Előfizetés

Egy civil szervezet képviselőjét támogatják az ellenzéki pártok Szentendrén

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.10. 13:33

Fotó: H. Szabó Sándor / AFP/ORFK
Fülöp Zsolt azért vállalta a jelöltséget, mert „véget akar vetni annak a korszaknak, amely egyre gyorsuló ütemben szűkíti be Szentendre fejlődési lehetőségeit”.
Fülöp Zsoltot, a Társaság az Élhető Szentendréért Egyesület civil szervezet képviselőjét támogatják az ellenzéki pártok Szentendrén. A  DK, az LMP, az MSZP, a Jobbik, és a Momentum helyi politikusai és párton kívüli civilek a TESZ jelöltjeként indulnak azért, mert - közleményük alapján - „veszélyben látják városuk jövőjét, és készek együtt, közös erőfeszítéssel cselekedni Szentendre kiszámítható és fenntartható fejlődéséért”– írja a 24.hu.  Fülöp azt mondta, azért vállalta a polgármester-jelöltséget, mert „véget akar vetni annak a korszaknak, amely egyre gyorsuló ütemben szűkíti be Szentendre természetes és kívánatos fejlődési lehetőségeit”.  
„Az elmúlt években a városvezetés felelőtlenül szolgáltatta ki Szentendrét, és szolgáltatja ki mind a mai napig ingatlanügyleteken és beruházásokon meggazdagodó érdekcsoportoknak”

– tette hozzá.

Május óta harmincöt taxi rendszámát vonták be

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.10. 13:27
Illusztráció: Shutterstock
Budapesten, Sopronban és Zamárdiban is összevont személyszállítói ellenőrzést végeztek.
Május óta harmincöt taxi rendszámát vonta be a fokozott ellenőrzéseket végző hatóság – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) szerdán az MTI-vel. A közleményben kiemelték, hogy a nyári tömegrendezvényekhez kapcsolódóan Budapesten, Sopronban és Zamárdiban összevont személyszállítói ellenőrzést végeztek négy régió közlekedési hatósági szakemberei az elmúlt két hétben. Mint írták, az Innovációs és Technológiai Minisztérium közúti ellenőrei június végén, július elején a Volt Fesztivál és a Balaton Sound helyszíneinek közvetlen közelében, valamint Budapest kiemelt közlekedési csomópontjainál, a Keleti Pályaudvar, a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér, a Népliget térségében dolgoztak. A megvizsgált 227 taxi közül 16 esetében találtak hiányosságot, jellemzően a szolgáltatás nyújtásához szükséges engedélyek hiányát. A feltárt mulasztások miatt több esetben 200 ezer forinttól 800 ezer forintig tartó bírságot szabtak ki, kilenc jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit a helyszínen bevonták. A szabályszegő taxisok nemcsak az utasokat csapják be, hanem a Magyarországra érkező turisták megkárosításával az ország hírnevének is ártanak. A közlekedési hatóság szakemberei 2019. május 11-e óta fokozott ellenőrzést végeznek a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtéren, ahol az elmúlt közel két hónapban 617 járművet vizsgáltak meg, 40 esetben találtak hiányosságot, 26 jármű forgalmi engedélyét és hatósági jelzéseit vonták be. A reptér üzemeltetőjének hivatalos taxis partnere a tavalyi év azonos időszakához képest mintegy 9 százalékos növekedést tapasztalt a fuvarszámokban. E bővülés részben a fokozott ellenőrzések érdemi visszatartó erejének tudható be. A hatóság a teljes idegenforgalmi főszezonban folytatja a célzott ellenőrzéseket az utasok és a tisztességes, szabálykövető vállalkozások védelme érdekében – közölte az ITM.

Deutsch lehet a „tartalékos” jelölt Trócsányi helyett

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.10. 12:20

Fotó: Michel Christen / Európai Parlament
Amennyiben Trócsányi megválasztására az Európai Parlament nem adná az áldását, már megvan a „B-terv”.
Deutsch Tamás a “tartalékos” biztos-jelölt, ha Orbán Viktor jelöltjére, Trócsányi László megválasztására az Európai Parlament nem adná az áldását - írja az atv.hu kormányközeli forrásokra hivatkozva. A portál információi szerint Brüsszelben „Járóka Lívia nevét is hallani”. Mint azt a portál már korábban megírta,
Brüsszelben a vétó lehetősége is „ott van a levegőben” a magyar igazságügyminiszter esetében.

A vétóval szimbolikusan Orbán Viktort büntetnék, közvetve pedig Trócsányit, mert az Orbán-kormány igazságügyminisztere volt, a Sargentini-jelentés pedig a magyar jogállamiság rendszerszintű sérelmét állapította meg.