Előfizetés

Tusfürdőket lopott egy 17 éves fiú Kiskunhalason, majd megharapott egy bolti alkalmazottat

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.13. 12:57

Az illatszereket a ruhájába rejtve próbálta kicsempészni az üzletből.
Rablásról érkezett bejelentés a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra pénteken délelőtt. A rendelkezésre álló adatok szerint egy 17 éves férfi 10 óra 50 perckor az egyik helyi üzletből öt tusfürdőt tulajdonított el. Az illatszereket a ruhájába rejtette, azonban mikor a pénztár mellett elhaladt, az egyik alkalmazott megpróbálta visszatartani, ezért dulakodás alakult ki közöttük – írja a police.hu.
Az ismeretlen – hogy szabadulni tudjon – megharapta a férfi alkarját, majd elmenekült a helyszínről.

A rendőrök rövid időn belül beazonosították, és 15 óra 35 perckor elfogták azt a helyi fiút, aki a rablás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. A fiatalkorút kihallgatását követően őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Hatástalanították a rákospalotai világháborús bombát

MTI
Publikálás dátuma
2019.07.13. 11:43

A gránátra a vasútállomás felújítási munkálatai során találtak rá néhány nappal ezelőtt.
A Rákospalota-Újpest vasútállomás környékét lezárták, az érintett területet kiürítették, oda nem lehet bemenni sem autóval, sem gyalogosan - közölte a fővárosi kormányhivatal a honlapján. Hamarosan a rendőrök is elhagyják a területet, majd átadják a helyszínt a Magyar Honvédség tűzszerészeinek, akik megkezdik a robbanótest hatástalanítását. Budapest Főváros Kormányhivatala korábban azt közölte:
a kilőtt állapotú, gyújtóval felszerelt szovjet típusú betonromboló gránátra szerdán, a vasútállomás felújítási munkálatai során találtak rá.

A robbanószerkezet hatástalanítását a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred szakemberei várhatóan 13 óráig elvégzik. Az M1 helyszínen tartózkodó tudósítója elmondta, egy 203 milliméteres szovjet betonromboló bombát kell hatástalanítani. A robbanótest 106 kilogramm, több mint 20 kilogramm robbanóanyag van benne.

Óriási sebességgel cikázott a sztrádán a BMW-s, mielőtt egy magyar családot kórházba juttatott volna - videó

nepszava.hu
Publikálás dátuma
2019.07.13. 09:55

Az ámokfutó fékezés nélkül száguldott bele az áldozatok kocsijába.
Újabb videó került elő arról a BMW-ről, amelyik a horvát autópálya fizetőkapujánál nagy sebességgel belerohant egy magyar család szabályosan araszoló autójába, írja a 24.hu. A Jutarnji list című horvát lap közölte az egyik térfigyelő kamera felvételét, amin jól látszik, hogy a BMW lassítás nélkül csapódott az előtte álló kocsiba.
Az ámokfutóról egy újabb videó került elő, amit egy másik autós készített az autópályán a tragédiát megelőző időszakról. Ezen látható, hogy a BMW-s 150 kilométeres sebesség felett cikázik az autósok között veszélyesen megközelítve másokat.
A felvételt készítő autós azt írta: Varaždintől vezetem az autópályáján, mivel a BMW-s nem a szabályoknak megfelelően vezetett, rögzítettem, mit csinál. A férfi részeg módjára vezetett. Mielőtt a baleset történt,néhány centiméterre haladt el mellettem. A magyar család állapota egyébként stabil, az apa és a fiú műtétüket követően az intenzív osztályra került.