Elvontatták a kisiklott mozdonyt, zavartalan a forgalom Érdnél

Publikálás dátuma
2019.07.14. 08:14
Daruval emelték vissza a sínekre az érdi nagyállomásnál kisiklott mozdonyt
Fotó: Mihádák Zoltán / MTVA - Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelõ Alap
Másfél napig dolgoztak a 126 tonnás mozdony kiemelésén, ami korábban egy ütközőt is kidöntve futott le a sínekről.
Vasárnap hajnaltól ismét teljes útvonalon közlekednek a vonatok a Budapest-Pusztaszabolcs-Pécs vonalon, és már nem kell pótlóbuszokra átszállni Kelenföld és Százhalombatta között, mivel a tervezettnél korábban, vasárnap 10.00 óra helyett már szombaton éjfél előtt befejezték az érdi vasútállomásnál kisiklott mozdony műszaki mentését, valamint a beemelés és daruzás miatt elbontott felsővezeték helyreállítását. A Mávinform MTI-nek tájékoztatása szerint vasárnap 10.00 óráig érvényben marad a Déli-Kelenföld, Keleti-Kelenföld közötti szakaszokra a forgalomkorlátozások miatt bevezetett felármentesség (IC pót- és/vagy helyjegy esetén).  

Engedély nélkül indult, kis híján lezuhant

  Pénteken 22.00 órakor 30-40 vasúti szakember közreműködésével kezdték meg a visszaemelését és elszállítását annak a mozdonynak, amely hétfőn délután Érden engedély nélkül elindult, a csonkavágány végén az ütközőbakot kiütötte, majd kisiklott, és az érdi Velencei út közelében lévő töltés szélén állt meg. 
A 126 tonnás mozdony a vonatközlekedésben a hét folyamán nem okozott gondot, azonban a visszaemelés és elszállítás idejére le kell állítani a vonatforgalmat, valamint a közúti közlekedést is a Velencei úti híd érintett szakaszán. Kelenföld és Százhalombatta között pótlóbuszok szállították az utasokat a műszaki mentés végéig.
Szombaton reggel 6.00 óráig tartott a felsővezeték-hálózat visszabontása, ezt követően állították fel a darut. Ennek segítségével délelőttre már annyira sikerült visszavontatni a mozdonyt a csonkavágányra, hogy negyed tizenegytől feloldhatták az útzárat Érden, a Velencei úti vasúti felüljárónál.    A mozdonyt szombat délután sikerült visszaemelni a sínekre. Ezután elbontották a darut, és még késő este megkezdődhetett a biztosítóberendezés kábeleinek helyreállítása, valamint a felsővezeték visszaépítése, amely mintegy 6 órát vett igénybe.
Szerző

Hát palotát nem vesz, de egy kisebb budai villára futja annak, aki eltalálta ezt az öt számot

Publikálás dátuma
2019.07.13. 19:39
Shutterstock illusztráció.
Viszonylag szolid összeggel (legalábbis a milliárdos tételekhez képest) gazdagodhat az, aki telitalálatot ikszelt lottószelvényén.
A 212 millió forintos fődíjért a következő számokkal kellett előre tisztába lenni: 1 6 27 28 54 
Szerző
Témák
ötöslottó
Frissítve: 2019.07.14. 08:04

A Momentum és a Párbeszéd sem támogatja az ózdi jobbikos jelöltet, szélsőjobbos múltja miatt

Publikálás dátuma
2019.07.13. 18:18

Fotó: Facebook
A DK után még két párt jelentette be, hogy ellenzik Janiczak Dávid jelölését az őszi önkormányzati választásokra.
A DK után még két párt jelezte, hogy nem támogatják Janiczak Dávid jelölését az őszi önkormányzati választásokra, korábbi neonáci megnyilvánulásai miatt. „A Momentum és a Párbeszéd eleve nem is ment bele Janiczak támogatásába” – írja a Mérce. A portál információi szerint a Párbeszédnek már korábban is súlyos gondjai voltak Janiczakkal, aki 
polgármestersége alatt számos olyan intézkedést tett, amelyek a szegényekkel és romákkal szemben kirekesztők voltak, valamint „haveri, urambátyám szempontok alapján” döntött arról, ki kaphat szociális bérlakást és ki nem.

A Momentum elnöksége pedig Donáth Anna kezdeményezésére hozta azt a döntést, hogy nem támogatja Janiczak jelölését.
„A vörös vonal a rasszista és szexista kijelentéseknél húzódik, Janiczak esetében ráadásul súlyosbító tényezőnek találja, hogy évekkel ezelőtti kijelentéseiért nem kért még bocsánatot”

–nyilatkozta a portálnak Donáth. A Momentum EP képviselője hangsúlyozta, hogy az elnökség elvi kérdések mentén meghozott döntése az ózdi összefogásról nem a Jobbik elítélése, hanem Janiczaké Dávidé.

Szerző