Viselkedjen államtitkárként, és mindjárt lesz piája, számítógépe

Publikálás dátuma
2019.07.11. 15:35

Fotó: Shutterstock
A trükk tényleg működik, csak épp börtön jár érte.
A Debreceni Járásbíróság nyomozási bírája 2019. július 10-én 30 napra elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint 2018 októberétől államtitkárnak kiadva magát, politikai kapcsolataira hivatkozva tévedésbe ejtette a főleg műszaki cikkek forgalmazásával foglalkozó üzletek eladóit, akiktől több millió forint értékben hozott el laptopokat, számítástechnikai eszközöket, valamint más boltokból italokat és egyéb értéktárgyakat. A bíróság álláspontja szerint szabadlábon hagyása esetén az 52 éves debreceni férfinél fennáll a bűnismétlés veszélye, az eljáráson való jelenléte így biztosítható. A legszigorúbb kényszerintézkedés azért is indokolt, mert a gyanúsított különös többszörös visszaesőnek számít, valamint több rendbeli csalás elkövetésének megalapozott gyanúja áll fenn. A férfi a bűncselekmények elkövetését mind a nyomozó hatóság, mind a nyomozási bíró előtt beismerte.
Szerző

Kilenc évet kapott a kábítószer hatása alatt vezető sofőr, aki négy ember halálát okozta

Publikálás dátuma
2019.07.11. 11:44
Képünk illusztráció
Fotó: PHILIPPE HUGUEN / AFP
A tettes büntetett előéletű volt és alkoholt is fogyasztott a kábítószerek mellett, mielőtt a volán mögé ült.
 A Sátoraljaújhelyi Járásbíróság nem jogerősen kilenc év börtönbüntetésre ítélte azt a sofőrt, aki ittasan és kábítószertől bódult állapotban balesetet okozott, amelyben négy ember meghalt. A Miskolci Törvényszék az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében azt írta: a vádlott 2017. február 5-én reggel személygépkocsijával Karcsa irányából Sátoraljaújhely felé haladt a 381-es főúton, majd hirtelen áttért a szemközti forgalmi sávba, ahol frontálisan ütközött a vele szemben szabályosan közlekedő autóval. Utóbbi megpördült, és az úttest melletti vízelvezető árokba csapódva állt meg. 
Az autóban öten utaztak, közülük hárman - köztük a gépkocsi vezetője - a helyszínen életüket vesztették, ketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A vádlott által vezetett gépjármű első ülésén utazó férfi szintén meghalt,

míg a hátsó ülésen utazók könnyebb sérüléseket szenvedtek. A járásbíróság kettőnél több ember halálát okozó ittas állapotban elkövetett járművezetés bűntette miatt mondta ki bűnösnek a vádlottat, és kilenc év börtönbüntetésre ítélte. A büntetés kiszabásánál
figyelembe vette a bíróság, hogy a vádlottnak négy kiskorú gyermeke van.

Súlyosító körülményként értékelte ugyanakkor, hogy büntetett előéletű, továbbá azt, hogy a férfi bódult, valamint erősen ittas volt a baleset időpontjában, és az egyik sértett maradandó fogyatékosságot szenvedett. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn, míg a vádlott és védője fellebbezést jelentett be.
Szerző

Szalmakalapos tolvajok raboltak ki budapesti utasokat

Publikálás dátuma
2019.07.11. 09:50
Képünk illusztráció
Fotó: Paul Zinken / AFP
A román állampolgárságú elkövetők szorosan a sértettek mögé léptek, és miközben az egyik belenyúlt a táskába.
A BRFK Vagyonvédelmi Osztály Zseblopási Alosztályának nyomozói őrizetbe vettek négy román állampolgárt.  Budapest I., V. és XI. kerületében tömegközlekedési eszközökön a két nő és a két férfi külföldi turisták táskájából próbált lopni július 9-én délelőtt – írja a police.hu.
Az elkövetők szorosan a sértettek mögé léptek, és miközben az egyik belenyúlt a táskába, társai testükkel, illetve szalmakalapokkal takarták a cselekményt.

Az elkövetők két utasnak kutattak a táskájában, de nem loptak el belőle semmit, a harmadiktól azért nem vettek el semmit, mert észrevette a sértett, hogy valaki a táskájába nyúlt. Ezt követően az V. kerületben az egyik villamoson ugyanezzel a módszerrel ellopták egy utas pénztárcáját, a benne lévő pénzzel és bankkártyával együtt, majd a Széchenyi István térnél leszálltak. A Budapesti Rendőr-főkapitányság Zseblopási Alosztályának nyomozói észlelték a bűncselekményt és egy utcával arrébb elfogták a társaság három tagját. A rendőrök az elkövetőknél megtalálták az ellopott pénztárcát, amit hiánytalanul visszaadtak a sértettnek. 
Az elkövetők negyedik társa az első kísérlet után levált a többiektől. A rendőrök a férfit még aznap egy ferencvárosi apartmanban fogták el.

A BRFK Vagyonvédelmi Osztály nyomozói az egyik román férfit lopás vétség kísérlet miatt, társait három rendbeli lopás kísérlet, valamint egy rendbeli lopás vétség miatt gyanúsítottként hallgatták ki.
Szerző