A tanuk kivásárlásával vádolják az emberkereskedelemmel és szexuális visszaélésekkel vádolt milliárdost

Publikálás dátuma
2019.07.13. 08:20
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség cellában szeretné látni Mark Epsteint, mondván: semmi nem akadályozza, hogy külföldre meneküljön.
Mark Epsteint azzal is vádolja a New York-i ügyészség, hogy 350 ezer dollárral próbált meg befolyásolni várható tanúkat. Korábban emberkereskedelemért és szexuális visszaélésekért tartóztatták le a milliárdos üzletembert. Elemzők szerint az újabb vád pénteki benyújtásával az ügyészek közelebb kerültek ahhoz, hogy elutasítsák Epstein ügyvédjeinek kérelmét az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésre. A szövetségi ügyészek azt állítják: bizonyítékaik vannak arra, hogy a 66 éves férfi tavaly 350 ezer dollárt utalt át két olyan embernek, aki tanúskodhatna ellene. "Ez a cselekedet, és különösen időzítése azt jelzi, hogy a vádlott megpróbálta befolyásolni az üzelmeit segítő két személyt, akik információkkal szolgálhatnak róla a nemrégiben napvilágra került vádakról" - írták az ügyészek a bíróhoz benyújtott, és az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott dokumentumukban. Epstein ügyvédjei a hét közepén azzal érveltek az óvadék mellett, hogy védencük nem jelent veszélyt a közösségre. Óvadéknak az üzletember 77 millió dollár értékűre becsült manhattani luxuslakását ajánlották fel, és egyben azt kérték, hogy Epstein a lakásában várhassa ki a bírósági tárgyalást. Az ügyészek azonban a bíróságnak írt levelükben azt hangsúlyozták, hogy "semmi nincs, ami megakadályozhatná, hogy (Epstein) elmeneküljön az országból". A bíróság hétfőn hoz döntést az óvadék ügyében.
Szerző

Kamionnal ütközött egy autó, ketten meghaltak Rákóczifalvánál

Publikálás dátuma
2019.07.12. 19:13

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Földútra terelik a 442-es forgalmát, teljes lezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.
Halálos baleset történt péntek délután 4-kor a 442-es számú úton, Rákóczifalva külterületén, tájékoztat a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi és egy nyerges vontató ütközött a 10-es kilométerszelvényben.
A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését. A közlekedők rendőri forgalomirányításra számíthatnak az adott útszakaszon. A forgalmat mindkét irányból a mellette lévő földútra terelik.
Szerző
Frissítve: 2019.07.12. 21:31

Testvérgyilkosság: késekkel kergettek, majd leszúrtak egy fiatal férfit Isaszegen

Publikálás dátuma
2019.07.12. 13:55
Illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az áldozatra testvére és annak felesége támadt rá, hiába próbált menekülni a döfések elől.
Emberölés miatt felelhet egy 37 éves nő és egy 32 éves férfi, akik a rendőrség szerint csütörtök délután halálra késelték ismerősüket Isaszegen.  
Bár a police.hu közleménye erre nem tért ki, úgy tudjuk, hogy testvérgyilkosság történhetett – a gyanúsított férfi saját öccsét szúrta le – az elkövetők pedig élettársak voltak 
A nyomozás adatai szerint a nő kezdte a támadást: előbb a házban próbálta megszúrni a 31 éves áldozatot, aki még ki tudott menekülni az udvarra. Ott viszont belefutott bátyjába, aki már kivont késsel várt rá, és mellkason döfte testvérét.

A Pest megyei nyomozók rövid időn belül azonosították és elfogták a gyanúsítottakat; a párost őrizetbe vették, hamarosan letartóztatásba kerülhetnek. A megyei rendőr-főkapitányság az eset kapcsán hangsúlyozza, hogy „a rendőrök szükséges erőkkel jelen vannak Isaszegen, a településen nyugalom van.” A Blikk az eset kapcsán arról írt, hogy a környék összes rendőre a helyszínre vonult.
Szerző