlevélkezelőnél, 950 euró volt az alsónadrágjában"

- nyilatkozta még 2015-ben az ATV-nek a központi nyomozó főügyészség helyettes szóvivője, Simon Richárd az esetről. Az útlevélvizsgálók elsősorban azoktól a külföldiektől kértek és fogadtak el pénzt, akiknek útlevele vagy vízuma lejárt, vagy például túlsúlyos járművel akartak átmenni a határon. A vesztegetés elfogadást plusz jövedelemként kezelték, amelyről feletteseik is tudtak.
Az ítélet egyelőre nem jogerős.

Kamionnal ütközött, majd egy ház udvarába csapódott egy autó Szombathelyen

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.09. 18:33
Illusztráció
Fotó: Tóth Gergő / Népszava
Egy embert feszítővágóval kellett kiszabadítani, a helyszínre mentők is érkeztek.
Összeütközött egy személyautó és egy kamion Szombathelyen, a 86-os főút és a Rumi út kereszteződésénél, írja a katasztrófavédelem. Az autó egy ház udvarába csapódott. A tűzoltók egy embert feszítővágó segítségével kiszabadítottak a járműből, a helyszínre mentők is érkeztek.
A délután fél 5-kor történt balesetről azt írja a rendőrség, a helyszínelés és a műszaki mentés idejére a balesettel érintett útszakaszon teljes útlezárás van érvényben. A rendőrök a Körmendi út felől érkezőket a Külső Rumi út, a Csaba út felől érkezőket a 87-es számú főút felé terelik.