Előfizetés

Óriási sebességgel cikázott a sztrádán a BMW-s, mielőtt egy magyar családot kórházba juttatott volna - videó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.13. 09:55

Az ámokfutó fékezés nélkül száguldott bele az áldozatok kocsijába.
Újabb videó került elő arról a BMW-ről, amelyik a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel belerohant egy magyar család szabályosan araszoló autójába, írja a 24.hu. A Jutarnji list című horvát lap közölte az egyik térfigyelő kamera felvételét, amin jól látszik, hogy a BMW lassítás nélkül csapódott az előtte álló kocsiba.
Az ámokfutóról egy újabb videó került elő, amit egy másik autós készített az autópályán a tragédiát megelőző időszakról. Ezen látható, hogy a BMW-s 150 kilométeres sebesség felett cikázik az autósok között veszélyesen megközelítve másokat.
A felvételt készítő autós azt írta: Varaždintől vezetem az autópályáján, mivel a BMW-s nem a szabályoknak megfelelően vezetett, rögzítettem, mit csinál. A férfi részeg módjára vezetett. Mielőtt a baleset történt,néhány centiméterre haladt el mellettem. A magyar család állapota egyébként stabil, az apa és a fiú műtétüket követően az intenzív osztályra került.

A tanuk kivásárlásával vádolják az emberkereskedelemmel és szexuális visszaélésekkel vádolt milliárdost

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.13. 08:20
Képünk illusztráció
Fotó: Shutterstock
Az ügyészség cellában szeretné látni Mark Epsteint, mondván: semmi nem akadályozza, hogy külföldre meneküljön.
Mark Epsteint azzal is vádolja a New York-i ügyészség, hogy 350 ezer dollárral próbált meg befolyásolni várható tanúkat. Korábban emberkereskedelemért és szexuális visszaélésekért tartóztatták le a milliárdos üzletembert. Elemzők szerint az újabb vád pénteki benyújtásával az ügyészek közelebb kerültek ahhoz, hogy elutasítsák Epstein ügyvédjeinek kérelmét az óvadék ellenében történő szabadlábra helyezésre. A szövetségi ügyészek azt állítják: bizonyítékaik vannak arra, hogy a 66 éves férfi tavaly 350 ezer dollárt utalt át két olyan embernek, aki tanúskodhatna ellene. "Ez a cselekedet, és különösen időzítése azt jelzi, hogy a vádlott megpróbálta befolyásolni az üzelmeit segítő két személyt, akik információkkal szolgálhatnak róla a nemrégiben napvilágra került vádakról" - írták az ügyészek a bíróhoz benyújtott, és az amerikai sajtóban nyilvánosságra hozott dokumentumukban. Epstein ügyvédjei a hét közepén azzal érveltek az óvadék mellett, hogy védencük nem jelent veszélyt a közösségre. Óvadéknak az üzletember 77 millió dollár értékűre becsült manhattani luxuslakását ajánlották fel, és egyben azt kérték, hogy Epstein a lakásában várhassa ki a bírósági tárgyalást. Az ügyészek azonban a bíróságnak írt levelükben azt hangsúlyozták, hogy "semmi nincs, ami megakadályozhatná, hogy (Epstein) elmeneküljön az országból". A bíróság hétfőn hoz döntést az óvadék ügyében.

Kamionnal ütközött egy autó, ketten meghaltak Rákóczifalvánál

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.12. 19:13

Fotó: Donka Ferenc / MTI
Földútra terelik a 442-es forgalmát, teljes lezárás mellett helyszínelnek a rendőrök.
Halálos baleset történt péntek délután 4-kor a 442-es számú úton, Rákóczifalva külterületén, tájékoztat a rendőrség. A rendelkezésre álló adatok szerint egy személygépkocsi és egy nyerges vontató ütközött a 10-es kilométerszelvényben.
A rendőrök teljes útlezárás mellett kezdték meg a baleset helyszínelését. A közlekedők rendőri forgalomirányításra számíthatnak az adott útszakaszon. A forgalmat mindkét irányból a mellette lévő földútra terelik.